iA


Despre sinceritate, altfel

Scris pe de Oana Filip

Puterea de a fi sincer nu se măsoară în câte miniciuni nu ai spus, nici în faptul că insişti că eşti o persoană onestă, la fel cum nici recomandarea altora nu înseamnă cine ştie ce. Sinceritatea vine în acelaşi ambalaj cu o grămadă de gânduri, ca mai apoi să se termine cu un somn lung, liniştit.

În cazul meu, am avut parte de nopţi nedormite, în care m-am frământat mult şi bine. Am stat trează până târziu, m-am uitat la filme care nu mi-au plăcut, am ascultat muzică, am citit tot soiul de prostii, am băut vin, am încercat să adorm cu o carte sau o revistă în mână. M-au ajutat pe jumătate, nicidecum mai mult.

În seara asta, am avut curajul de a fi sinceră până la capăt. De a spune ce îmi doresc, de ce mă simt copleşită de unele situaţii, de ce nu reacţionez cum gândesc, ci din inerţie. Iar când inerţia asta este asociată mai degrabă unui „DA” în care nu crezi 100% şi mai puţin unor discuţii pe şleau, aţele se amestecă atât de tare încât şi celui mai priceput croitor i-ar fi greu să le dea de cap. E ca atunci când stai în apă până la gât şi cineva tot încearcă să te tragă în jos. Iei o gură de aer care îţi ajunge doar pentru câteva secunde.

 via „Words” / Pinterest

Ei bine, eu încep să mă apropii de somnul ăla liniştit, de care îmi este dor de cel puţin o săptămână încoace. Am ajuns aici prin sinceritate şi nimic mai mult. A, că la pachet au venit şi emoţii, lucruri mai puţin bune, oportunităţi ratate, scenarii de tot soiul, o oarecare ruşine, priviri în pământ, asta nu pot să neg.

Ce mă bucură în schimb este faptul că am fost răsplătită pe măsura sincerităţii, iar asta deja mi-a înseninat multe dintre zilele care vor urma.

Mulţumesc!

Comments

comments