iA


Curajul de a respecta angajamentele făcute

Scris pe de Oana Filip

De fapt, nici nu cred că e vorba despre curaj, ci despre obicei. Aşa cum obişnuieşti să bei cafeaua cu lapte, să foloseşti semne de carte, să fii punctual, să te uiţi stânga-dreapta înainte de a traversa strada. Un angajament e o promisiune, iar o promisiune e o asumare. Respectarea lor nu înseamnă nimic altceva decât acceptare, în forma ei intrinsecă.

Seth Godin

Din cartea lui Seth Godin – V is for vulnerable

Am învăţat că angajamentele, sub straie de promisiuni serioase sau copilăroase, nu trebuie resimţite doar ca pe nişte bolovani legaţi de gât. Nu înseamnă doar să respir mai greu sau să dorm mai rău.  Asta se întâmplă pentru că, adesea, evit să aşez  în faţa lor un trebuie scris cu MAJUSCULE. Le percep mai degrabă ca pe o şansă de a fi mai bun. Şi da, îmi dau seama că la mijloc e un efort considerabil, că există şansa de a greşi, sub diverse forme.

Ce contează în final e curajul de a face acest exerciţiu şi de a respecta angajamentele făcute mai puţin dintr-o morală socială tacită şi mai mult pentru că te simţi confortabil cu un asemenea joc.

Mi-am luat angajamentul să fac APC#3 şi să iasă bine de tot. Din momentul în care am citit ce a scris Seth Godin în cartea „V is for vulnerable”, mă bucur înzecit.

Zi și tu

opinii