iA


punct(um)

Scris pe de Oana Filip

Forma corectă e Punctum, fără niciun soi de paranteze. E o revistă de fotografie sub coordonarea lui Cosmin Bumbuţ. Dacă vreţi o explicare mai detaliată a conceptului care se ascunde printre cuvintele alese, interviurile filmate sau numele sonore, aflaţi că:
„Punctum ţîşneşte din fotografie ca o săgeată, străpungîndu‐te. Cuvîntul vine din latină şi desemnează rana, incizia, semnul lăsat de un instrument ascuţit. Punctumul unei fotografii este întîmplarea aceea subtilă care te răneşte şi te pătrunde.” (Roland Barthes)

Ajuns la numărul magic 3, această ediţie promite la fel de multe. E realizată cu grijă sporită, cu o atenţie deosebită la modul în care sunt ambalate articolele şi cu ridicarea artei fotografice la un rang superior.
Mai jos, puteţi asculta un interviu de aproape 3 minute cu violonistul Alexandru Tomescu.
„Solist concertist permanent al Orchestrei Nationale Radio din 2002. A studiat vioara la Conservatorul din Bucuresti, apoi la Ecole Superieure de Musique din Elvetia si la Southern Methodist University din Texas. Pină in prezent, a cistigat 26 de premii la concursuri internationale si a cintat la vioară in cele mai mari săli de concerte din lume.” (de aici)

Relaxarea lui e molipsitoare, gândurile bune te copleşesc, iar finalul e plin de zâmbete.
[Arhiva o găsiţi pe pagina oficială. Asta-i.]


Comments

comments