iA


Printre rânduri

Scris pe de Oana Filip

Simt şi cred cu tărie că Asociaţia Industrii Creative are şanse reale să schimbe în bine nu un oraş întreg, dar cu siguranţă viaţa câtorva creativi din comunitate. Şi nu pentru că sunt un fel de capul răutăţilor în cadrul acestui ONG, ci pentru că, cel puţin în ultimele şapte luni, m-am convins că o comunitate înseamnă mult mai mult decât numărul de persoane care participă la Creative Coffee. E vorba despre acei oameni de care sunt mândră că sunt alături, care ştiu clar că efortul colectiv e mult mai important şi pentru care implicarea nu e o responsabilitate, ci o plăcere.

486830_654861137874123_676071842_n

photo (c): Mau

Într-un articol de pe Forbes, autoarea Lori Kozlowski redă câteva momente cheie din ce şi cum înseamnă povestea THE HUB, pe care sperăm să o transformăm în realitate şi la Iaşi:

„It’s at the intersection of the disciplines that we see the greatest innovation. Where art meets science, where tech meets business. The key is to actually have the two lines of thinking run into each other. (…)
We need places that bring people together — period. But my trajectory has always been around causes and using business to address causes. Following the triple bottom line, being more about people and planet — alongside profit.” via

Dacă ne-am scutura bine de praf, am lăsa complimentele gratuite şi reciproce la o parte şi ne-am face curaj să citim cu adevărat printre rânduri, ne-am trezi din visare şi ne-am da seama că nu e nevoie să aşteptăm schimbări. E mult mai sănătos să fim noi cei care le producem. Şi dacă reuşim să o facem pentru că ne identificăm cu ele, nu doar pentru că e cool, atunci lucrurile nu pot fi altfel decât minunate.

Zi și tu

opinii