iA


Cât de mult contează locul în care lucraţi?

Scris pe de Oana Filip

Chiar aşa: cât de mult băgaţi în seamă spaţiul în care vă duceţi la bun sfârşit proiectele, visele, dorinţele? Numiţi-le cum vă şade mai bine. 

La Asociaţia Industrii Creative, biroul e un fel de loc în care nu simţi că munceşti. Nici măcar atunci când stai ore bune acolo şi bifez to do-uri în Basecamp. Simţi că te joci, iar asta îţi oferă o libertate de invidiat.

Există o sumedenie de motive pentru care atmosfera e aşa de relaxantă şi niciunul care să te îndemne subtil să pleci acasă. Că-i cafeaua turcească sau ceaiul turcesc, lampa verde sau roşie care îţi fură privirea, cărţile lui David Parrish, canapeaua care te face să vrei să iei o pauză şi să stai la taclale, sertarele care ascund dulciuri care mai de care. Şi mai sunt şi altele, dar pe alea nu vi le zic. Vă invit să le vedeţi la faţa locului, împreună cu Adriana şi cu mine.

Într-un oraş care de câteva luni seamănă cu un monstru, mă simt privilegiată să văd copaci de pe geamul biroului şi să ascult ciripituri reale, nu alea de pe Twitter. Îmi place la nebunie faptul că parchetul scârţâie la fiecare pas sau pur şi simplu că sunt ore în şir în care e linişte şi pace. Sunt câţiva metri pătraţi în care te simţi confortabil din cale-afară şi în care simţi că poţi valorifica citatul semnat de Donald Trump: 

„As long as you’re going to think anyway, think big.”

Şi două precizări bune de luat în seamă:

1. Vrem să facem ceva mişto cu pereţii ăia mari şi albi din birou, iar pentru asta ne-ar plăcea să vă implicăm. Staţi aproape de pagina noastră de FB.

2. Cam aşa arăta biroul în 1850, adică la prima lui tinereţe.

Pozele sunt de la mine şi de la Adriana, care şi-a dat acordul. 🙂

Comments

comments