iA


24/7 și antreprenoriatul creativ

Scris pe de oana

Am mai grăit pe aici că sunt fan DOR. Și The Power of Storytelling. Mai nou, am pus pe lista de pasiuni livrești și ghidul 24/7.

14976834_10202857954366179_4512028611367064844_o

Pentru cei (puțini?) care nu știu, 24/7 e o colecție de povești cu și despre antreprenorii creativi din RO. E o încăpățânare de bun augur din partea Unicredit Bank + DOR și o bucurie reală pentru cineva care a săpat după astfel de oameni de pe vremea Asociației Industrii Creative aka anul 2011.

Tocmai am terminat de citit 157 de pagini doldora de încercări, de reușite, de piedici, de schimbări de traiectorie, de neliniști, de frumos și de ce-mai-vreți-voi. Am dat peste prieteni, cum e Alexandra de la Maison Chouchou, Andrei de la Bulb27, Ionuț Țața de la QUIB (plus HOF și alte cele), dar și peste oameni de care habar n-aveam. Și probabil că nici nu erau șanse să mă lovesc de ei în alt context.

Iar asta e fix zona în care ghidul de față punctează cel mai bine. Mă rog, oamenii care au stat pe drumuri pentru construcția lui că doar nimic sănătos nu apare out of blue.
Aduce în prim plan personaje de care nu avem habar, dar de care merită să știm. Din tot soiul de motive. Poate pentru că rezonăm cu ce fac, poate pentru că n-am avut curajul lor și îi admirăm că ei au fost mai căpoși, poate pentru că ne dau de gândit, poate pentru că ne oferă ce ne lipsește.

Antreprenoriatul creativ alături de industriile creative sunt concepte-hit în digital și non-digital. Unii se joacă naiv cu ele și se blochează în constrângeri superficiale, alții profită de valul ăsta fără să fie consecvenți sau temeinici în ce fac, dar cei mai mulți se iau la trântă cu oportunitățile uriașe pe care le oferă și le valorifică așa cum se cuvinte.

Ce mi se pare esențial este să nu uităm că avem nevoie de ele și de oameni care să le dezlege ițele. Sper ca episodul #3 al ghidului să aibă 300 de pagini. Și să găzduiască și mai multe inițiative din Iași.

24/7 poate fi cumpărat în voia cea bună din shop-ul DOR.

Comments

comments