iA


îi cunoaşteţi?

Scris pe de Oana Filip

Din categoria „m-am dumirit cum stă treaba cu ăştia”, vreau să ştiu care este părerea voastră despre câteva bagatele. Toate au legătură cu un cârd de oameni pe care probabil i-aţi mai întâlnit, aşa că răspunsurile vor fi uşor de găsit.


Freelancingul, cel mai cool tatuaj

Din online până în offline-ul, de la uşa blocului şi până dincolo de graniţe, există un soi de lume a freelancerilor. Ei sunt ăia tari, care îşi permit să lucreze de acasă, fără să se schimbe de pijamale şi gata să ia pauză ori de câte ori simt nevoia. Au probleme de rezolvat doar la final de proiect, când trebuie să semneze câteva acte şi să îşi updateze portofoliul.

Ei bine, nu-i chiar aşa.

Recomandare: Nu încerca să urli în toată lumea că eşti freelancer dacă n-ai făcut niciodată chestia asta pe bune. Adică pentru clienţi reali, cu DL-uri reale, cu rezultate, cu bani şi alte cele. Simplul fapt că ai scris peste tot că eşti „freelancer” nu e de ajuns.

Din blog în site

Am tot citit argumente bune şi foarte bune legate de cât de profesionist e să ai domeniu. Le ştiţi şi voi, aşa că trec mai departe.

Recomandare: Bon, acum, că tot ţi-ai cumpărat, iar numele + prenumele tău sunt legate într-o relaţie de dragoste eternă cu ajutorul extensiei .ro, încearcă să te şi ocupi de el. Ai grijă de prăvălie, scrie lucruri pe care cel puţin le filtrezi, dacă nu chiar le gândeşti de la cap la coadă. Altminteri, puteai să stai liniştit cu wordpress-ul sau blogspot-ul că te trezeai dimineaţa la fel de fericit.

Alo, sunteţi cumva consultant?

Investeşte vreo 10 ani într-un domeniu în care te pricepi, fii ăla bun de care vorbeşte lumea, încearcă să te asiguri că eşti asociat cu cine/ce îţi doreşti şi după poţi să dai bold peste tot la cuvântul „consultant”. Până atunci s-ar putea să fii sfetnic şi nimic mai mult.

Una peste alta, asigură-te, măcar din când în când, că nu o iei pe ulei. Nu de alta, dar s-ar putea să te loveşti rău de tot şi să nu mai pleci în vacanţă. Bănuiesc că nu ţi-ai dori aşa ceva. 🙂

N.B. Bagatelele de mai sus nu reprezintă vreo frustrare ascunsă într-un buzunar. Şi nici nu sunt într-o perioadă în care îmi merge prost. Am vrut să scriu chestiile astea de ceva vreme, însă abia acum am reuşit. Ca să vezi!

Comments

comments