iA


Cu şi despre antreprenori

Scris pe de Oana Filip

La prima ediţia e evenimentului PR Tea de Iaşi (organizat de PRIME) ne-au vorbit despre cât de important e să fii antreprenor, să ai curaj să te lansezi în afaceri, proiecte, iniţiative sau să conştientizezi importanţa autodisciplinei, Marius Urasche şi Adrian Mironescu.
Au făcut-o cât de bine s-a putut în acea oră şi jumătate petrecută la Cărtureşti. Spre final studenţii se încurajau reciproc şi li se putea citi pe faţă că vorbele celor doi speakeri i-au influenţat cumva. Într-o măsură mai mare sau mai mică, într-un sens mai bun sau mai nebun, important e că majoritatea dintre ei a răspuns la stimul şi a apreciat întreaga discuţie.
De data asta e rândul lui Ştefan Liuţe să ne povestească în puţine, dar valoroase cuvinte despre „Singurătatea antreprenorului de cursă lungă.” Tonul, cuvintele alese, starea pe care ţi-o transmite lectura celor câteva paragrafe te face să auzi încă o dată ecoul viu dintr-o miercuri seară în luna lui mai.

„Ce nu avem si ne trebuie urgent nu e, asadar, numai creativitatea sau spiritul de initiativa, ci si capacitatea autentica de a impartasi. De a ne insusi ca al nostru (în fata lui Dumnezeu, daca e sa fiu mai dramatic) ceea ce nu e nascut de noi, ci de altii si de a lupta pentru acel ceva ca si cum ar fi copilul sau fratele nostru. Pana cand vom avea asa ceva, eu unul cred ca voi continua sa vad destule afaceri din tara asta plafonandu-se la stadiul de one-man show-uri reusite, iar antreprenorul de cursa lunga se va uita disperat in jur dupa un secund bun sa-i puna-n mana carma si nu va vedea decat niste musi.”

PR Tea de Iaşi va avea o a doua ediţie cel puţin la fel de interactivă. Ne vedem la un ceai! 😀

Comments

comments