iA


leapşă cu date din buletin

Scris pe de Oana Filip



via

Eu nu am niciun fel de părere despre lepşe. Nici bună, nici rea. Nu ştiu dacă să le consider utile sau puerile. Cred totuşi că au ele şi ceva bun, altminteri de ce se mai fac?

Probabil Marius încă nu s-a obişnuit suficient de mult cu berea daneză şi din acest motiv s-a hotărât să îmi ofere următorul task:

Alege romanii de care esti mandru.

Noteaza-le numele si motivul pentru care ii admiri.

Daca esti blogger atunci fa asta pe blog. Daca nu, incepe un nou notes la tine pe Facebook.


Posteaza link-ul catre articolul tau sau spune-mi de lista ta aici. Asa ii pot numara si putem vedea impreuna cand ajungem la 365.


Da vestea mai departe.


Fii cat se poate de mandru de ei!

Acum, cu toată ruşinea, vreau nu vreau, trebuie să dau bătăi cu datele din buletinul românesc. Nu de alta, dar Marius a avut grijă să dea tag pe FB, nu care cumva să evit leapşa.

M-am gândit la următorii 3 oameni, că termenul de personalităţi sau VIP-uri nu prea le şade bine, al căror nume ar trebui să aibă ecou şi la noi. În afară au, ştiu sigur.

În ordine aleatorie:

1. Maria Răducanu – am ascultat-o într-un concert live la Iaşi, i-am cumpărat CD-ul (am reuşit să îl găsesc după fel de fel de eforturi), am citit articole şi interviuri şi de atunci îmi gâdilă constant urechile.

2. Dan Perjovschi – l-am citit acum câţiva ani în Dilema Veche, iar mai nou în ultimul număr DOR. Mi-a trecut prin faţa ochilor şi revista Paspartu, în care i s-a dedicat un articol lung, de câteva pagini sănătoase. Visez să am într-o zi un desen de la el şi de la Gapingvoid. 🙂

3. Horaţiu Mălăele – cartea „Horaţiu despre Mălăele” mi-a picat în braţe datorită foştilor colegi de apartament. La piesa de teatru „Sunt un orb” de la Bucureşti am ajuns acum 1 an, când am obţinut şi o frumoasă semnătură pe o foaie de agendă.

Iniţiativa a pornit de la Jacqueline, care ne recomandă să spunem cu voce tare care sunt românii de care suntem mândri şi de ce. Eu i-am ales pe cei 3, dar sunt convinsă că opţiunile sunt mult mai generoase de atât.

În conturarea listei onorante, pasez leapşa către Valentina Volcinschi (oricum scrii muuult prea rar), Ligia Adam şi stimabilul Liviu Gajora.

Comments

comments