iA


PR Tea de Iaşi, ediţia nr. 3

Scris pe de Oana Filip

Miroase iar a ceai prin zona Copoului. Am înţeles că apa o fierbe PRIME Iaşi, scaunele sunt puse la dispoziţie de Cărtureşti, iar aroma e aleasă de studenţi. Cum învârţi linguriţa în ceaşcă fără să faci zgomot ne învaţă speakerii, iar întrebările vor fi puse şi de-o parte şi de alta.
Toate astea se vor întâmpla la PR Tea de Iaşi, ediţia a III-a. Mai jos am făcut un soi de interviu cu Diana Ciobanu, coordonatoarea acestui proiect.

În maxim 10 cuvinte, ce e PR Tea de Iaşi şi ce caută în viaţa studenţilor? Să nu trişezi!
PR Tea de Iaşi facilitează accesul studenţilor în cunoaşterea mediului business ieşean.

Deja a III-a ediţie. Număr magic. Ce puneţi la bătaie de data aceasta?
În cazul PR Tea-ului de Iaşi pot să spun că şi unu şi doi sunt cifre magice. Dintre noutăţile celei de-a treia ediţii pot enumera tema pe care am ales-o, „PR online-acces la primul click”, speakerii care au dat curs propunerii noastre – Ciprian Gavriliu şi Marius Sescu şi un concurs online prin care oferim 2 locuri la eveniment. Urmăriţi-ne pe Facebook!

În online, toata lumea e expert(ă). Mă rog, aşa umblă vestea. Ce nu ştim încă şi vreţi să ne-nvăţaţi?
Oricât de „experţi” am fi în mediul online, avem de învăţat multe. Un click poate reprezenta o revelaţie. Nu vrem neapărat să vă învăţăm ceva. Vrem să veniţi şi „să furaţi” din sfaturile celor doi speakeri-atât de cât aveţi nevoie pentru a contura profilul unui practician de PR online şi pentru a utiliza mai eficient intrumentele din această arie.

Invitaţii, cum îs invitaţii? Sper că i-aţi „avertizat” că o să fie click-uiţi cu o sumedenie de întrebări.
Invitaţii au fost entuziasmaţi încă din primele e-maluri de contact. Au cerut multe detalii despre eveniment pentru că pregătesc ceva interesant. Sunt tineri, interesaţi să interacţioneze cu noi, studenţii, şi au experienţa mai multor conferinţe, worshopuri în acest context. De asemenea, cum era şi de aşteptat, atât Ciprian cât şi Marius sunt utilizatori activi ai online-ului.

Tema e PR Online, dar la care online ne raportăm? Ieşean, pentru că aici ne batem capul sau în general ca să nu omitem imaginea de ansamblu?
Vorbim de PR-ul online din Iaşi, dar nu doar despre acesta. Suntem tentaţi să experimentăm, să facem schimb de informaţii şi să comparăm. Internetul oferă prea multe legături şi posibilităţi de interacţiune a mediilor (din punct de vedere geografic) pentru a ne raporta doar la oraşul Iaşi.

Cărtureşti e un partener de nădejde al evenimentului. Aţi mai negociat numărul de locuri pentru studenţi sau rămâne acelaşi?
Într-adevăr, Cărtureşti este partenerul numărul unu al proiectului. Face parte din tradiţia PR Tea atât în Iaşi, cât şi în Bucureşti. Am fi negociat numărul de locuri dacă librăria ar mai fi achiziţionat o anexă. Din cauza încăperii mici nu ne permitem sa mărim numărul participanţilor. Mizăm pe confortul tuturor. Cine nu reuşeşte să ajungă pe 12 mai, se poate înscrie la ediţia din toamnă.

Cum se face înscrierea, unde şi dacă trebuie vreo ţinută obligatorie. Poate vreun costum în formă de mouse?
O, da! La partea cu costumul nu ne-am gândit. Înscrierile se realizează online (detalii găsiţi pe www.primeiasi.ro/prtea), în perioada 3-9 mai. Nu cerem ţinută obligatorie, dar avem un bonus pentru cei care vor aduce bună dispoziţie şi entuziasm.

12 mai, ora 7 seara (ca să fie răcoare) bem un ceai rece şi vorbim despre online. Am uitat ceva?
Da. PRIME Iaşi va fi acolo, iar echipa PR Tea de Iaşi (eu, Irina Ivanov, Florina Ungureanu, Manuela Enache şi Maria Galan) vă aşteaptă cu mici surprize. Aşteptaţi-vă la activităţi ad-hoc!

Ce mai face coordonatorul de la ediţia trecută? În afara faptului că se luptă cu licenţa. 🙂
Ce face? Zilele trecute spunea că se lasă de PR şi de advertising. Mai e valabilă hotărârea?

Spor la treabă şi abia aştept surprizele că tot am auzit de ele în stânga şi-n dreapta.
Să www-uiţi inteligent!

Numai bine!

E postul cu nr. 100 pe blog, aşa că felicitări pentru mine (vă mulţumesc, vă mulţumesc!), dar aplauze pentru echipa de organizare. Ne vedem la Cărtureşti! 🙂

Zi și tu

opinii