iA


Rezistenţa la schimbări

Scris pe de Oana Filip

„Nu schimbarea în sine este o problemă, ci ritmul şi amploarea ei”. (Sir Ken Robinson)

b_2643photo via The Brander

Am intrat cu numărătoarea în a cincea lună din an şi tare îmi doresc să fie una a echilibrului. Nu de alta, dar în primele patru am simţit că sunt într-un roller coaster, iar la butoane stă când unul, când altul, dar prea puţin eu. Fiecare se joacă după cum ştie mai bine, după propria voinţă şi credinţă şi prea rar s-a nimerit să îmi doresc să fiu în acelaşi peisaj. Ori de câte ori am putut, m-am dat jos o tură şi am stat pe margine ca să îmi trag sufletul.

Anul ăsta e un fel de „Surprize, suprize”, doar că microfonul nu e ţinut în mână de Zâne. Cel puţin nu întotdeauna. De cele mai multe ori, vorbesc la el fel de fel de personaje, cu un har al oratoriei cum rar mi-a fost să întâlnesc. Cu o putere de convingere care încă mă face să fiu vulnerabilă şi instabilă: mental pentru că îmi oboseşte gândurile care aleargă hai hui, fizic pentru că se lasă cu cearcăne greu de reparat. Sau cu o putere de a masca adevărul de nici atunci când e spus clar şi răspicat nu mă mai atinge.

Maratonul ăsta de schimbări, fie ele bune sau nebune, are şi ceva pozitiv în el. Mă pune la încercare în fel şi chip şi îmi dovedeşte că unde e voinţă e şi putere de transformare, unde e dorinţă e şi şansă de reuşită, unde e risc e şi posibilitate de fericire, unde sunt prieteni e şi încredere că există soluţii.

În final, vă las cu o recomandare muzicală care se asortează cel puţin cu vremea.

Zi și tu

opinii