iA


De ce e bine să ne oprim?

Scris pe de Oana Filip

Opritul ăsta e de mai multe feluri, desigur. Opritul din a face ce nu ne place, din relaţii nesănătoase, fie ele de un fel sau de altul, din alimentaţie alandala, din maşina de spălat în care suntem captivi zi de zi, la o turaţie fixată de cele mai multe ori de alţii.

Quote

via

De data asta e vorba despre ultimul fel de oprit. E pauza aia, care poate fi o fracţiune de secundă sau câteva ore întregi, cu ajutorul căreia îţi dai seama că e bine. Că, într-un fel greu de descris, de explicat cu foaie şi pix, ai o stare plăcută, pe care vrei să o păstrezi aproape cât mai mult cu putinţă. Că, oricât de mare şi de greu ar fi geamantanul, reuşeşti să te urci pe el şi să îl închizi. Iar dacă nu poți de unul singur sunt câțiva oameni care s-ar oferi să ajute fără rețineri. Că, înainte de aplauze e nevoie de critici şi înainte de critici e nevoie de încercări. Că, reuşita nu se măsoară în like-uri, ci în dorinţa de a mişca lucrurile un pas mai în faţă. Că, punctul în care am ajuns momentan s-ar putea să vorbească de la sine, fără să fie nevoie de cine ştie ce explicaţii suplimentare sau de note de subsol.

Mâine are loc APC#3, pe numele complet — Atelierul Produselor Creative. A fost un drum lung, în care a plouat, a ieşit soarele, a fost cu dimineţi leneşe şi nopţi târzii. Sper să se termine cu un apus de cinci zile, pe care să nu îl uităm prea repede.


Le mulţumesc tuturor celor care s-au alăturat acestei poveşti, naratori şi ascultători. Ei au înţeles de ce e bine să ne oprim.

Zi și tu

opinii