iA


Din peste 20 de proiecte, APC e în top

Scris pe de Oana Filip

Mă feresc de categorisiri de astea vehemente, însoţite adesea de „cel/cea mai”. Au şi superlativele rolul lor bine definit, dar nu e cazul să facem abuz. Ţin minte că diriginta din generală era profă de română şi ne spunea adesea că dacă vrem să hiperbolizăm ceva nu e musai să o spunem făţiş. Sunt şi alte căi, mult mai elegante şi mai de impact.

Ei bine, eu mă cam feresc de adevăruri de astea absolute, mai ales când vine vorba despre proiectele în care am fost sau sunt implicată. Din peste 20 (?), tot ce pot să spun e că de unele sunt foarte mândră, de altele ba, câteva m-au schimbat în bine şi mai puţine au reuşit să mă facă să mă ataşez şi emoţional mai tare decât aș fi crezut.

Atelierul Produselor Creative e un colaj de sentimente, întâmplări şi oameni care mă conving că suntem pe drumul cel bun şi că ceea ce facem la Asociaţia Industrii Creative e pragmatic şi valoros. Prima calitate pentru că insistăm în încăpăţânarea noastră de a găsi idei, iar ulterior produse care să aibă un ecou pozitiv în zona de industrii creative, iar a doua pentru că am ales o cale mai dificilă (din toate punctele de vedere), dar şi mai satisfăcătoare. Ştim să ne bucurăm de victorii mai mari sau mici şi suntem convinşi că până să convingem o comunitate întreagă de ceva trebuie să începem cu doi-trei prieteni apropiaţi.

Se pare că noi am reușit să atragem în povestea asta un pic mai mulți prieteni, lucru care nu poate decât să ne bucure. Mai ales că nu am făcut-o prin discursuri pompoase și promisiuni naive, ci printr-o încredere întemeiată că se poate, dar mai ales că e nevoie. De fapt, tot ce facem e să oferim un îndemn că e 100% realist să faci bani de pe urma ideilor în care crezi şi pentru care eşti dispus să munceşti fără să te plângi că sâmbătă seara sau luni la prima oră ești la birou.

 

Dacă sunt pe aici persoane dispuse să lucreze fără un ceas mare la care să se uite mult prea des, să știți că Atelierul Produselor Creative e despre și pentru voi. Nu cu promisiuni în vânt, nici cu vreun fel de confort, ci cu un program în care startup-urile creative deștepte sunt la înălțime.

Iar ca să dau un exemplu de cel puțin o persoană care nu a știut în ce dată suntem, ce oră e și când a mâncat ultima oară, aceasta e Alecs Grigoriu. Datorită lui avem un site de care ne-am îndrăgostit și pe care vom scrie multe vești bune de acum încolo. Felicitări!

Comments

comments