iA


Colecţie de personaje

Scris pe de Oana Filip

M-am hotărât să fac o anexă la prăvălia online. Se va numi „Colecţia de personaje”. Am un sertar (#astăzimi-aplăcut), aşa că n-ar strica să măresc un pic spaţiul de joacă.

Ideea se datorează celor două întâniri spontane pe care le-am avut ieri. Uneori, timpul petrecut în aşteptarea tramvaiului poate fi chiar util.

Prima pagină din colecţie îi aparţine domnului Cosmin Brînză. Personaj pe care l-am întâlnit acum ceva ani, în PRIME Iaşi. Venise la interviu pentru recrutări. Mai mult decât capacitatea de a mă convinge, l-a ajutat entuziasmul cu care a povestit ce vrea să facă. La momentul respectiv, visa la un master de cinematografie în Olanda. Între timp, a rămas în Iaşi, unde face tot soiul de lucruri bune. De fiecare dată cu mai mult curaj, cu mai mult încăpăţânare de a dezvolta, indiferent de context. 

Transmite o bucurie şi o stare de bine fără măcar să îşi dea seama. E atât de sincer şi de natural, încât ai senzaţia că pur şi simplu i se potrivesc toate ca o mănuşă.

Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute, ca să realizezi cât de important e să ai prin preajmă oameni ca el. Realizezi, o dată în plus, ca cei care sunt capabili să iasă cu adevărat din zona de confort sunt din ce în ce mai rari. Pentru asta şi pentru multe altele, Cosmin e unul din oamenii tare dragi mie, care îmi înseninează zilele.

[Cred că e important de făcut următoarele două menţiuni: prima, orice personaj care apare aici poate să transmită un mesaj direct din prăvălie şi a doua, ordinea prezentărilor e la fel de spontană ca întâlnirile de ieri.]

Comments

comments