iA


Distanțe și măsurători

Scris pe de Oana Filip

Nici acum nu știu parola de la blog. Cine s-a ocupat de setup a avut grijă să fie cu multe #1010/*? și alte semne pe care abia le găsesc pe tastatură. Mă gândesc că poate aș învăța-o (sau schimba-o) dacă aș ajunge mai des prin ograda asta. Încă mă miră că nu a ruginit poarta.

10155943_4228128037737_1555673664_n

În schimb, știu cu o precizie chirurgicală multe alte lucruri. Mă antrenez cu sudoare să le rețin doar pe alea care îmi fac bine, deși cică multe transformări, de un fel sau altul, vin și din alea rele. Sau mai puțin pozitive, ca să păstrăm tonul și măsura.

Știu că am pe-aproape oameni care nu doar înțeleg ce fac cu și la Creative Coffee, dar mă susțin. Unii prin faptul că vin la evenimente, kudos!, alții prin mentoring, cei mai mulți prin recomandările călduroase pe care le fac și care-s de bine. Mai mărim tribul, mai aflăm situațiunea în târg, mai schimbăm ceva.

La fel de aproape am și câteva persoane bolovănoase. Greoaie în mișcări și-n convingeri, în simțiri și-n priviri. Ceva din interior le șoptește greșit, le macină încrederea, optimismul, dorința de mai bine.

Uneori, îmi fac curaj și mă arunc orbește în discuții de tipul nu-i-chiar-așa-cum-zici-tu. Prea rar pentru cât mi-aș dori, reușesc să fac pe cel de lângă mine să mai lase adevărurile absolute la o parte și să mai ofere o șansă: lui, familiei lui, prietenilor lui, vieții lui.

De fiecare dată când mă rătăcesc printre ultimii îmi dau seama cum distanțele și măsurătorile nu mai sunt demult doar geografice. Sunt, mai degrabă, mentale. Număr pe degetele de la o mână pe cele de care am reușit să mă agăț sufletește. Mai ales că sunt atât de lungi-și-late încât mereu trebuie să avem grijă la ora-ta sau ora-mea atunci când vrem să ne mai vedem sau să ne mai auzim.

Iar dacă nu-mi dați crezare, poate ascultați măcar de tipul ăsta. Faptul că am dat de el dintr-o carte chiar bună îl face să fie mai de încredere.
It’s not about geographical distance, it’s about mental distance.—Jim McCarthy

Comments

comments