iA


Cine vorbește pentru tine?

Scris pe de oana

Întrebarea asta mi-a rămas în minte dintr-o întâlnire cu cineva tare drag. Am întors gândul cu susu-n-jos, l-am luat la trântă și am acceptat că răspunsul stă într-un singur cuvânt: tu.

26240766_10212460535283222_4494390443759677665_o

Fotografie furată de la Cristina. Cristina Poncu.

Prea des trăim cu senzația (sau o fi speranță?) că celălalt știe, că ne cunoaște suficient de bine, că empatizează, chiar că uneori ne ghicește nevoile. Sau măcar fricile. Eh, dacă nici pe astea sigur poate măcar să intuiască cum arată încotro-ul nostru.

Ei bine, asta e o iluzie pe care o alimentăm în fel și chip pentru că uneori ne scutește de alegeri grele, iar alte dăți ne ajută să pasăm responsabilitatea către altcineva. Și mai tot timpul o facem fără să ne dăm seama.

Învăț și simt pe propria piele cum e să vorbesc pentru mine. Să-mi fac vocea auzită. Să spun ce îmi doresc și ce ba. Să fac loc pentru Oana.

N-a zis nimeni că e ușor, dar adevărul e că altfel nici nu se (mai) poate. Nu pentru cineva care tânjește să trăiască autentic, să fie true-to-herself. Sper că și tu vrei asta. Cine vorbește pentru tine?

Comments

comments