iA


Linguri Curioase @Adelicii

Scris pe de Oana Filip

Adela vorbeşte mult, repede şi cu patos. Aş îndrăzni să spun că aşa e şi la bucătărie. Face bunătăţi în doar 15 minute şi încurajează să mâncăm bine şi sănătos. Nu să pierdem timpul cu oale şi strânsul de după, ci cu încercatul de mâncăruri, de combinaţii.

Motivul pentru care Linguri Curioase a apărut pe lume vi-l spune pe îndele în spaţiul ei de joacă – Adelicii. Eu am încetat să mai descos povestea şi să mă bucur mai mult de ce mi se pune în faţa ochilor. Am participat la ediţia pilot, din care o să reţin mult şi bine cheesecake-ul ăla demenţial şi Busuioaca de Bohotin care m-a făcut fericită mai ceva ca un joc de şotron câştigat în copilărie.
N-am avut nevoie de multe motive ca să fiu convinsă că la a doua ediţie e loc de stat în capul mesei. Ei bine n-am stat acolo că nu sunt mese de nuntă, dar ce mi-a fost dat să trăiesc cu greu poate fi descris aici sau oriunde altundeva.

Pe lângă nebuniile din farfurie sau din pahare, înghit în sec şi după atmosfera extrem de relaxantă şi de plăcută. Nu-i cazul de topuri sau alte cele, dar mi-a plăcut mult de tot desertul mascarpone speculoos şi mistreţul ăla fraged de nu aveai ce mesteca la el. Şi vinurile au fost unul şi unul, altfel nu pricep de ce era aşa de multă voie bună şi prietenie. Poate şi pentru că Linguri Curioase te îndeamnă nu doar să ai curajul să mănânci altceva şi altfel, ci să mai laşi gândurile la uşa celor de Good Point şi să uiţi că mâine e luni.

De data asta am avut şi un bucătar invitat, lucru care a făcut ospăţul şi mai şi. Chiar dacă nu e vorba de diplome luate cine ştie pe unde sau de seturi de cuţite demne să te facă să îi cataloghezi drept profesionişti, ce a ieşit din mâna fetelor e de nota 10.

Felicitări şi să ne vedem cu bine la următoarea ediţie Linguri Curioase!

Comments

comments