Ajung tot mai rar în acasa asta digitală. Am senzația că scârțâie toate balamalele, pânzele de păianjen atârnă ca în filme, iar praful s-a așezat peste tot. Mă întreb de ce mai fac asta. Îmi răspund că e un soi de documentare a lecturilor din anul cu pricina. Acesta ar fi al 8 episod, nu […] Citește tot – ‘Povești din 2023 (care m-au făcut mai bună)’.
Gânduri dintr-o dimineață leneșă, când beau deja a doua cafea. E mai bună decât prima. Totul e mai bine vara asta. Știu că am iertat pentru că nu-mi mai este dor Și nici frică Și sunt okay să fie oricum ar fi Pentru că eu deja trăiesc ușoară Mă simt bine în pielea mea Cu […] Citește tot – ‘Am iertat’.
Am scris eseul de mai jos acum 870 de zile. Așa apare în Dropbox. Nu știu exact cum, dar astăzi mi-am amintit de el. Între timp, am mai schimbat o acasă, nu mai am copacul care îmi mângâie geamul, ascult mai mult Winter Chill pe Spotify zilele astea, iar DOR nu mai există. Esența a rămas. Poți da […] Citește tot – ‘Arhitectura din mine’.
Știam cum voi împacheta articolul ăsta încă de prin vară. Și de atunci m-am tot gândit dacă are sens să schimb macazul sau e mai înțelept să continui linia începută acum 7 ani. Mi-am răspuns singură. A fost anul în care, probabil, am citit cel mai puțin, dar am scris cel mai mult. Cred că […] Citește tot – ‘Povești din 2022 (care m-au făcut mai bună)’.
Vara asta a fost ca niciuna de până acum. Aș putea spune că deja am început cu o aberație. Cum ar putea să fie la fel? Ce-i drept, nu are cum. Eu însămi am devenirea mea, iar asta implică transformare. Sper că și niște evoluție de vreun fel — intelectuală, emoțională, morală. Totuși, unele veri […] Citește tot – ‘Cea mai goală vară’.
Sunt două luni de când am decis că vreau să mă opresc din aventura Creativ înainte de cafea. Mi-am dat timp să cern făina și să înțeleg de unde vine decizia asta. Am descoperit mai multe motive, însă unul are o forță mai mare decât toate celelalte: începe să ia prea multă energie și să […] Citește tot – ‘Creativ înainte de cafea, la final’.
Ce urmează să citești este un eseu personal, o pledoarie, o perspectivă. Nu am pretenția să dețin adevărul absolut (ar fi plictisitor), nici nu cred că vocea mea este suficientă. Însă de undeva trebuie pornită o conversație (mai multe, de fapt) despre distanța mare dintre ce spunem, ce facem și unde tânjim să fim. Foto […] Citește tot – ‘Iași — orașul industriilor creative’.
— De mine. De varianta mea jucăușă. De momentele în care îmi era mai clar. De zilele în care îmi dădeau voie să fiu kiddo. De celebrare. De nepăsare. De vara la soare. De mare. De făcut lucruri fără sens. De construit cu mult sens. De ușor. De mai ușor. De mers cu trotineta. De […] Citește tot – ‘Mi-e dor’.
În șase ani de când scot în lume articolul ăsta, este prima oară când simt că poveștile care m-au făcut un om mai bun în 2021 sunt, de fapt, cele offline. Împărtășite la cafele, la vin, la sală, la birou, la podcast, la plimbări prin pădure, la conversații prin Facetime sau WhatsApp. Dar cum pe […] Citește tot – ‘Povești din 2021 (care m-au făcut mai bună)’.
La mine în dormitor, într-un colț de cameră, am așezat o plantă Monsterra pe un scaun IKEA și câteva suporturi de plută ca să fie mai la înălțime. O am de vreo doi ani, iar de atunci tot învăț cu și de la ea. Am luat-o când locuiam într-un apartament sub 30 de metri pătrați. […] Citește tot – ‘E viață în tine’.
Cred că există o dublă funcțiune pentru contrast. Măcar dublă. Poate să amplifice frumosul, binele, esteticul, plăcutul. Sau poate să creeze distanțe, cratere, prăpăstii. Era o vreme în care amândurora ne plăceau gesturile mici și le făceam cu relaxare. Le vedeam însemnătatea și forța. Ne ofeream cadou pungi de cafea, bilete la teatru, bomboane Raffaello […] Citește tot – ‘Contraste’.
Pendulăm între trecut și viitor. Săpăm în istoria personală, a familiei, a sistemului până obosim. Rămânem fără vlagă, fără curaj, fără umor. Vrem să știm totul, vrem să înțelegem totul. Stăm acolo cu mintea, cu sufletul și cu așteptările ca niște doctori care așteaptă să termine operația ca să poată să se relaxeze. De parcă […] Citește tot – ‘Aici și acum’.
Nu am ajuns la înmormântare. Programasem ediție aniversară la Creativ înainte de cafea, în care urma să fiu intervievată. Simțeam datul ăsta înapoi ca un gest de recunoștință față de comunitate. Ironia face că pe 23 ianuarie 2020 a murit, deși pe cruce scrie 24 (cât de greu o fi să stabilești când cineva se […] Citește tot – ‘Cum se simte lipsa?’.
Fac community building pentru industriile creative de mai bine de zece ani. Dacă ar fi să cred pe cuvânt ce spune Brad Felt în cartea Startup Communities: building an entrepreneurial ecosystem in your city, aș fi la jumătatea distanței până ajung să mă bucur cu adevărat de roadele muncii mele. Deși spusele autorului au mult […] Citește tot – ‘Workshop de community building la Iași’.
M-am gândit mult dacă să scriu articolul ăsta. După ce am făcut pace cu intenția din spate, una care vine din generozitate, de altfel, m-am măcinat dacă să fie în RO sau EN. Am ales prima variantă pentru că este Sahara la nivel de resurse serioase în zona de community building la noi acasă. Mai […] Citește tot – ‘Nu construiești comunități pe Slack’.
Mă gândesc să sărbătoresc (încă nu știu cum) cei cinci ani la rând de când fac lista asta de povești. Ca om care crede mult în puterea obiceiurilor și a consistenței, declar acest articol o victorie în sine. Una peste alta, nu sunt convinsă că voi continua pentru că felul în care colecționez aceste povești […] Citește tot – ‘Povești din 2020 (care m-au făcut mai bună)’.
