iA


cu lectura în buzunar

Scris pe de Oana Filip

Am scris câteva cuvinte despre cum poate fi agreată lectura în Piaţa Unirii, totul sub umbrela stării şi inspiraţiei din momentul de faţă. Are legătură cu proiectul „Lecturi Urbane”, însă nu aşa cum (probabil) vă aşteptaţi.

„Francheţea a fost dintotdeauna apreciată. Mă rog, cei mai mulţi dintre noi pretindem că stimăm oamenii sinceri, altminteri nu ar fi pe placul nostru. Din acelaşi considerent, vă spun că ceea ce o să scriu nu trebuie privit printr-o lupă „de marketing” a proiectului „Lecturi Urbane”. Dimpotrivă, sunt rânduri pe care le ţin departe de orice urmă de promovare, PR, advertising sau alte cuvinte aşijderea. (…)

Lectura rămâne un sentiment, o stare de spirit, un mod de educaţie, o pată de cultură. Faptul că „Lecturile Urbane” vor avea loc şi la Iaşi, ba chiar în Piaţa Unirii, nu va schimba neapărat comportamente. Însă, cu siguranţă va crea atitudini, va aduce laolată oameni care îndrăgesc cărţile şi va naşte întrebări, al căror răspuns îl va găsi fiecare dintre noi.
Fără cuvinte pompoase, vă urez spor la lectură, să citiţi de fiecare dată când simţiţi nevoia sau nu, să încercaţi autori şi romane cât mai diverse şi să vedeţi dincolo de rândurile din faţa voastră.”

Gândurile dintre cele două fragmente + textul Mariei pot fi citite acasă la ele. 🙂

Comments

comments