iA


Atelierul de pânză, o poveste de 20 de minute

Scris pe de Oana Filip

Atât a durat discursul lui Iulian Afrim de la ViitorPlus, o organizaţie neguvernamentală care face tot soiul de proiecte curajoase. În capul listei se află „Atelierul de Pânză”, casa sub acoperişul căreia regăsim pasiunea pentru lucrul bine făcut, plăcerea de a realiza produse creative, grija faţă de oameni şi încrederea că a fi non-mainstream nu înseamnă un eşec asumat.

 via

În atelier regulile sunt foarte stricte. Nimeni nu se abate de la calitate, chiar şi atunci când clientul nu ar fi în stare să observe diferenţa. Toate produsele care ies de pe uşă sunt însoţite de o etichetă în care sunt scrise câteva rânduri despre „Atelierul de Pânză”. Resturile nu se aruncă niciodată. Dimpotrivă, mai mereu i se găsesc destinaţii utile.
Se meşteşugeşte cu o răbdare care depăşeşte imaginaţia multora dintre noi. Singurul material folosit este bumbacul ţesut local, neînălbit, nevopsit şi netratat, pe care oameni fără experienţă (dovedită de cine ştie ce diplome cu semnături şi alte steluţe aurii) îl modelează în fel şi chip.

„Sacoşa de pânză” e mai mult decât un produs trendy, pe care şi l-ar dori mai toată lumea. E o dovadă grăitoare că se pot face lucruri de excepţie, că încăpăţânarea de a fi corect şi etic încă mai supravieţuieşte, că unele metode primare de design rămân în joc, că dorinţa de a proteja natura e literă de lege.

via

Am stat de vorbă cu Iulian Afrim şi i-am simţit sinceritatea şi mândria că ceea ce face se conturează din ce în ce mai frumos. Are o privire caldă şi un zâmbet molipsitor. E omul care empatizează cu uşurinţă şi care, surpriză, s-ar putea să îl revedeţi la Iaşi.

* Daţi like pe pagina de Facebook şi bucuraţi-vă de un exemplu de business care sprijină economia creativă.

 ** Întâmplarea plăcută se datorează participării la conferinţa „Antreprenoriatul social – posibila soluţie pentru incluziunea socială”, realizată de JCI România.

Comments

comments