iA


comunicatorii.ro

Scris pe de Oana Filip

Deşi puţine, există iniţiative lăudabile (destinate tinerilor) în ceea ce priveşte încurajarea simţului civic, al responsabilităţii. Una din acestea este „Comunicatori pentru societatea civilă”, o idee inspirată care a avut o finalitate eficientă. Este vorba despre câteva acţiuni pe care Millenium Communications împreună cu Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional le-au propus unor studenţi pasionaţi de domeniul comunicării şi al relaţiilor publice.

Mai mult decât atât, aceştia au avut posibilitatea să practice la modul cel mai realist meseria de specialist în PR în cadrul unor instituţii culturale de prestigiu din ţară: Teatrul Naţional Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă a României, Muzeul Naţional de Istorie ş.a. Au fost îndrumaţi atât de traineri abilitaţi, cât şi de oameni cu experienţă în domeniul marketingului cultural, al jurnalismului, tocmai pentru a conştientiza situaţiile reale pe care vor fi nevoiţi să le soluţioneze.

Rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător deoarece studenţii au dat dovadă de multă ingeniozitate, putere de muncă, dorinţă de punere în practică a informaţiilor acumulate, reuşind să-şi îndeplinească obiectivele. De asemenea, cunoştinţele temeinice pe partea de online au reprezentat un atu puternic care a contribuit la succesul obţinut.

„Romania are o multime de tineri inteligenti si entuziasmati care pot influenta in bine starea de fapt a tarii. Cu totii avem asteptari mari de la ei, dar, pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor, trebuie sa si investim resurse in formarea lor. Proiectul Comunicatori pentru societatea civila este un prim pas in acest sens, iar Ministerul Culturii s-a implicat activ punand la dispozitie institutii culturale unde tinerii comunicatori pot invata ce inseamna comunicare in domeniul culturii.. Acest proiect ofera beneficii de ambele parti, intrucat multe dintre institutiile culturale au nevoie de forte proaspete pentru a se promova in randul publicului tanar”, a declarat Theodor Paleologu, Ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National. (de pe site-ul oficial)

Felicitări câştigătorilor şi mult spor în următoarele acţiuni în direcţia aceasta! 🙂

Comments

comments