iA


De vorba

În căutare ti(m)pului viitor
Pentru că-s mereu în contratimp, m-am hotărât să-i dau o șansă să ne cunoaștem. Mai bine. Da, Timpul. Uite, pe tipul ăsta aș vrea să-l cunosc. Să ne dăm întâlnire odată. Vin ca să-și înmoaie tonul. Sau la o bere ca să-l distrez cu mustăți din spumă. Am auzit că-l pui peste orice. Închide răni […] Citește tot – ‘În căutare ti(m)pului viitor’.
Universitatea Alternativă e pe val!
DoR a scris despre Universitatea Alternativă în ultimul număr și bine a făcut. Nu doar pentru că sună frumos să știi că sunt oameni care își bat capul cu o astfel de inițiativă, ci pentru că e bine ca astfel de povești să aibă mai mulți ascultători. Cu interviul de mai jos poate ajut și […] Citește tot – ‘Universitatea Alternativă e pe val!’.
5 întrebări adelicioase
Adela, Adelicii sau Linguri Curioase înseamnă același lucru: poftă bună! Am scos-o din bucătărie, unde experimentează zilnic și am rugat-o să povestească ce și cum face și mai ales de ce. photo (c): Adelicii Ce știi despre gătit și noi nu avem habar sau uităm prea des? Cum mă pui tu în încurcătură din prima. […] Citește tot – ‘5 întrebări adelicioase’.
Finețuri cu Oitzarisme
Să nu care cumva să credeți că prăvălia s-a transformat în boxa martorului de la tribunal. E o dorință, egoistă, ce-i drept, de a afla mai multe despre câțiva oameni mișto și ale lor proiecte. photo (c) Radu Dumitrescu Te-am cunoscut, virtual, de pe vremea când aveai un blog haotic. Ce s-a schimbat de atunci? […] Citește tot – ‘Finețuri cu Oitzarisme’.
Interviu cu un bărbos de la SUB25
BTO, despre el este vorba. Din tren, din București și de nu-mai-știu-unde, a reușit și mi-a răspuns la câteva curiozități. Despre SUB25, nu despre el. via SUB25 a crescut ca Făt-Frumos. Cum de? Pentru că e o revistă construită de oameni care știu ce fac. Și pentru că e o revistă pentru care lucrează oameni […] Citește tot – ‘Interviu cu un bărbos de la SUB25’.
Doamnelor și domnilor, George Roșu
Am crezut că îl pun în dificultate și de fapt s-a întâmplat pe dos. Acesta e un fel de interviu vizual, ca să nu zic benzi desenate. Luați din el ce vă șade mai bine. George, mii de mulțumiri! Citește tot – ‘Doamnelor și domnilor, George Roșu’.
Un fel de interviu cu Iv cel Naiv
Cum să îl prezinți pe un tip ca Iv cel Naiv când un birou întreg de moldovence leșină la poeziile lui? O lași baltă și citezi direct din buletinul virtual „un om căra în spate un dram de naivitate”.Am îndrăznit să îl iau la rost şi să îi adresez câteva întrebări plus un mesaj de […] Citește tot – ‘Un fel de interviu cu Iv cel Naiv’.
Bazar de link-uri #6
Am strâns aticole numai bune de pus pe taraba din piaţa virtuală. În funcţie de ce vă şade mai bine, puteţi trânti în sacoşă fără să vă uitaţi în portofel. E gratis şi e bun.  via Dincolo De Bani e un proiect frumos din Timişoara, cu o poveste simplă şi clară: tu înveţi pe cineva […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #6’.
S-a potrivit de minune
Următorul pe lista personajelor (despre care voi mai pomeni pe aici) este Bogdan Bîşcă. Momentan e preşedine la PRIME Iaşi, dar face şi alte lucruri frumoase, printre care şi fotografii. Se plânge că de ultimele nu prea mai are timp, dar sunt sigură că vor reveni zilele în care stătea ore în şir cu aparatul […] Citește tot – ‘S-a potrivit de minune’.
