iA


The Power of Storytelling (TPoS sau #Story2014)

Scris pe de Oana Filip

M-am întors de la conferință, am participat doar la ziua de vineri, și nu prea știu ce să răspund la o întrebare. La asta: ce ai învățat?

10155541_4979354217922_2611499304761355450_n

Și nu pentru că nu ar fi nimic de spus, oho câte notițe mi-aș fi putut lua! Dar n-am făcut-o. Deloc, am deschis kitul de participant acasă, la Iași, trei zile mai târziu. A fost, cu siguranță pentru prima oară, când am avut senzația că dacă pun ceva pe foaie, dacă scriu pe FB sau pe Twitter, pierd. Mult, tot. Așa că nu (prea) am făcut-o, am stat cuminte și am ascultat cât de bine m-am priceput. Și cred că mi-a ieșit, altfel nu știu cum mi s-ar fi putut lipi de suflet într-un asemenea hal tot episodul ăsta.

The Power of Storytelling e mai degrabă o experiență personală. Un fel de ceva la care ești expus și de care nu te mai saturi. Da, chiar și după 5+ ore de stat pe un scaun în care încerci să încapi cât mai confortabil.

Ce să le spun celor care mă întreabă Cum a fost? Ce ai învățat? Că Chris Jones m-a pus pe gânduri și mi-a amintit că în alergătura asta nebună uităm de noi și că, la final, altele contează? Că Amy O’Leary e un fel de așa-vrea-să-fiu-când-o-să-fiu-mare și că prezentarea ei mi-a amintit ce mare e locul de joacă și câte mai sunt de învățat? Că Jacqui Banaszynski e, de departe, una dintre vedetele conferinței și nu degeaba e pe prima treaptă? Că Kelly Benham mi-a arătat ce mici suntem în fața neputinței și că atunci când ești în poveste totul este mult mai greu? Toate astea, dar și multe altele, sunt de trăit, de respirat în comun cu alți aproape 350 de oameni, de luat acasă și dormit în pat cu ele, de răsfoit și întors pe toate părțile.

Cât despre echipa DoR, they are like germans. Așa stil nemțesc de a face și organiza o conferință, de a ține hamurile cu forță până la capăt, de a aduna o amestecătură de creativi, antreprenori, jurnaliști, scriitori, freelanceri, n-am mai pomenit și asta mă face să mă simt cel puțin norocoasă, dar și mândră.

Așadar, la întrebarea Cum a fost? aș da un singur răspuns: Vino data viitoare să simți pe propria piele. Și-apoi să dai același răspuns mai departe.

Și dacă încă nu susții DoR pentru că nu știi ce și cum e cu revista asta de jurnalism narativ, fă-o pentru TPoS.

Comments

comments