M-am gândit mult cum să împac dorința de a face cadouri oamenilor dragi cu un soi de consumerism de tip Pinterest, cu care nu rezonez. Cred că am găsit un soi de echilibru. Atâta timp cât generozitatea rămâne o valoare centrală de-a mea, o să îi dau voce. Ilustrație de Ilinca Roman Anul trecut, am […] Citește tot – ‘Cu drag, din Iași’.
Au trecut patru luni de când am terminat de parcurs MBA-ul de community building de la CMX. Multă lume m-a felicitat (asta înseamnă like-ul și inimioara, nu?) când am spus că am primit o bursă, prea puțini m-au întrebat ce am învățat. E okay, împărtășesc acum. Faptul că, încă o dată, ne lăsăm amețiți de […] Citește tot – ‘Despre MBA-ul de community building de la CMX’.
Cred că toți merităm să avem un loc care să fie acasă și în care să ne trăim viețile așa cum ne pricepem. Acest acasă nu trebuie să fie un spațiu cumpărat cu un credit de 30 de ani. Fiecare dintre noi e demn să aibă parte de o experiență care să amplifice binele din […] Citește tot – ‘Imobiliare care imobilizează’.
Mă roade mult când văd afaceri creative, independent că sunt reprezentate de un om, de mai mulți, de o familie sau de un grup independent, care pierd atât de mult human touch prin felul în care aleg să comunice. Fotografie de Katerina Nedelcu, la biroul Pixelgrade Ieri noapte m-am trezit punând cap la cap de […] Citește tot – ‘Afacerile creative și comunicarea’.
E ceva timp de când mă tot gândesc la nevoia de a împărtăși experiențe cu alți community builders din România. Cred mult în forța feedback-ului din partea celor care poartă o pălărie similară. E o ocazie de învățare, dar și de creștere a breslei. Pentru mulți oameni, încă nu e clar ce-și-cum face un creator […] Citește tot – ‘Creatori de comunități fără comunitate’.
Din 2011, la urechile mele au tot ajuns povești din comunitatea creativă, în special ieșeană. Tot felul de oameni care vor să își valorifice potențialul ăsta mi-au împărtășit ce îi frământă, ce nu le dă pace. Fotografie de Katerina Nedelcu Din tot ce știu eu astăzi ca păstor al industriilor creative locale, mi-e clar că […] Citește tot – ‘Cu insecuritatea creativă la purtător’.
E al patrulea an (2016, 2017, 2018) în care continui cu o asemenea listă. Desigur, multe povești nu ajung aici. Uneori, pentru că nu reușesc să mă organizez, alteori pentru că nu vreau să forțez nimic. Unele link-uri sunt agățate prin tot felul de documente ca niște păianjeni care se plimbă în voia lor, iar […] Citește tot – ‘Povești din 2019 (care m-au făcut mai bună)’.
Istoria mea arată că a fi generos înseamnă a da. Anul ăsta, am învățat că poate să însemne și să fac altora loc să îmi ofere. Să îmi acord spațiul ăsta de a primi fără să chestionez dacă merit, cât, cum, în ce fel. Odată ce am căpătat claritatea asta, am simțit nu doar eliberare, […] Citește tot – ‘Am reînvățat ce este generozitatea’.
Sunt 8 ani de când păstoresc o serie de comunități creative în Iași. Am început cu Creative Coffee, alături de Adriana, iar astăzi construiesc o experiență tot în zona de antreprenoriat, la Creativ înainte de cafea. Între timp, am avut și o pauză de 3 ani în care nu mi-am găsit locul în rol de […] Citește tot – ‘Propria neputință’.
E posibil ca titlul ăsta să sune foarte naiv, dar atâta vreme cât eu am cheile de la prăvălia digitală, ei bine, îmi permit să fiu (și) romantică. Fotografie de Cosmina Hatmanu, de la ultima ședință CIVICA O urmăresc pe Alexandrina de măcar șapte-opt ani, iar de câteva luni m-am alăturat CIVICA din rol de […] Citește tot – ‘CIVICA pentru un Iași mai bun’.
Zilele astea mă bântuie gânduri de tot felul. Nu cred că reușesc să le pun cap la cap în forma lor cea mai clară, însă nici nu fug de ele. Stau, decantez, le las să se așeze în mine și-n minte. Fotografie de la a treia ediție Creativ înainte de cafea, făcută de ninja Katerina […] Citește tot – ‘Dacă aș fi știut’.
Am publicat pe Basecamp-ul Pixelgrade (un tool de comunicare internă pe care îl folosim; nu e ales întâmplător, ne place cultura lor) scrisoarea de mai jos. E adresată în primul rând colegilor mei, însă m-am gândit că poate fi un exercițiu bun de onestitate și transparență care va da apă la moară și în alte […] Citește tot – ‘Gânduri după vacanță’.
O fi tribul din care fac parte. O fi faptul că și eu am trecut (încă sunt acolo din anumite privințe) prin asta. O fi vremurile tulburi în care trăim. O fi frica să ne asumăm mize mai mari. Nu știu ce e, dar curajul e în fiecare dintre noi. Fotografie de la călătoarea Cristina […] Citește tot – ‘Curaj la purtător’.
Mereu mi-a plăcut să stau printre oameni. Încă de când eram puștoaică și copilăream la Fălticeni am fost atrasă de ce au oamenii de zis. Că era vorba despre tanti Viorica care povestea noutățile din cartier, despre Nana Coca (doamna Rădășanu) care îmi explica de ce sportivii beau apă tonică, despre nenea de la vulcanizare […] Citește tot – ‘Printre oameni’.
Sunt pe picior de plecare într-o vacanță de o lună. E cea mai lungă ieșire de felul ăsta și cea mai neplanificată. Știu unde mă duc doar în prima parte, în rest o să mai văd din mers. E un exercițiu de care simt că am nevoie. Nu de alta, dar mai mereu am știu […] Citește tot – ‘Două vorbe despre Creativ înainte de cafea’.
Ca păstor al industriilor creative din 2011, îmi dau seama câtă nevoie au makerii de toate felurile să asculte mai mult. Să accepte diferențele dintre ei și să construiască poduri solide. De dialog, de colaborare, de orice îi aduce împreună. Fotografie de magica Poncu. Cristina Poncu. Știu că sunt mulți creativi care vorbesc enorm despre […] Citește tot – ‘Avem nevoie să ascultăm mai mult’.
