iA


Ambiţia trebuie alimentată

Scris pe de Oana Filip

Sunt zile în care simţi că faci tot ce poţi ca să îţi iasă ce ţi-ai propus. Pentru mine, astăzi a fost una din zilele alea. Aveam nevoie de o sticlă de vin care de fapt nu există în Iaşi. Mă rog, până la urmă am aflat că o are cineva, aşa că sper că mâine voi intra în posesia ei. Îmi trebuie pentru lucrarea de dizertaţie, care se numeşte într-un mare fel „Tendinţe şi provocări în copywriting-ul de produs”. Printre altele fac o analiză a mesajelor scrise pe etichetele şi contraetichetele sticlelor de vin. Nu pentru toate, ci pentru o gamă. Am mai lucrat cu podgoria cu pricina pentru o broşură, aşa că le cunosc destul de bine ograda.

Pentru a reuşi să aflu în ce colţ al Iaşului găsesc sticla de vin („Prince Vlad”, Merlot, 2003) am vorbit cu peste 10 oameni, am scris cam la tot atâtea magazine de profil, am sunat directorul de la Vînju Mare, agenţia de design cu care lucrează, am pus-o pe Ana să caute vinul în Bucureşti, am rugat-o pe Andreia să întrebe mai departe oameni care organizează degustări de vin. La unii dintre ei am insistat cu sms-uri, cu mail-uri şi mi-a ieşit. Managerul de la Vînju Mare mi-a trimis imagini cu eticheta şi contraeticheta şi încă vreo câteva cu sticla.

În materie de timp, tot efortul ăsta a fost de vreo două ore. În schimb a fost intens, solicitant, obositor, numiţi-l cum vreţi. M-a stors de energie, dar într-un sens bun. Mi-am dat seama că dorinţa de a găsi vinul se transformase deja într-o provocare. Îmi doream atât de mult să găsesc măcar contraeticheta ca să mă pot apuca de analiza de conţinut încăt în momentul în care am primit-o am simţit că am câştigat o luptă grea.

 via

Acum ştiu că pot să merg mai departe, să fac un pas în faţă şi să reuşesc să fac lucrarea de dizertaţie. În primul rând pentru mine, în al doilea rând pentru simplul fapt că reprezintă o formalitate, ca multe alte lucruri de la finalul unui ciclu de învăţământ. De asta spun că ambiţia trebuie alimentată. Şi de multe ori nu banii sunt cei care o hrănesc sănătos. Dimpotrivă, e vorba despre alte nebunii care te motivează să lupţi fără să ţii cont de prea multe.

Şi ăsta e doar un exemplu pentru situaţia de faţă. Numai eu ştiu câţi oameni am pus în mişcare cu povestea asta. Le mulţumesc momentan aici, urmând să îmi iau revanşa.

Comments

comments