iA


extensia .txt cu play în faţă

Scris pe de Oana Filip


„Zici că e ţara lui Einstein. Totul e relativ aici.”

E caldă asta. Vlad Craioveanu făcea o remarcă despre România acum câteva minute în Guerrilla de Dimineaţă.

Poate nu e atât de bună remarca pe cât mi se pare mie, dar efectul de guerrillă şi actualitatea continuă nu-mi dau pace.

Asta-s cele mai proaspete rânduri de pe Play.txt. Dar, probabil voi sunteţi mai matinali ca mine (nu vă felicit pentru asta!) şi deja ştiaţi. Ce habar n-aveaţi e că aici o să apară un soi de interviu. E mai degrabă un schimb de replici între, domnilor şi domnilor, nimeni altul decât Vlad Tănase şi cea care îşi aleargă degetele pe taste în momentul de faţă.

Toate reclamaţiile privind formatarea (sau nu) a răspunsurilor, începerea propoziţiilor cu literă mică, ambiguitatea şi alte aspecte abstracte ale interviului, vă rog să le puneţi într-un plic electronic şi să-l expediaţi la adresa domnului menţionat mai sus. Touche pussycat! 😀

Inversiunile, întrebările retorice, cuvintele stâlcite caracterizează Play.txt Cine completează lista?

de obiceu eu. pot umple goluri, liste şi prăjituri. eu sper să ne mai combinăm la o carte din când în când şi să se dezvolte un grup de jucători la bursa replicilor scurte.

Cum te asiguri că proiectul nu dă în clocot şi îşi păstrează identitatea?

n-a ajuns încă la vârsta buletinului deci de criză de identitate / personalitate nici nu poate fi vorba. am să-mi sun consultantul în asigurări de longevitate.

Glumele isteţe sunt apreciate de oameni pe măsură. Cât de nişată e nişa?

păi eu cred că de la înec mai poţi salva, dar de la prostie… mai bine te faci că nu vezi şi treci mai departe. găseşti poduri la tot pasul. puţini ajungem pe Brooklyn. pentru noi.

E limpede că ironia îşi are locul ei bine meritat pe blog. A supărat pe cineva până acum?

încă nu. să ştii că sufăr din cauza asta. am observat că schimburile de cuvinte devin adevărate expresii artistice la nervi.

Are sens să vorbim despre obiective SMART şi alte aşijderea pentru acest proiect?

doar dacă vrei să vorbim de blogul tău. pot să-ţi spun doar atât: am un obiectiv şi e cât se poate de SMART.

Ştiu că urăşti chestia asta, dar nu te scutesc: profilul targetului. 2-3 cuvinte despre oamenii care ajung pe http://playtxt.blogspot.com/.

păi dacă deja au ajuns înseamnă că le place logo-ul, dacă citesc 3 articole şi mai vor înseamna că am putea ieşi chiar la o voctă, iar dacă nu au aflat încă, înseamnă că mai am de împrăştiat flyere pe stradă. jucăuşi, cititori şi trişori.

Printre atâtea calambururi, te-ai gândit cum ai putea promova această iniţiativă?

am ajuns să visez mult mai urât noaptea de când mă gândesc la promovare. totul e în promovare; degeaba eşti bun la mate dacă nu promovezi. mai întâi trebuie să fiu bun şi apoi voi vâna şi notele de promovare. non-conformist şi old-school: dacă e bun ţi-l promovează alţii. tu cu interviul tău eşti o confirmare (sună a înjurătură).

Cum îţi miroase ideea de a avea colaboratori pentru jocurile de cuvinte?

a brăduleţ de maşină de la dior. am spus şi mai sus. poate trebuia să precizez şi pe blog. sunt deschis la a împărtăşi ideile altora. doar ai văzut, 60 la sută nici nu sunt ale mele. oricum pot garanta drepturile de autor. nu-mi voi asuma niciodată ce nu e al meu.

Ai ajuns la OSIM sau încă nu?

era inchis. e plătit tot. din banii statului – degeaba.

În tolba Play.txt e o carte de vizită. Ce scrie pe ea?

întoarce-o pe toate părţile. cam aşa e şi cu jocurile de cuvinte. abilitatea constă în viteza cu care ajungi să o faci. băieţi, fiţi rapizi! fetelor, grăbiţi-vă!

Mulţumesc!

Mulţumesc şi eu că nu m-ai întrebat de mîncarea preferată sau despre ce-mi place mie la o femeie.

Mai era o întrebare, care de fapt era prima din listă. Asta: Play.txt e o alternativă la bancurile grosolane, dar nu numai. Ai vrut să salvezi lumea de schimburi de replici idioate sau pur şi simplu ţi-ai terminat foile din agenda unde aveai notate chestii inteligente şi te-ai gândit că pe un blog le-ar şade bine?
Tănase nu mi-a răspuns, dar ştiu de ce. Ne îngăduie să găsim noi tot felul de posibilităţi isteţe, care descreţesc minţi luminate.

Ca un final fericit, vă anunţ că am dat „Like” pe pagina de FB a proiectului. Când ziceai că scoţi stickere? 😀

Cheers!

Comments

comments