iA


surorile de pe wordpress.com

Scris pe de Oana Filip

Twitter. O fi bun şi rău, plin de 140 de caractere isteţe sau doar date pentru numărul mare de „update-uri”. Fiecare în direcţia sa, fără să o ia pe arătură.
Din puţinii oameni pe care-i urmăresc şi mai puţini îmi captează atenţia. Şi asta nu pentru că-s pretenţioasă. Ba chiar deloc. (:D) Totuşi, îmi place să cred că cei mai mulţi dintre ei nu dau mesaje fără rost, ci măcar cu unul. Chiar dacă al lor.

Astfel, deşi fără să-i accesez prea des link-urile ciripite, am ajuns aseară pe bto.ro. Am stat cât să citesc ultimul articol şi comentariile de rigoare (care erau 16, iar acum îs 30). M-am îndreptat curioasă spre Surorile Marx.
Pentru cine încă nu le ştie, e de prisos să încerc o descriere, nu de alta dar dacă află mă pedepsesc la colţ fără alte discuţii.
Mai bine redau conştiincioasă de acolo ca să nu distorsionăm informaţia:

„Noi suntem surorile Marx. Eu sunt Rhetta. Sora mea este Veta. Avem 93 respectiv 91 de ani. Locuim într-un apartament uriaş din mijlocul Bucureştiului, împreună cu cinci pisici: Buck, Luck, Duck, Puck şi Fuck. Jumătate din ele sunt ale mele, jumătate ale Vetei. Din păcate, nici una dintre noi nu îşi mai aminteşte exact care pisică este a cui, drept care în cea mai mare parte a timpului suntem certate şi nu ne vorbim.

În cealaltă parte a timpului ne uităm la filme. Multe dintre ele sunt româneşti, pentru că au coloana sonoră mai tare şi le înţelegem mai uşor (stăm amândouă destul de prost cu auzul). Cum nu putem vorbi despre filmele pe care le vedem pentru că, după cum am mai spus, nu vorbim una cu alta, ne scriem. Până acum câţiva ani ne-am scris pe caiete.”

Cu un umor subtil, rar întâlnit şi în offline şi în online, cu o scriitură aproape caragielească, cu un spirit critic mai mereu întemeiat şi cu un ghid propriu de reguli, babele care vor să se delecteze cu fineţuri şi întâmplări hazlii să purceadă pe surorilemarx.wordpress.com
Eu vă mulţumesc pentru lectura plăcută din ultimele zile şi promit c-o să mai trec prin vizită. Doar o rugăminte: pisicile de-o parte că nu-mi plac. 🙂

Comments

comments