+1 pentru Alina Axane
Mă ţin de promisiune şi revin cu o nouă poveste din „Colecţia de personaje”. Mi-am dat seama că am de făcut niscaiva prezentări şi ar fi bine să o iau din timp. Ieri seară, Alina Axane mi-a oferit o super ciocolată cu pere. Fără să lege gestul ei de 8 martie, de venirea primăverii, de […] Citește tot – ‘+1 pentru Alina Axane’.
coşul cu linkuri
Pix, agendă, foaie curată, GO!  via Articole bune pot fi citite în revista (varianta online) „The Industry”. Nu ştiu de ce nu am încercat şi mai devreme treaba asta.  Andrei Roşca a scris un articol care mi-a plăcut mult şi care vorbeşte despre încredere şi dezamăgire. Într-o seară, mi-am pierdut câteva ore bune prin „Călătoriile […] Citește tot – ‘coşul cu linkuri’.
am nevoie de un nume
Ar trebui să găsesc un titlu pentru toată adunătura asta de link-uri. Ligia are „Sumarul de joi”, Marius ne mai dădea „Linkuri de weekend” și cu siguranță mai există și alte denumiri. Ăia leneși, așa ca mine, le trântesc sub forma unei liste, fără acoperiș la casă.  via PRIME Iași a împlinit ofical 5+ ani. […] Citește tot – ‘am nevoie de un nume’.
join5, rock ooon!
Alina a ameninţat încă de ieri dimineaţă că vrea să afle ce şi cum s-a întâmplat la Join5, motiv pentru care m-am hotărât să îi dau câteva indicii. Evenimentul aparţine organizaţiei PRIME Iaşi (muhaha!) şi reprezintă un pretext bun pentru a aduce în acelaşi loc partenerii, membrii fondatori, alumni, wanna be’s, sponsorii, speakerii.  Ce-i de […] Citește tot – ‘join5, rock ooon!’.
www-uri şi alte cele
Fără alte introduceri, iată listă de link-uri pe care am colecţionat-o în ultimele zile. via Am aflat câteva chestiuni care ne distrag atenţia, concentrarea, răbdarea când lucrăm la birou. Cineva s-a apucat să picteze cărţile din bliboteci. Arată foarte foarte bine!  Idei pentru cadouri, că tot suntem în plin sezon. Am dat peste 5 printuri […] Citește tot – ‘www-uri şi alte cele’.
se întâmplă lucruri bune
PRIME Iași face proiecte din ce în ce mai faine. Știu ce spun, credeți-mă pe cuvânt. Am stat 4+ ani în organizație și îmi amintesc foarte clar de unde am pornit. Astăzi, evoluția e aproape un tic verbal pentru membrii organizației. Dovada cea mai proaspătă e cum arată și ce promite ediția a VI-a a […] Citește tot – ‘se întâmplă lucruri bune’.
fiţuici
Am tot amânat să scriu pe blog. Nici eu nu ştiu prea bine de ce. De câteva ori mi-am zis că nu e nicio grabă, alteori am spus că nu am timp. În realitate, am fost leneşă. În ultimele două săptămâni am participat + am citit + am descoperit tot felul de nebunii. Pe care […] Citește tot – ‘fiţuici’.
11even Iaşi, o experienţă colectivă
S-a terminat. Am crezut că voi dormi fără probleme. M-am foit toată noaptea. Mi-am amintit tot evenimentul, de la cap la coadă. Exact ca într-un film. Aş fi schimbat unele lucruri, altele deloc. Voi pune pe foaie ce e de făcut mai departe şi ce ba. Cert e faptul că 11even e un concept cu […] Citește tot – ‘11even Iaşi, o experienţă colectivă’.
tolba cu veşti bune
Ar fi mai multe de zis, dar le fac pe plac celor de la PRIME şi voi vorbi doar despre revista „PeRspective”. Acum chiar nu e cazul să minţiţi şi să spuneţi că ştiaţi de proiectul ăsta de o grămadă de timp. Şi nici să nu mă înnebuniţi cu nerăbdarea, că nu cred o iotă. […] Citește tot – ‘tolba cu veşti bune’.