Văd că distanța dintre seria asta de povești e din ce în ce mai mică. Acum câțiva ani mi s-ar fi părut inacceptabil, astăzi mi se pare firesc. Că doar fiecare își orânduiește viața (fie ea și digitală) cum vrea, nu-i așa? Ca întotdeauna, ordinea e aleatorie, însă recunosc că unele recomandări le-am adus intenționat […] Citește tot – ‘Povești din 2018 (care m-au făcut mai bună)’.
Sunt o norocoasă. De fapt, îmi muncesc norocul în fiecare zi. Am lângă mine oameni care mă ajută să fiu mai bună. Asta nu înseamnă că-mi spun ce vreau să aud. Dimpotrivă, îmi oferă perspective diferite și, uneori, îmi demontează ce cred(eam) că știu cu tărie. Fotografie făcută de magica Poncu. Cristina Poncu. Mi-ar plăcea să […] Citește tot – ‘Începe cu tine’.
Am toată colecția Decât o Revistă. Țin la ea mai mult ca la orice altă carte cu autograf care lenevește prin bibliotecă. ❤️ Photo credits: Decât o Revistă Eram în anul trei de facultate și aflasem de DOR de pe Twitter. Circulase o imagine cu o notiță (cred că era scrisă cu un pix cu […] Citește tot – ‘DOR și poveștile bine spuse’.
Întrebarea asta mi-a rămas în minte dintr-o întâlnire cu cineva tare drag. Am întors gândul cu susu-n-jos, l-am luat la trântă și am acceptat că răspunsul stă într-un singur cuvânt: tu. Fotografie furată de la Cristina. Cristina Poncu. Prea des trăim cu senzația (sau o fi speranță?) că celălalt știe, că ne cunoaște suficient de bine, că empatizează, […] Citește tot – ‘Cine vorbește pentru tine?’.
Trăim în bule tot mai comode și mai înguste. Ne alimentăm propriile convingeri și ținem la adevărul nostru cu dinții. Noi știm mai bine, noi avem dreptate, noi suntem cei buni. Bijuteria de mai sus e semnată de Andra Recunosc că schimbarea tempo-ului e grea. Uneori, simți că te calcă trenul. Ești epuizat fizic și […] Citește tot – ‘Despre alinieri’.
Anul ăsta am scris două articole pe blog. Două, da. Dacă ar exista o doamnă dirigintă a bloggerilor m-ar mustra. Sau mi-ar pune patru în catalog. Direct cu stiloul, nu cu creionul. Partea bună e că doar eu am cheile de la prăvălia asta. Poate să se adune praful sau să strălucească podelele, eu sunt […] Citește tot – ‘Povești din 2017 (care m-au făcut mai bună)’.
Se spune că oamenii sunt povești. Și că putem repeta același capitol mult și bine. Doar dacă vrem și alegem să îi deslușim înțelesul îl putem schimba cu adevărat. Atunci vom trăi mai autentic. Fotografie de brilianta Cristina Poncu (de care mi-e dor) Îmi dau seama că apăsăm pedala la podea și că trecem fără […] Citește tot – ‘Altceva-uri de tot felul’.
De când nu am mai ajuns în prăvălia asta. Nu știu dacă să mă sperii sau să mă bucur că am colindat alte meleaguri digitale, însă parcă mi-e dor să îmi trag sufletul și la mine acasă. Fotografie făcută din priceperea și dedicarea Ilincăi Roman Noroc că reușesc să arunc frânturi de gânduri în sertarul #astăzimi-aplăcut. Sunt […] Citește tot – ‘Aproape un an’.
Anul trecut am început un inventar de povești și le-am ales pe cele care mi s-au lipit de suflet. Am purces la treabă și în 2016, deși recunosc că m-am apucat de strâns link-urile abia prin vară (?). Le trec într-o ordine care nu are de-a face nici cu data la care au apărut sau la […] Citește tot – ‘Povești din 2016 (care m-au făcut mai bună)’.
Uneori mi se face tare dor. De niște oameni, de niște locuri, de niște momente, de niște experiențe. Și de multe ori mi-e ciudă. Cel mai tare pe distanța dintre noi. Indiferent că stăm cot-la-cot la masă sau la mii de kilometri depărtare. Respirăm la fel de greu. Mi-ar plăcea să ne luăm pielița de […] Citește tot – ‘Uităm de noi’.
Am mai grăit pe aici că sunt fan DOR. Și The Power of Storytelling. Mai nou, am pus pe lista de pasiuni livrești și ghidul 24/7. Pentru cei (puțini?) care nu știu, 24/7 e o colecție de povești cu și despre antreprenorii creativi din RO. E o încăpățânare de bun augur din partea Unicredit Bank […] Citește tot – ‘24/7 și antreprenoriatul creativ’.
Astăzi fac 28 de ani. Pentru cine e iubitor de precizie germană, schimb cifra din coadă în mai puțin de jumătate de oră. Cel puțin așa își amintește mama și asta m-a făcut să cred. Ilustrație din mâna Ilincăi Roman Mi se oferă foarte multe de-a lungul întregului an, nu doar cu ocazia zilei de […] Citește tot – ‘De ziua mea’.
Asta i-am scris unei persoane dragi zilele trecute. Într-un sms. Nu ne văzusem de ceva timp și m-am bucurat că am dat peste aceeași privire albastră și caldă. Fotografie de inegalabila Cristina Poncu Îmi plac oamenii perseverenți. Cred că de la ei pot să învăț cel mai mult. Nu doar la nivel de determinare și […] Citește tot – ‘Consistența e liniștitoare’.
Nu trebuie să fii super competitiv (cum e Monica din Friends) ca să îți dai seama că nu-i chiar comod să pierzi. Și că sunt muuuuult mai sexy momentele în care ridici cupa deasupra capului. Ce uităm, prea des, e că savoarea și echilibrul e undeva între cele două extreme. Spontaneitate surprinsă de ochii frumoși […] Citește tot – ‘Lupte pierdute și câștigate’.
Zilele trecute mi-am amintit că împlinesc șapte ani digitali. În 2009 am deschis prăvălia asta și de atunci am tot fost într-o relație complicată. Adicătelea ba am scris într-un ritm nebun, ba am fost o leneșă de zile mari. Dar ce bine-i că nu am de dat socoteală, ci doar de mulțumit. Ilustrație de magica […] Citește tot – ‘Șapte ani digitali’.
