iA


Despre TEDx Iaşi, la o zi distanţă

Scris pe de Oana Filip

Nu ştiu cât de proaspăt mai este acest articol, în condiţiile în care unii au scris chiar de la faţa locului. Am folosit şi eu hashtagul #tedxiasi de vreo câteva ori pe Twitter, aşa că puteţi citi şi acolo cum a fost evenimentul de ieri. Una peste alta, în continuare voi sumariza în cinci puncte ce mi s-a părut bun/cool/trendy/util la TEDx Iaşi – Ideas worth advertising.

 

via

  • TEDx a fost organizat la Palas. Bonus din capul locului, cum s-ar spune. Covor roşu, organizatori care te ghidau ce şi cum ai de făcut, sală fancy şi alte asemenea. 
  • Îmi este greu să apreciez cam care a fost targetul evenimentului de aseară. Da, ştiu că era vorba de creativi, tineri or ba, de iubitori de advertising şi comunicare, dar aş fi vrut să îmi dau seama dacă pe lângă freelancerii pe care îi întâlnesc şi la Creative Coffee au fost şi oameni de business. Sau dacă nu, ce tipologie de oameni?
  • Încep să cred tot mai tare că ar fi muuuuult mai util să primim agenda pe mail, eventual şi alte detalii de interes, în detrimentul maldărului de materiale promo care ne aşteptau cuminţi pe scaune.
  • E prima participare la eveniment, dar mulţi dintre vorbitorii acestei ediţii au oferit informaţii valoroase. Dacă e să dau nume şi exemple, aş spune (în ordine alandala): Bogdana Butnar – a făcut recomandări de cărţi pe care oricine vrea să lucreze în marketing şi comunicare ar trebui să le lectureze, Ruxandra Predescu – ne-a făcut să ne îndrăgostim de la distanţă de Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (habar n-aveam că e al treilea ca amploare la nivel mondial), Adriana – a pus la cale un proces limpede şi curajos de transformare a Iaşului prin industriile creative, prin care sper că i-a convins şi pe alţi participanţi să se implice, Marius – a lucrat cu drag şi spor la bravatar.me, o idee genială de a ne asuma public iubirea faţă de o serie de branduri şi de facilita interacţiunea cu acestea (am dat subscribe deja), Răzvan Mătăşel – deşi treaba asta cu „generaţiile din urmă” e discutabilă, mi-a plăcut că a vorbit despre Experimentalist, un proiect prin care i-a scos pe participanţi din zona de confort şi de timp.
  • Cosmin Vaman poate fi asul din mânecă al celor care organizează un eveniment de natura celui de ieri. A făcut show până la ultima secundă cântată sau vorbită, motiv pentru care merită să îl mai invitaţi, respectiv ascultaţi.

Mă bucur că se organizează astfel de evenimente în Iaşi şi sunt convinsă că impactul lor depăşeşte cu mult ceea ce se întâmplă în sala TEDx. Felicitări organizatorilor!

Comments

comments