iA


job, job, de trei ori job

Scris pe de Oana Filip

Doamnelor şi Domnilor, prieteni vechi şi noi, profesori tineri de la seminarii, sagrada familia, a venit momentul să ţip tare că îmi caut job.

Poate unii dintre voi ar spune că am un delay cam mare, având în vedere că de vara asta am o licenţă în tolbă, pe mult discutata temă: Tehnici utilizate în copywritingul online. Ţin să vă spun că între timp nu am stat degeaba, nu am visat cu ochii deschişi la un Iaşi mai dezvoltat, mai curat, ci am avut alte îndeletniciri de care m-am ocupat.

Iar ca să nu înşirui aici toate acareturile, sintetizez întreaga perioadă printr-un cuvânt: voluntariat (în PRIME Iaşi).
Pe unii dintre voi vă cam zgârie pe creier termenul cu pricina, dar zău că nu aveţi temeiuri suficient de puternice. Eu cred cu tărie în puterea acţiunilor caritabile şi sunt sigură că, în timp, rezultatele pe care le aduce ONG-ului în particular şi societăţii în general, nu pot fi contestate.

Jobul pe care îl caut e de preferat să fie ascuns undeva prin Iaşi. Nu de alta, dar îs proaspăt masterandă acolo (PR şi Publicitate), am plătit chiria pe jumătate de an, aşa că, cel puţin pentru o perioadă, oraşul ăsta o să-mi fie gazdă.

Cât despre fişa postului, vestimentaţia la locul de muncă, câţi cm trebuie sau nu să aibă tocurile, ţin morţiş să precizez că mă adaptez contextului, atât timp cât cerinţele se încadrează în limitele normalului şi ale realităţii. Mai greu cu tocurile, dar promit că o să fac ture prin casă, până reuşesc să le controlez şi să ajung dintr-un colţ al camerei în celălalt fără să mă împiedic.
La fel e şi cu ora la care aş merge or ba la serviciu. Îmi dau silinţa să fiu matinală, iar în ultima perioadă chiar îmi iese. Dacă e cineva mirat de chestia asta, v-o pot da pe mama la telefon. 🙂

Unde aş vrea (mi-ar plăcea e deja un verb cam pretenţios, nu?) să lucrez? Păi ar fi două variante mari şi late: offline (agenţii de publicitate, firme de resurse umane, PR, companii care livrează traininguri, secretariat, organizare de evenimente, media, copywriting, marketing şi cam orice are legătură cu zona asta) şi online (câteva din prima categorie + content, social media, blogging, research bla bla).
Am optat pentru înşiruirea de mai sus pentru că la asta mă pricep, despre asta învăt, în asta încerc să mă specializez, nicidecum pentru că e cul să asculţi discursuri pe TED.com sau pentru că e şi mai fun să postezi mesaje în neştire pe Twitter şi Facebook.

Pentru toate astea şi alte câteva am la dispoziţie un CV şi o scrisoare de intenţie. Amândouă pot ajunge rapid pe adresa voastră (mă refer la angajatori :D) de mail, astfel încât să vă dumiriţi mai bine cu privire la cine sunt şi alte aşijderea.
Cine ridică primul mână să-mi dea un semn la [email protected].
Vă mulţumesc!

p.s. Cine vrea să mă recomande? [Să ştiţi că mama mea face cea mai bună prăjitură „Negresa”. A, are şi vişine prin ea. :)]

Comments

comments