iA


Swimathon și ale lui valuri

Scris pe de Oana Filip

Cică un tsunami apare la suprafața oceanelor în urma unor cutremure submarine. În ecuație intervin mai mulți factori, dar cum articolul ăsta nu e despre oceanografie, mă opresc aici. În Iași, un val generos ar putea să apară la Swimathon, pe 6 iulie, la ștrandul municipal, grație Fundației Comunitare Iași. Și nici nu e nevoie de specialiști, ci despre oameni suficient de curajoși încât să accepte provocarea de a face ture de bazin fără să știe că la final îi așteaptă vreun premiu. Doar glorie eternă.

via

Regulile jocului le găsiți explicate direct pe marginea bazinului virtual. Până atunci poate e bine să știți că există înotători și proiecte care merită susținuți deopotrivă. Primii nu doar pentru spiritul civic de pe care ar trebui să ștergem praful mai des, ci pentru că iau din Swimathon exact ce e mai bun: experiența. Proiectele pentru că sunt cu și despre oamenii din Iași, orașul în care te-ai hotărât să faci facultatea, să îți iei un job, să plătești chirie, să trăiești. Înainte de a fi pentru Upside Down, idee care a participat și la Atelierul Produselor Creative, pentru Turnul Nostru, pentru Ideile tale schimbă Iașul, proiectele sunt pentru o comunitate din care ai ales (cumva) să faci parte.

Mi-ar plăcea să simulăm un tsunami la Swimathon, dar aș fi foarte mulțumită și cu un val de oameni care au înțeles că inițiativa spune de multe ori mult mai multe decât rezultatul.

Mi-am ales echipa și proiectul, iar cât de curând stabilesc și suma pe care o voi dona online. Între timp mi-am avertizat înotătorii că voi țipa la ei de pe margine. Doar vor să câștige, iar cineva trebuie să aibă grijă de asta, nu?

Hai să facem valuri!

Comments

comments