Am intrat, cheile încă nu au ruginit. De tot. Prăvălia asta are nevoie de mai multă atenție și disciplină. Scriu asta ca data viitoare când ajung pe aici să-mi fie rușine dacă o spun iar. Photo credits: Cristina Poncu În weekendul trecut am citit DOR #23, cu tema — Recuperări. O colecție de povești care […] Citește tot – ‘Cât poți să recuperezi?’.
Ce bine că blogul ăsta nu cere explicații. Măcar el, ha ha! Well, merită totuși să știe că nu am stat de pomană de la ultima cheie băgată-n broască. Dimpotrivă, am avut parte de fel-de-fel de experiențe. Ce mă macină, sau bucură, cine știe cu adevărat?, e că unele dintre ele sunt similare cu ale […] Citește tot – ‘Căutări și încercări’.
Anul ăsta a fost într-un mare fel, dar ce știu sigur că rămâne, la finalul lui, sunt poveștile. Trăite, citite sau ambele. Le-am ales pe cele spuse de alții, dar care au schimbat ceva în mine. În mai bine, sper. — dintr-un mail de la cineva drag, venit la țanc — Sigur mai sunt și […] Citește tot – ‘Povești din 2015 (care m-au făcut mai bună)’.
Cineva spunea că luăm forma vasului în care suntem puși sau alegem să fim puși. Adicătelea, avem tăria să ne adaptăm și să supraviețuim, indiferent ce ar însemna asta. Bijuterie vizuală de Iulia Iacoban Suntem puțini care construim. Suntem și mai puțini care facem asta pe termen lung. Suntem o mână de oameni care înțeleg […] Citește tot – ‘Forma vasului’.
Prăvălia asta nu doar că începe să ruginească, dar abia am reușit să o deschid. A fost legată cu multe lanțuri, timp de mai bine de două săptămâni, dar am reușit să intru. Am schimbat cheia, broasca și macazul. A, am și învățat că nu-i rost de împrumutat dublura nimănui. Photo credits: Iulia Iacoban Că […] Citește tot – ‘Dus-și-venit și alte gânduri’.
Tare mi-ar plăcea să spun că am reluat cursurile de germană de la Goethe Zentrum, dar nu s-a întâmplat. Ca să fie clar din capul locului, seria de morale despre care povestesc are legătură mai mult cu oamenii și mai puțin cu spațiul academic. Cea mai cea cafea #TheBeginning Am învățat să îmi temperez așteptările. […] Citește tot – ‘Ce-am mai învățat?’.
E amuzant cum cei cărora le este frică de decizii spun mereu că le iau fără cine știe ce greutate. SUB25 Dacă vrei să te amăgești și să crezi în continuare că tuturor le este bine și ușor, numai ție nu, atunci pregătește-te de dezamăgiri una și una. Dacă ai senzația că toate sunt împotriva […] Citește tot – ‘Despre decizii’.
Mă mir că nu-mi apare un mesaj care să îmi spună „Ai ajuns cam târziu pe aici, ce mai cauţi?”. Aşa de rar păşesc în prăvălia asta online. Astăzi vin cu cireşe de Comarna ca să sărbătoresc şase ani de apăsat tastele pe oanafilip.ro. Probabil că ce se întâmplă pe aici nu se aliniază la […] Citește tot – ‘Mai multe pretexte’.
Încă nu am învăţat că unele întâmplări merită scrise. Oriunde. În agendă, în telefon, pe o bucată de carton. Deşi le-am avut pe toate la îndemână, minus cartonul, nu am notat nimic. Am zis că ce e important rămâne lipit de mine şi de minte. Dacă e să adun şi excursia din Budapesta, probabil că […] Citește tot – ‘5.000 de km şi ce am învăţat din ei’.
Mi se zice, din când în când, că sunt naivă. Că prea văd eu lumea prin lentile clare, unde-i totul bine şi frumos. Habar n-aveţi de câte zile de furtună am parte. Mă atinge şi pe mine ploaia, staţi fără grijă. Şi până la urmă, la ce bun să fii căpos şi încrâncenat şi să […] Citește tot – ‘Două vorbe despre naivitate’.
O fi venit vara, dar parcă nici prea mult stat-de-pomană nu e sănătos. Am redeschis prăvălia pentru câteva gânduri cleioase, de sezon. De fapt, cred că se poartă tot anul. Mă rog. Cu pălăria de community builder deasupra capului, am avut norocul şi (ne)norocul să dau peste tot soiul de oameni. Cu bune şi rele […] Citește tot – ‘Despre mai multe tipuri de oameni’.
Şi poate şi mai corect. Din toate punctele de vedere, doar-doar să mă apropii şi mai mult de un echilibru care acum e şubred. Photo via Adriana Ursache L-am luat la întrebări pe Iv cel Naiv. Nici nu mai ştiu când, dar nu asta e relevant, ci faptul că m-am ales cu următoarele gânduri bune […] Citește tot – ‘Mai departe’.
Asta e frica mea. Asta mă macină de ceva timp. Asta mi se pare că ar fi primul răspuns la întrebarea „Ce regreţi cel mai mult?”. Prematură la 26 de ani, e drept. Din lentila Cristinei Poncu Unele vieţi mi le-am asumat, chiar dacă nu erau în totalitate ale mele. Câteodată pentru că am ales, […] Citește tot – ‘Am trăit mai multe vieţi, mai puţin a mea’.
Nu statul cu „S” mare, ci statul degeaba. Statul neproductiv. Statul că e mai comod aşa. Compromisurile, cu speranţa că măcar sunt dintre cele mai inteligente, nu sunt de-azi-de-mâine. Cei mai mulţi dintre noi am făcut ceva pentru că trebuia, nu pentru că era visul pe care îl luam în pat. Vorba cuiva, important e […] Citește tot – ‘Statul şi scuzatul.’.
Şi dacă tot ai făcut asta, probabil ai şi un motiv bun. Sau mai multe. Dar unul singur ţi-a dat pumnul în ficat. Ăla decisiv. Ilustraţie făcută de magicul Ionuţ Rădulescu Cred că e un an de când am început să uit de câteva persoane din viaţa mea. Nu mi-am propus exerciţiul ăsta, nu aş […] Citește tot – ‘Pe unii e bine să îi uiţi’.
