iA


m.o.i.s.a.

Scris pe de Oana Filip

Eheee, cine a ajuns prin prăvălia mea online? Vă las să vă miraţi, să trageţi aer în piept şi să vă bucuraţi de prezenţa (rară, ce-i drept) a Mihaelei. Noi o ştim de Moisa, de coordonator team Adventure – ediţia 2010, de colegă de proiecte, de prieten, de om care râde zgomotos.

Buuun, acum să dăm bătăi cu interviul.

Cine te-a „pedepsit” şi ţi-a oferit coordonarea team ADventure?
Da, acum e momentul adevărului. M-au torturat şi m-au pus cu forţa să conduc cu mână de fier (aşa scria în instrucţiuni) proiectul. Lăsând gluma la o parte, le mulţumesc colegilor din PRIME Iaşi că mi-au oferit şansă să coordonez cel mai mare şi mai fain (că doar e al meu) proiect al organizaţiei.

Cum e să dirijezi o orechestră aşa de mare? Câţi sunteţi în echipă?
Pentru că suntem 12 oameni dedicaţi proiectului şi „Pasionaţi de PR şi Publicitate” nu e greu să ne armonizăm. Binînţeles că uneori o orchestră alcătuită din 12 tipuri de instrumente nu sună melodios din prima, dar cu exerciţiu, răbdare şi pasiune suntem pe cale să participăm la cel mai mare concert PRIME Iaşi.
Iar dirijorul are întotdeuna de învăţat de la maeştrii din faţa lui.

Ştiu cât eşti de organizată (aproape excesiv), aşa că fă bine şi mărturiseşte aici cum e să fii leader?
Nu ştiu cât mai are de a face organizarea cu a fi un bun leader, poate prea puţin. Poate fi frustrant uneori când lucrurile nu ies întotdeauna cum vrei tu (şi echipa ştie că eu vreau multe :D), euforic când reuşeşti să mai treci un hop şi să te apropii de succes, dar întotdeauna înveţi, înveţi, înveţi. Cred că răsplata cea mai mare a unui coordonator de proiect este că are şansa să experimenteze, să înveţe, să ia exemplu de la oamenii lui.

Din câte se şopteşte prin mediu online, dar şi prin târg, anul acesta aţi dat drumul la robinetul cu surprize. Cui se datorează întâmplarea?
Şi încă ce surprize, pe care o parte le-am dezvăluit deja. Se datorează partenerilor şi sponsorilor noştri care ne-au demonstrat că mediul de afaceri din Iaşi începe să se dezgheţe, financiar şi vizionar vorbind. Sperăm că vor deschişi să colaborăm şi de acum încolo şi, vorba reclamei „să curgă numai lapte şi miere” din robinetul acesta.

Ieşenii v-au văzut şi pe la trecerea de pietoni de la UAIC. Aţi gustat un pic de BTL prin această acţiune?
Păi dacă nu noi, atunci cine? Fiind un festival de profil trebuia să atragem atenţia şi altfel decât cum o facem de obicei. Aşa că echipa a spus vreo două rugăciuni pentru vreme frumoasă şi şoferi înţelegători şi a ieşit în stradă, unde toată lumea a fost încântata să îi vadă. La cât e de simpatic ADventurel şi la ce oameni frumoşi avem în PRIME Iaşi nu e de mirare, nu?

A fost mândra Lansare, acum vine curajoasa Conferinţă. Detalii, detalii, detalii!
O, da! Momentul meu favorit. La Conferinţă vor veni 3 specialişti în domeniu care vor elucida misterele campaniei de relaţii publice, ale organizării de evenimente şi ale publicităţii neconvenţionale.
Laura Tăşchină (Vicepresedinte Mkt&PR Junior Chamber International Iaşi) va exemplifica etapele unei campanii de relaţii publice abordând tema: ‘Campania de Relatii Publice – Pe ce te bazezi ?’
Ruxandra Lidia-Krişan (Manager PR Grupul de Firme CONEX) va spulbera fantezii izoterice despre organizarea de evenimente prin tema : ‘Despre PR, fara ipocrizie !’ iar
Ioana Traistă (Communication Officer Global Romanian Students and Young Professionals Society – Bucureşti) ne pune pe gânduri prin subiectul : ‘Există convenţional în publicitatea neconvenţională?’
Ceea ce trebuie să ştie publicul larg este faptul că la această Conferinţă sunt aşteptaţi toţi cei pasionaţi de domeniul relaţiilor publice şi publicitate fără discriminare de sex, convigeri religioase sau politice, preferinţe muzicale etc.

ADventurel a făcut mare vâlvă printre studenţi. Ce inimi a frânt?
Păi inimile frumoaselor de la Comunicare şi Relaţii Publice, de la Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării şi a ajuns şi la Marketing şi Comunicare în Afaceri. Am auzit chiar şi de vreo două doamne profesoare cucerite şi, spre lauda noastră şi domni profesori. E, până şi Don Juan corporatist ar fi invidios.

Printre planificări, bugete, Gantturi şi WBS-uri, sigur ţi-ai propus cu proiectul team ADventure şi ceva care nu apare „în acte”. Ne poţi spune ce e?
Poate nu e chiar cel mai specific şi măsurabil obiectiv posibil, dar îmi doresc, prin acest proiect să mai ştie şi publicul larg câte ceva despre relaţii publice şi publicitate. Să ştie că cei care lucrează în acest domeniu nu stau după ghişeu şi încasează facturi ci sunt oameni plini de imaginaţie. Şi mai vreau să ştie lumea că PRIME Iaşi este, pe bune, cea mai activă organizaţie studenţească unde membrii dau dovadă zi de zi de un profesionalism mai rar întâlnit.

Zi drept, cât de multe ştii despre Oana Filip şi cât de dor îţi este de ea? :))
Vai, dar sunt atâtea de spus despre Filip că trebuie să îşi mai facă un blog cu înregistrări live că acum nu îmi ajung tastele să spun. Dor rău să ne culcăm la 6 dimineaţa după ce lucram la proiecte pe ultima sută de metri şi beam capuccino şi ne înjuram soarta. Pe când o şezătoare?

Ca să fiu sigură că mai putem sta în aceeaşi bancă, te las să-mi adresezi o întrebare. Ai grijă la ce te gândeşti!
Când te măriţi? Zi drept!
Mulţumesc şi sper că nu o să te părăsească cititorii din cauza mea.

Moisa, îţi mulţumesc şi eu pentru că ai renunţat la o oră de somn şi ai avut răbdare să răspunzi la fiecare întrebare. Şezătoare de care zici o să fie cât mai curând. Despre măritiş şi alte cele, nu pot decât să râd. Tare şi cu poftă. 😀

Volcinschi, simt nevoia să ştii că toată discuţia de aici e şi-n cinstea ta. 🙂

Comments

comments