10.000 de paşi pentru a câştiga revista "the institute"
*Sună îngrozitor, nu-i aşa? Ia luaţi şi citiţi cu încredere. Vă dumiriţi înainte de final. Mădălina, aka tipa cunoscută din jocul intern al agenţiei BORŢUN●OLTEANU „Cine o face pe Mădă să râdă?”, mi-a trimis la domiciliul din buletin revista „The Institute”. E adevărat că poate fi citită şi online, dar n-are la fel de mult […] Citește tot – ‘10.000 de paşi pentru a câştiga revista "the institute"’.
bunătăţi din sertar
Se tot adună lucruri bune prin ograda mea şi aş vrea să vă spun despre ele. Cred că o să scronesc un soi de categorie pentru asta. Organizarea e mereu apreciată, nu? Doar Ligia nu şi-a inventat „Sumarul de Joi” de pomană. Şi nici Marius nu a născocit „Link-uri de weekend” din plictiseală. Ca să […] Citește tot – ‘bunătăţi din sertar’.
suntem pe val
Pe val digital Super genial […] Da, la poezii nu mă pricep deloc. Noroc că nu despre asta e vorba în articolul de astăzi. Valul digital are legătură cu organizaţia PRIME Iaşi, în care am stat cu acte în regulă vreo 4 ani. În neregulă, aproape 5. Avem pagină nou-nouţă şi url grăitor: Asociaţia.PRIME.Iaşi. Am […] Citește tot – ‘suntem pe val’.
e prima oară când…
Am fost nevoită să rămân toată vara în Iaşi. Nu e (musai) ceva rău, dar obişnuinţa nu răsare peste noapte. Nu mi-a fost prea uşor să mă împac cu gândul că va trebui să stau 12 luni în acelaşi oraş. 9 dintre ele le petrec de vreo 4 ani în Iaşi, dar restul de 3 […] Citește tot – ‘e prima oară când…’.
ăştia suntem
V-am zis de nenumărate ori că organizaţie ca PRIME Iaşi nu mai există în lumea întreagă. Sper că între timp aţi ajuns să daţi crezare spuselor mele. Cei din fotografia de mai sus sunt convinşi că ONG mai mişto ca ăsta nu se găseşte. Cel puţin nu la tot pasul. Or fi şi alţii care […] Citește tot – ‘ăştia suntem’.
umpleţi spaţiile goale
Vă mai amintiţi de exerciţiile (din clasa a V-a) în care cerinţa era să umpleţi spaţiile goale? E rândul Ameliei Gheorghiţă să iasă la tablă şi să rezolve de la A la Z. Acum să te văd! 3 speakeri cu dichis, nu orice fel, ci unii premiați, recunoscuți și profesioniști, vor ajunge în urbea noastră […] Citește tot – ‘umpleţi spaţiile goale’.
2 săptămâni
Atât a mai rămas până la trainingul-pe-care-abia-aştept-să-îl-ţin. A trecut mai bine de jumătate de an de când m-am văzut cu Adriana şi am descoperit o pasiune comună, pe numele ei: copywriting. De atunci au fost nenumărate întâlniri. Unele în care ne-am încurajat reciproc, altele în care am râs minute în şir, cele mai multe în […] Citește tot – ‘2 săptămâni’.
şi eu merg la muzeu
Vă spun din capul locului că particip la un concurs „pentru bloggeri”. Ei au zis asta, nu eu. E prima oară când mă bag într-o asemenea chestiune, aşa că vă cer îngăduinţă şi răbdare. Ştiţi doar că nu toţi avem abilităţi de-astea care ţin de blogosferă şi alte cele. 🙂 Ei bine, întrebarea din concurs […] Citește tot – ‘şi eu merg la muzeu’.
rock ooon!
Inpico înseamnă, pe limba PRIME-iştilor: indieni, piraţi, colonişti. Sub umbrela acestui concept s-a desfăşurat teambuilding-ul de la care taman m-am întors. Doar fizic, pentru că gândul, jocurile provocatoare, glumele geniale şi alte cele au rămas la Vatra Moldoviţei, locul în care echipa de organizare a decis să ne ţină captivi. Vă poftesc să faceţi un […] Citește tot – ‘rock ooon!’.