E pentru prima oară, după 7+ ani, de când simt că Iaşul mă sufocă. Nu în fiecare zi, nu din cauza a cuiva sau a ceva, ci ca atitudine, ca stare sporadică. De letargie, de amorţeală, dar şi de suntem-prea-ocupaţi-pentru-orice. „There’s a big difference between knowing the path and walking the path.” via Adriana, mentorul-prietenă […] Citește tot – ‘Varianta comodă’.
Rolul pe care îl joc la Creative Coffee, uneori încerc să îl explic prin poveştile scurte de pe LinkedIn, mi-a adus la pachet o grămadă de bucurii, dar şi câteva episoade de coşmar. O să povestesc unul dintre ultimele. De felul meu, cu sau fără pălăria CC deasupra capului, îmi place să ajut. Ajutorul ăsta […] Citește tot – ‘Intenţii bune înţelese prost’.
Energie, înainte de toate. Am mai dat bunăvoinţă, înţelegere, toleranţă. Am dat sute de ore. A venit rândul să dau şi altceva. Photo via Ionuţ Rădulescu Şansa să primesc. Energie, înainte de toate. Bunăvoinţă, înţelegere, toleranţă. Măcar câteva ore. E un reminder personal, de asta-i pus aici. Cheers! Citește tot – ‘Am dat’.
Parcă şi gândurile sunt mai limpezi în liniştea propriului cămin. Că o fi de la faptul că nu fac mai nimic sau de la bucuria de revedea oameni dragi, habar n-am. În final, contează că totul se linişteste frumos, ca un vin bine decantat. Photo credit: Alex Pădurariu A fost un an în care am […] Citește tot – ‘Ce an!’.
Nici acum nu știu parola de la blog. Cine s-a ocupat de setup a avut grijă să fie cu multe #1010/*? și alte semne pe care abia le găsesc pe tastatură. Mă gândesc că poate aș învăța-o (sau schimba-o) dacă aș ajunge mai des prin ograda asta. Încă mă miră că nu a ruginit poarta. […] Citește tot – ‘Distanțe și măsurători’.
M-am întors de la conferință, am participat doar la ziua de vineri, și nu prea știu ce să răspund la o întrebare. La asta: ce ai învățat? Și nu pentru că nu ar fi nimic de spus, oho câte notițe mi-aș fi putut lua! Dar n-am făcut-o. Deloc, am deschis kitul de participant acasă, la […] Citește tot – ‘The Power of Storytelling (TPoS sau #Story2014)’.
De când sunt capul răutăților la Creative Coffee am dat cu capul de praguri în fel și chip. M-am ales (și) cu vânătăi, dar și cu o desagă de lucruri bune. Iar cel mai mare câștig e că am reușit să adun pe lângă mine oameni care știu de ce au ales să vâslească în […] Citește tot – ‘Ce-am mai învățat?’.
Recunoștința, Mulțumescul, empatia. Ordinea e la fel de importantă cum e căderea frunzelor: pentru unii foarte, pentru alții deloc. Sunt recunoscătoare nu doar pentru ce trăiesc, ci mai ales pentru ce nu mi-este dat, pentru încercările de care nu am parte. Nu rareori, dar totuși prea rar, îmi dau seama că n-am motive reale să mă […] Citește tot – ‘Ce uităm prea des și nu ar trebui?’.
Cam rar am deschis-o în ultimele luni, dar mă bucur să văd că încă n-a prins rugină. Poate reușesc să ajung pe-aici mai des, mai ales că am timp berechet. Photo credit: Adela Trofin Vara asta mi-am amintit ce înseamnă vacanța mare. N-am avut eu chiar trei luni la dispoziție, dar cinci săptămâni tot am […] Citește tot – ‘Înapoi în prăvălie’.
La mii de metri înălțime îți dai seama cât ești de vulnerabil. Și nu doar atât. Să ridice o mână cine e atent la instrucțiunile de salvare pe care le primim în avion. Și apoi să ridice ambele mâine cine își amintește asta: “În caz de prăbușire, vă rugăm să vă puneți masca de oxigen […] Citește tot – ‘Din avion’.
Ne place să ținem pedala când-la-podea-când-în-aer și uităm prea des că de la una la alta e o lume întreagă. De felul meu, sunt o persoană care apreciază viteza doar când vine vorba de gândire, acțiune și alte asemenea. În rest, îmi place tihna, liniștea și mă descurc binișor și cu momentele de singurătate. Cred […] Citește tot – ‘Schimbul de viteze’.
Știu de la bunica mea că binele nu e cu notă de plată, nici cu „se învârte roata” sau cu garanții de vreun fel. E despre un mod de a gândi și de a simți, de a vedea și de a înțelege lumea asta largă și frumoasă. Uneori, cred în cei din jurul meu poate […] Citește tot – ‘Bucuria de a face bine’.
Am zis încă de prin ianuarie că anul ăsta o să fie unul al decantării. Ca un vin bun, pe care trebuie să îl lași să respire înainte să-l arunci pe gât. A trecut mai bine de jumătate din 2014 și iată că am reușit să îmi pun în fața ochilor un pahar de vin […] Citește tot – ‘Stop joc’.
Cine a mai fost la Creative Coffee sau cunoaşte Asociaţia Industrii Creative suficient de bine, ştie deja că David Parrish e unul dintre advisorii AIC şi partenerii strategici pentru CC International. Photo via 38minutes.co.uk David Parrish e un susţinător şi promotor al industriilor creative şi oferă consultanţă, traininguri şi workshop-uri prin toată lumea asta largă. […] Citește tot – ‘Despre David Parrish, pentru prima oară’.
Vara asta e cu multe vești pentru CCI și pentru mine la pachet. Dintre toate, am scos din joben, ca să nu zic din sertarul #astăzimi-aplăcut, una singură. Adriana, Co-founder CCI și Worksurfers și David Parrish, unul dintre autorii de seamă din zona de industrii creative, fac echipă bună pentru ediția specială de la Liverpool, […] Citește tot – ‘+1 pe harta Creative Coffee International’.
Aşa cum nu există pod care să reziste în faţa unui tsunami, aşa nu există nicio relaţie care să n-aibă punctele ei de fragilitate. Fie ea de ce-o fi: frăţească, de iubire, de amiciţie sau alte cele. photo via The Brander Îmi dau seama, tot mai des, cât de sensibile pot fi legăturile pe care […] Citește tot – ‘Despre fragilitatea din relaţii’.
