iA


Prea mult versus prea puţin

Scris pe de Oana Filip

S-ar traduce în dezechilibru, nu? Ce nu e bine proporţionat, ce nu se cerne cu răbdare, în cantităţi egale, înseamnă că e inegal, inconstant, instabil.

241ff3fd1aba5b65e3993a84edd8a453

photo via

Matematic vorbind, deşi nu sunt mare iubitoare de cifre, mea culpa, aşa e. Două mulţimi care nu pot fi puse pe acelaşi raft, ascunse bine sub ambalaje lucioase de „prea mult” şi „prea puţin”. Deloc surpinzător, nu-i aşa? Cine mai reuşeşte astăzi să fie echilibrat de la cap la coadă, cine mai poate să iasă din exerciţiul ăsta cu fruntea sus? Dacă ne bucurăm de el la job, nu prea mai există  în viaţa personală şi invers. „Win some, lose some” e de departe un adevăr, înghiţit şi digerat bini di tăt. Trebuie să existe echitate sau măcar să credem în ea, altminteri am respira haos zi de zi şi am uita că mai există şi contrabalans.

Ce ne facem însă când nu ne dăm seama că, de fapt, „prea mult” înseamnă, în esenţă „prea puţin”? Reciproca e la fel de valabilă, se înţelege. Ce-i de făcut când „prea mult-ul” de astăzi s-ar putea să fie inexistentul de peste câţiva ani sau când „prea puţin-ul” ne îndeamnă spre izolare?

 

Comments

comments