iA


respiri online?

Scris pe de Oana Filip

Ceea ce voi scrie nu are legătura cu vremea înnorată de afară și cu atât mai puțin cu 1 aprilie aka Ziua Păcălelilor. Are însă o mare legătură cu specialiștii online. Rectific din timp, cu așa zișii specialiști, altminteri nu reprezintă decât nișe nume care apar în primele 10 rezultate de pe Google.
Gânduri profunde ca „Hai să facem o strategie online”, „Băi, de data asta trebuie să mergem și pe online. Așa fac toți!”, „Promovăm mesajul pe toate rețelele sociale”, „Eu știu cum e cu online-ul”, „Campanie online de conștientizare a schimbării orei în acest sezon”, „Să facem mai bine Become a Fan”, „Link exchange ca să avem mai multă notorietate”, „Web copy – floare la ureche sau nici măcar acolo” sunt atât de des verbalizate, încât prea puțini le mai remarcă imbecilitatea intrinsecă.

Persoane care cred că netul e dulapul lor unde pot să-și arunce hainele cum visează noaptea, au proasta impresie că ei chiar reprezintă un reper în domeniu și că toate cuvintele pe care le născocesc sunt adevărate comori ale intelectualității. Ba mai mult decât atât, afirmă (fără niciun fundament) că ei știu ce-i de făcut și că dacă nu vrem să urmăm calea lor luminată, nu o să avem niciun soi de rezultate. Așadar dragii mei, luați orice aveți la îndemână și notați cele spuse căci peste ani ele vor fi pecetluite în www-uri.

Ca să mă opresc aici cu ironia matinală de astăzi, vă mai spun doar că n-ar trebui să ne plângem. Chiar deloc. Noi suntem cei care promovăm aceste nonvalori și pe care le ajutăm să aibă cei trei vizitatori de care pomenea cineva în mai multe rânduri. (bloggerul, mama lui și prietena mamei de la serviciu)
Închei cu o rugăminte: cine chiar crede că e om cu expertiză în mediul online, nu simplu flecar, e rugat să ne învețe câteva principii de bază. Nu de alta, dar nu toți ne credem profesioniști și aș aprecia să ne dezvoltăm sănătos în această direcție.

Aveam în minte să vorbesc despre asta ca urmare a unor experiențe cu astfel de personaje geniale. Monica e vinovată pentru că m-a determinat să scriu mai repede decât aș fi făcut-o în mod normal: „ca poate scrii ceva mai acid, fiindca chiar ma gandeam ca in realitate esti f intepata si critici tot ce prinzi (uneori si fara sa fie cazul, sa nu te superi ca’ti zic ) iar pe blog esti toata draguta si numai de bine si frumos.”

p.s. Să nu credeți chiar tot ce zice. Nici ea, nici eu. 🙂
p.s. Să nu ma întrebați de ce a luat-o razna blogul că n-am idee. Habar n-am cum de a apărut căsuța cu comentarii sub articol. 😕

Comments

comments