Prea ne chinuim să dovedim: că suntem la curent cu ce se întâmplă, că știm ce-i bun în materie de muzică, apps sau mai știu eu ce, că noi chiar ne pricepem, că. De fapt, alergăm la maratonul greșit. Photo credit Cristina Poncu Nu știu dacă vremea cleioasă mă sleiește de energie sau faptul că […] Citește tot – ‘Fără dovezi’.
Fiecare cu luptele lui, dar ce te faci când se întâmplă să împarţi gloanţele cu alţii? via Iv cel Naiv Sunt construită ca om de echipă şi simt că-mi stă bine să fiu o piesă dintr-un puzzle. Mă simt în largul meu printre ele şi cred că mă pricep binişor care-cum-unde vine în haosul de […] Citește tot – ‘Prăbuşiri mentale’.
Sunt aproape trei ani de la prima ediție în Iași și aproape tot atâția de când am făcut echipă cu Adriana. Ce a urmat de atunci a fost doar de bine, chiar și cu 10 ore diferență de fus orar, distanțe de zeci de mii de kilometri și o grămadă de mesaje și minute petrecute […] Citește tot – ‘Creative Coffee sau cine-și-ar-fi-imaginat?’.
Mentorship-ul e un fel de cel-mai-sexy-subiect din ultima perioadă. A început cătinel cu antreprenorii și ale lor startupuri care au nevoie de o bornă strașnică și s-a întins ca o caracatiță pe unde a putut. photo via Ionuț Rădulescu Abia ieri mi-am dat seama că eu am un mentor de care nu știam că joacă […] Citește tot – ‘Cum e să ai un mentor și să nu știi?’.
„Nu schimbarea în sine este o problemă, ci ritmul şi amploarea ei”. (Sir Ken Robinson) photo via The Brander Am intrat cu numărătoarea în a cincea lună din an şi tare îmi doresc să fie una a echilibrului. Nu de alta, dar în primele patru am simţit că sunt într-un roller coaster, iar la butoane […] Citește tot – ‘Rezistenţa la schimbări’.
Pentru cei care sunt mai sensibili la mulțimea pixelor care se întind în articolul ăsta, puteți citi direct finalul. În schimb, e de datoria mea să vă spun că o să pierdeți multe. Photo credit: Blahzay Am aflat de Creative Coffee de pe Facebook și am ratat prima ediție. Nu eram în târg. De a […] Citește tot – ‘Povestea Creative Coffee. Pe larg.’.
Mi-am amintit de o metaforă folosită de Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii Profesioniştii: „pentru cei care vor avea timpul şi mai ales timpul interior.” Photo credit: Ionuţ Rădulescu Nu doar pastilele culturale au nevoie de un timp al lor, ci şi viaţa asta de zi cu zi, care se perindă mai mult prin faţa noastră şi […] Citește tot – ‘Timpul interior’.
Voluntariatul nu intră în ograda asta că acolo e vorba despre alte cele. Au mai fost situaţii în care m-am trezit că pic în stări meditative, în care m-am luat la întrebări şi pe mine şi pe cei apropiaţi. Şi nu pot să neg că am trăit şi clipe în care am simţit că în […] Citește tot – ‘Când simţi că dai şi nu (prea) primeşti’.
La vârsta la care mi-am făcut buletin mi se părea că nu înseamnau nimic, astăzi le resimt ca pe o piatră care îmi stă pe umeri. Am fost un Goe al familiei mele şi un copchil care a bătut deseori cu piciorul în prag. Chiar şi după ce mi-o luam uşor peste cap, de la […] Citește tot – ‘Despre lucruri începute şi neterminate’.
Prea des uităm că astăzi e mai important decât mâine şi cu mult mai valoros decât peste cinci ani. Trăim prea mult în proiecţii de tot felul şi prea puţin în clipa de faţă. Titlul e de fapt o replică de-a Oanei Pellea pe care am auzit-o la emisiunea Profesioniştii, varianta online. De atunci, m-am […] Citește tot – ‘„Alergăm după viaţă”’.
Prietenii de la PRIME Iaşi m-au rugat să scriu editorialul pentru următorul număr al revistei PeRspective. Până iese la lumina www-ului, vă las cu câteva gânduri peste care o să daţi şi în primele pagini. Sper să nu se lase cu plictis şi alte asemenea. Nu ştiu cum se face, dar simt că provocarea a […] Citește tot – ‘Fluturi în stomacul de adult’.
Se cam aşterne praful în prăvălie şi cum nu e frumos „să stai în colb”, vorba bunicii mele, am zis să probez cheile. Scârţâie un pic, dar încă mai deschid broasca. Am bucuria să mă înconjor de persoane bune şi bine intenţionate. De oameni care văd binele ca destinaţie colectivă, nu ca un interes individual. […] Citește tot – ‘Despre una, despre alta’.
În şcoala primară, deşi cred că nu doar atunci, ghiozdanul era un simbol în sine. Ăla greu de te făcea să te apleci pe spate, aproape într-un pod perfect, era semn că urmează o zi lungă şi dificilă. Photo credit: Ioan Bălăşanu Cred că fiecare dintre noi îşi poartă ghiozdanul cum se pricepe mai bine. […] Citește tot – ‘Urme pe piele’.
Ştiu de la Sim următoarea întâmplare foarte grăitoare: Dialog (minuscul, aviz Dialoguri minime) de mai demult, din tramvaiul 7, între doi căminişti (has become my daily motto): – N-ai ce face, trebuie să fii tu mai matur şi mai deştept. – De fiecare dată? – De fiecare dată, man! Photo credit: Cristina Poncu Câteodată, simt că […] Citește tot – ‘De fiecare dată’.
Mi-am amintit de prima mea întâlnire, cumva oficială, de mentoring. A murit din fașă. Și nu pentru că eu sau el n-am fi luat povestea în serios, ci pentru că nu a avut timp. Nici noi de relație și nici invers. Cu toate astea, am învățat câteva lecții prețioase. Cea care mă ajută cel mai […] Citește tot – ‘La ce bun să ai valori personale?’.
Mi se zice, cumva mai des în ultima perioadă, să scriu despre lucruri concrete. Acum nu ştiu exact ce-nseamnă asta că mai tot ce-i prin prăvălia asta e palpabil ca perna care-mi ţine spatele drept. Pentru mine, desigur. Photo credit: Cristina Poncu Mereu am considerat blogul ăsta un fel de loc de joacă, nimic mai […] Citește tot – ‘Despre lucruri concrete’.
