iA


La locul potrivit

Scris pe de Oana Filip

Când ştii că eşti la locul potrivit? Când faci ceea ce îţi place, când câştigi mai mult, când ai mentori pe lângă tine, când lucrezi pentru oameni şi proiecte măreţe, când ai propriul birou, când orele petrecute acolo nu mai contează, când eşti apreciat, când simţi că rolul tău e de departe mai important decât job description-ul?

La locul potrivit e mai mult o stare şi mai puţin un…loc. Pentru mine, e ce am simţit astăzi, când m-au trecut fiori pe şira spinării şi când am înţeles, cu adevărat, cum şi de ce sunt unde sunt. Chiar dacă unde încă înseamnă mai multe locuri pe harta mea mentală, sentimentul e la fel de intens. Suficient de revelator, de grăitor, de puternic, încât să am nevoie de o plimbare la pas, în care singura grija a fost să nu mă împiedic în timp ce îmi întindeam gâtul ca să mă bucur cât mai mult de un cer care mi-a pus ordine în gânduri.

Ne dorim mult să ajungem la locul potrivit, fără să ştim, adesea, cât de potriviţi suntem noi pentru locul respectiv. Dacă se întâmplă să fie aşa, nu înseamnă că suntem norocoşi, ci că, undeva, nişte piese dintr-un puzzle s-au găsit.


O melodie descoperită la Adriana, însoţită de un mesaj în care cred mult:
„People are bad at looking at seeds and guessing what size tree will grow out of them.”

Comments

comments