iA


Povești din 2023 (care m-au făcut mai bună)

Scris pe de oana

Ajung tot mai rar în acasa asta digitală. Am senzația că scârțâie toate balamalele, pânzele de păianjen atârnă ca în filme, iar praful s-a așezat peste tot. Mă întreb de ce mai fac asta. Îmi răspund că e un soi de documentare a lecturilor din anul cu pricina. Acesta ar fi al 8 episod, nu e chiar puțin lucru. Simt că este și un fel de ritual la final de an. Consider argumentul ăsta suficient și tastez mai departe.

Foto din cel mai frumos loc de anul acesta

 

Am recitit ce am scris ultima oară și am zâmbit. Dacă anul trecut a fost despre flori și plâns, anul ăsta aș zice că a fost despre mult journaling și masaje. Desigur că nu doar despre asta, dar îmi amintesc multe momente în care am scris — acasă, în cafenele, în aeroport, în mijloacele de transport în comun, în parc, din mers, cu foaia și pixul, digital, în notițele din telefon, în agende, în Evernote, în Notion. Pe unele mi le-am trimis pe mail, pe altele le-am împărtășit, au fost și câteva pe care le-am rupt și le-am aruncat. La asta se adaugă și multe ore petrecute la masaj, poate unul dintre cele mai deștepte obiceiuri la care lucrez — cu pietre calde, cu săculeți cu ierburi de relaxare, lomi lomideep tissue și tot așa.

Cu toate astea, au fost și câteva lecturi care simt că m-au modelat.

Draft Four — newsletterul lui Cristi Lupșa mi-a fost camarad de nădejde și m-a ajutat să mă simt mai înțeleasă și mai puțin singură în multe momente. Și, în sfârșit, am descoperit un concept care e mai aproape de ce simt că fac și reprezint prin munca mea. Yaaay!

The Weekly Journal of Creative Leadership — tot un newsletter, de data asta despre leadership, comunitate, giving back, incluziune și cum putem să construim bucăți de lume mai bune. Îl citesc pe Jim Antonopoulos de mulți ani și am avut plăcerea să schimbăm mail-uri în mai multe rânduri. Candoarea lui trece de ecran, iar asta e ediția mea preferată.

Povești din sport — rămân la aceeași categorie cu episoadele pline de claritate, speranță și determinare scrise de Andreea Giuclea. Îmi place mult felul în care croșetează fiecare newsletter și îi sunt recunoscătoare că îmi reamintește de ce lumea sportivă este o sursă de inspirație la care mă întorc cu drag de fiecare dată.

La capitolul cărți am să aleg doar patru titluri, deși recunosc că anul ăsta nu am mai apăsat pedala la podea. Am preferat să îmi las spațiu să explorez, să fiu consecventă la Lipici în comunitate (tocmai am trecut de 2000 de cititori, wow!), să învăț (recomand cursul The art of gathering), să particip la workshop-uri, să dau o mână de ajutor câtorva antreprenori creativi din comunitatea locală și să fac loc de mai mult white space în viața mea. Ceea ce, desigur, vă doresc și dvs.

Revenind la cărți, vreau să menționez următoarele titluri:

  • Repetiție pentru o lume mai bună, de Mihai Radu
  • Trespasses, de Louise Kennedy
  • Scandalul, de Fredrick Backman
  • Simetria dorințelor, de Eshkol Nevo

În final, toate întâlnirile astea au avut rolul lor și au aterizat în viața mea când am avut nevoie, dar recunosc că simt o împlinire diferită când mă gândesc ce și cât am scris eu în 2023. Poezie, eseuri personale, bucăți de povești sau doar motive zilnice de recunoștință în sertarul #astăzimi-aplăcut, toate au contribuit la devenirea mea și revin cu drag peste rândurile cu pricina.

Vă doresc să vă construiți propriile povești cu multă blândețe și răbdare, după chipul și asemănarea voastră, și să aveți curajul să vă arătați lumii fix așa cum sunteți. Imperfecți, dar frumoși. 🫶

Cu recunoștință,
—Oana

Comments

comments