Învăţ să accept că jocul aşteptărilor nu are reguli bătute în cuie. Că, oricât de pregătită aş fi, există rupturi care mă lasă cu ochii în soare. De aceea, îmi dau silinţa să accept că fericirea e, în primul rând, individuală. Nu-mi amintesc un context specific în care să-mi fi plăcut să fiu singură la […] Citește tot – ‘Fericirea e, în primul rând, individuală’.
De curând, cineva apropiat mă sfătuia să petrec mai mult timp cu mine. Să am curaj să fac asta nu neapărat cu o frecvenţă stabilită nemţeşte, dar cu sinceritate până la capăt. Photo credit: Oana Marocico Deşi grădina prin care mă plimb zi de zi e doldora de oameni de tot soiul, iar zgomotul de […] Citește tot – ‘Când suntem singuri’.
M-am fâstâcit un pic până să găsesc un titlu pe care să îl tastez împăcată. Cred că l-am găsit şi mai cred că prea des uităm de noi, dar mai ales de traseul pe care l-am parcurs ca să ajungem aici. Orice ar însemna acest „aici”. via Ultimele zile am învăţat că puterea de a […] Citește tot – ‘Apă rece pe faţă’.
Într-o lume alambicată în care ţinem pedala la podea, să spun că îmi doresc mai puţin e cel puţin anapoda. Sau poate naiv. Sau ambele. De fapt, îmi place să cred că ăsta-i drumul spre (mai) bine. via Mi-am dat seama, nu doar în noaptea care a schimbat o cifră dintr-un an, că mai mereu […] Citește tot – ‘Mai puţin, mai bine’.
Vreau nu vreau, sfârşitul de an vine la pachet cu o desagă plină ochi. Cu un film derulat în sens invers, poate o ieşi la iveală ceva ce mi-a scăpat la un moment dat, dar şi cu sentimentul că pentru a merge înainte trebuie să pricep ce şi cum a fost până în clipa cu […] Citește tot – ‘Exerciţii de detaşare’.
Gândurile mele au luat-o la galop, doar că în sens invers. Nu ştiu cum şi în ce fel, dar simt că anul ăsta a fost, în mare măsură, despre potriviri. Unele au dat cu plus, altele au dat cu stângu-n dreptu’, iar din cele mai multe am învăţat morala. Potriviri în fel şi chip, de […] Citește tot – ‘A fost un an despre potriviri’.
E de departe cel mai lung titlu şi nu pentru că mi-aş bate eu capul cu stimabilul Google, ci pentru că exact aşa simt. Şi când e vorba de sentimente nu prea mă lasă inima să le pun în cuvinte puţine. Foto credit: Adrian aka Blahzay Deşi sunt la mai bine de 100 de kilometri […] Citește tot – ‘Acasă începe să fie mai mult o stare şi mai puţin un loc’.
Nu prea îmi place să recunosc că vin acasă cam rar. Toamna asta m-am asortat un pic mai mult cu gândul ăsta, dar s-a întâmplat ca la începutul anului să număr mai bine de 100 de zile fără să calc pe aici. Ce se întâmplă negreşit, de fiecare dată când vin acasă, e vizita la […] Citește tot – ‘Viaţa la ţară şi a ei morală’.
Cineva spunea că suntem un cumul de experienţe, iar altcineva că fiecare doarme cum îşi aşterne. Cred că somnul e mai dulce în funcţie de ce şi cum adunăm peste zi. Foto credit: Cristina Poncu Ca să fiu sigură că visez frumos, deşi mi se întâmplă să mă mai trezesc speriată, încerc să păstrez un […] Citește tot – ‘La ce suntem părtaşi?’.
Sunt câteva zile de când stau cu ciorna asta deschisă. Am scris titlul rapid şi m-am oprit, iar de atunci m-am tot răsucit în fel şi chip. Foto credit: Cristina Poncu (care urmează să îşi facă blog) Îmi amintesc, cu drag şi dor, de copilăria frumoasă pe care am petrecut-o şi pe care am întins-o […] Citește tot – ‘Să renunţi e cel mai uşor’.
Funcţionatul ăsta e de multe feluri, însă de data asta mă refer, cu precădere, la cel profesional. E nevoie să ne ştim valorile ca să descoperim pe ce drum putem călca, e nevoie să înţelegem ce ne face fericiţi la job ca să ştim dacă suntem la locul potrivit. foto via Cristina Poncu Zielele astea, […] Citește tot – ‘E bine să ştim cum funcţionăm’.
Sunt zile în care bucuria te însoţeşte ca o umbră. Fără cine ştie ce motiv, eşti împăcat cu tine şi cu ce faci. E o stare de bine greu de pus în cuvinte, dar frumos de trăit. Foto credit: Cristina Poncu Ne plac clişeele la fel de mult pe cât ne plac plimbările prin parc. […] Citește tot – ‘Fericirea nu e în lucrurile mărunte’.
Dacă e să ne luăm după lista de pe Facebook am spune că fiecare dintre noi ar forma liniştit, împreună cu ai lui prieteni, populaţia unui sat de munte. Dacă e să ne luăm după viaţa din offline am îndrăzni să zicem că avem contact social din plin, vorba unui fost profesor de-al meu, îndrăgostit […] Citește tot – ‘Ce înseamnă să cunoşti pe cineva?’.
Ideea articolului de faţă mi-a picat cu tronc acum mai bine de două săptămâni. Rar mi se întâmplă să las la decantat atât de mult, dar se pare că de data asta mi-a ieşit. Şi bine am făcut că nu m-am hazardat. Maturitatea e un cuvânt care arată cu degetul mare către adulţi. Ei sunt […] Citește tot – ‘Înainte de toate, maturitate’.
Alergăm după fericire la fel de mult pe cât tânjim după zilele senine de primăvară. Căutăm bucuria cu binoclul când ea stă cuminte lângă. Răscolim liniştea în neştire, fără să ne uităm acolo unde e mereu, în noi. Cum adevărul absolut e mai mult un moft şi mai puţin o realitate, cred sincer că dăm […] Citește tot – ‘Ce straie poartă starea de bine?’.
