iA


de pus pe raftul din faţă

Scris pe de Oana Filip

Vara asta am citit ruşinos de puţin. Mă consolez cu gândul că e toamnă şi că (încă) mai pot recupera. Îmi trebuia o carte care să mă scoată cumva din amorţeală. A venit taman de la Sim. Cine ar fi crezut? 🙂

Spuneam pe FB că voi dezvălui despre ce e vorba când ajung la ultima pagină. Ei bine, în dimineaţa asta am terminat de lecturat „Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”. Un roman a lui Nikolai Nosov, autor rus cu un traseu literar demn de admirat. A umblat pe la Institutul de Artă din Kiev, apoi pe la cel de Cinematografie din Moscova, iar la o simplă căutare pe Google îl găsiţi cu descrierea de „autor de literatură pentru copii şi adolescenţi”. Dacă e să mă uit în buletin, nu mă încadrez niciunde. Pe de altă parte, mesajul care mi-a fost scris cu litere mari şi foarte mari chiar pe prima pagină sună cam aşa: 

„Marketing, PR and branding books are so yesterday!”

Nimic mai adevărat. La final de lectură vă spun doar două vorbe: cum „Micul Prinţ” e mai degrabă o carte pentru oameni mari decât pentru copii, acelaşi lucru se întâmplă şi cu „Aventurile lui Habarnam…” Doldora de umor şi de morală fină, cartea lui Nosov e demnă de a fi pusă pe raftul din faţă.

Veste bună: o puteţi citi online. Veţi găsi inclusiv desenele de la fiecare pagină. Să vă fie de bine!

Comments

comments