iA


11even Iași – de la cap la coadă

Scris pe de Oana Filip

Fără introduceri de vreun fel, vă prezint poate cea mai mare provocare de pe urma căreia am învățat o sumedenie de lucruri bune la casa omului. E scors strâns între 11even și ce va urma.

Cap

11even Iași a avut loc prima oară în noiembrie 2011, iar a doua oară apare la orizont pe 30 mai 2012. Am fost coordonatoarea ediției din toamnă, în care cifra „11” a fost trasă de păr în fel și chip. Iar asta a fost bine, că așa ne-am poziționat și se pare că ne-a ieșit.

Nu e o conferință la care se livrează, așa cum se așteaptă unii alții. Poate doar emoție, dar asta nu e ambalată la vedere. Cine reușește să ajungă la ea va înțelege la finalul evenimentului cât de bogat a plecat acasă. Cine nu, asta e. Mai vine și la următorul episod.

Nu există power point-uri, flipchart-uri, ci doar un ecran de proiecție (pentru poze și timing), un microfon și peste 100 de oameni care ascultă într-o liniște deplină. Contează mult mai mult ce transmite vorbitorul, cât de mult se regăsesc cei din sală în mesajul pe care îl transmite și aproape deloc cafeaua sau pozele de la final.

Am fi cel puțin naivi dacă am crede pentru o secundă că luând notițe la 11even despre succes sau curaj sau bucurie înseamnă că înțelegi mai bine conceptele cu pricina. Sau că te identifici mai acătărea cu ele.

Coadă

E impropriu de estimat când va fi finalul 11even. Ca orice puzzle care necesită răbdare, îndemânare, perseverență și curaj, de aceleași ablități are nevoie și echipa de organizare. Mai mult decât atât, e musai să fie pe aproape oameni deschiși la minte, de-o parte (cei care fac posibilă toată nebunia asta) și de cealaltă (publicul). 

Oameni care nu trec pragul unui eveniment încălțați, ba chiar și murdari pe papuci, oameni care nu profită de orice secundă de networking pentru a vinde sau a promite, oameni care nu vor musai să se întoarcă la birou cu cinci cărți de vizită. Pentru ei există evenimente muuult mai potrivit, care i-ar ajuta să strângă tot ce au nevoie pentru catastif.

Sunt convinsă până în pânzele albe că 11even Iași va găzdui multe ediți, toate bune și frumoase. Ba chiar îndrăznesc să spun că este unul din cele mai bune evenimente la nivel local, iar dacă mă gândesc la ce ne așteaptă pe 30 mai, sunt convinsă că așa e.

Un singur lucru vreau să fac împreună cu cei care mai rătăcesc pe aici: să adun în jurul meu 11 oameni care vor să mergem împreună la eveniment.

Ultimul care vine stinge lumina.

Comments

comments