Dacă e să tragem cu ochiul la piramida lui Maslow, am remarca repejor că aprecierea e soră geamănă cu recunoaşterea şi că e aproape de vârf. Adică deloc de neglijat, de lăsat la coada listei. Îndrăznesc să spun, cu voce tare când scriu rândurile astea, că aprecierea înseamnă mult mai mult decât banii luaţi într-o […] Citește tot – ‘E aprecierea un moft?’.
Un schimb recent de sms-uri mi-a amintit cât de lipiţi sunt unii de job şi doar de el. Nimic rău până aici, dar când mult devine prea mult, iar prea mult-ul începe să te orbească, ceva trebuie schimbat. photo credit: Iulian Amarandei Oricât de tare ne-ar plăcea să stăm la birou, oricât de motivaţi şi […] Citește tot – ‘Ratăm prea multe?’.
Cum puţini dintre cei care rătăcesc prin prăvălia asta sunt persoane solitare, care trăiesc pe un vârf de munte mai mult de trei zile în cinci ani, cred sincer că şi ei se confruntă cu mai multe lupte. Sau poate că e, aparent, doar una, dar dacă face cât zece tot pe-acolo iese la socoteala […] Citește tot – ‘Câte dintre luptele pe care le ducem sunt ale noastre?’.
Ştiu, de la sora mea, o vorbă frumoasă, al cărei autor nu mi-l amintesc la ora asta: „Pentru doi îndrăgostiţi lumea toată-i un decor.” Nimic mai adevărat, nu-i aşa? Ce nu spune citatul ăsta e că suntem parte din mai multe decoruri, după faptă şi răsplată. Unul e ăla din planul personal, altul e ăla […] Citește tot – ‘Restul e decor’.
Ne batem cu pumnul în piept că vrem doar adevărul. Că din asta ne hrănim, că spre asta tânjim, că în asta credem. Dar de câte ori nu s-a întâmplat să ne stea pe buze şi să rămână tot acolo ani mai târziu? photo via Pinterest Cred sincer că, uneori, diferenţa dintre gândurile care ne […] Citește tot – ‘Discrepanţa dintre ce gândim şi ce spunem’.
Gladwell spune că suntem suma celor cinci oameni alături de care ne petrecem majoritatea timpului. Aşadar, bine ar fi ca personajele cu pricina să fie într-un mare fel. Nu de alta, dar ei spun ceva despre noi şi invers. Şi toţi vrem să ieşim pe plus, nu-i aşa? Acum un an şi ceva am înţeles […] Citește tot – ‘De ce „cu cine” e mai important decât „cu ce”?’.
Cred că există o dinamică a distanţelor la fel de mult cum cred că, adesea, nu are nimic de-a face cu numărul de kilometri. Între distanţa teritorială şi cea mentală poate fi un singur pas sau o lume întreagă. photo (c): Regarde le ciel Ştiu persoane tactile, care se simt confortabil să atingă umărul sau […] Citește tot – ‘Cât de mare e distanţa dintre noi?’.
Uşa de la prăvălia asta online, cu numele de blog. Am uitat, iar, de ziua în care am scris prima oară pentru un url în care îmi apărea numele. Au trecut patru ani şi un pic de atunci, iar balamalele încă mai ţin. photo (c): Cristina Poncu Dacă e să mă uit în urmă, aş […] Citește tot – ‘Am deschis uşa de 484 de ori’.
Nu ţine cont de rasă, de limbă, de hainele pe care le purtăm, de obsesiile muzicale, de hobby-urile în care investim în fel şi chip. Nevoia de a fi ascultat e la fel de reală ca iubirea pe care un părinte o are pentru ale sale odrasle. photo via Pinterest O nevoie nu înseamnă o […] Citește tot – ‘Nevoia de a fi ascultat’.
O viaţă lineară e aparent lipsită de riscuri. E ca o plimbare pe munte, relaxantă şi frumoasă, în care respirăm aer sănătos. Ce se întâmplă dacă îşi schimbă cursul? Fără echipamentul potrivit, fără câteva scenarii şi fără un antrenament mental, totul se poate ruina. photo via The Brander Cred că incertitudinea ne îndeamnă spre evoluţie, […] Citește tot – ‘La ce-i bună incertitudinea?’.
Se spune că asumarea vine la pachet cu maturitatea, care apare în vieţile noastre odată cu vârsta, iar timpul curge oricum în legea lui. via Seth Godin Dacă e să mă uit în jurul meu, nu mulţi sunt cei care au înţeles rapid că asumarea e mai degrabă un fel de a fi şi de […] Citește tot – ‘Ce hram poartă asumarea?’.
De curând, mi-am dat seama, poate mai mult ca niciodată, cât e de important să fim vii. Să ne bucurăm, cu adevărat şi până la capăt, de lucruri care, de lungul şi latul unei zile, nu ni se amestecă printre gânduri. photo credit: Cristina Poncu Pentru unii, trei zile fără semnal şi automat fără internet […] Citește tot – ‘La ce vibrăm?’.
S-ar traduce în dezechilibru, nu? Ce nu e bine proporţionat, ce nu se cerne cu răbdare, în cantităţi egale, înseamnă că e inegal, inconstant, instabil. photo via Matematic vorbind, deşi nu sunt mare iubitoare de cifre, mea culpa, aşa e. Două mulţimi care nu pot fi puse pe acelaşi raft, ascunse bine sub ambalaje lucioase […] Citește tot – ‘Prea mult versus prea puţin’.
Înainte să plece în San Francisco cu Worksurfers, Adriana mi-a povestit în mai multe rânduri despre programul Europa Creativă. Mi-a mai ajuns la urechi de câteva ori până atunci, sub diferite pretexte, toate serioase, se înţelege. Interesul pentru această iniţiativă e aproape la fel de mare ca cel pentru Roşia Montană, chiar dacă încă nu […] Citește tot – ‘De ce sunt aşa de sexy industriile creative?’.
E vorba mai mult despre o stare şi mai puţin despre un fapt. Mai mult despre o atitudine şi mai puţin despre un adevăr. Mai mult despre o proiecţie şi mai puţin despre o realitate. Pablo Picasso via Cred că ne simţim în pielea goală ori de câte ori o luăm de la început. N-aş […] Citește tot – ‘În pielea goală’.
Ridicatul din umeri, datul ochilor peste cap, „nu ştiu-ul” sau „habar n-am-ul”, je m’en fiche-ul, toate costă. Poate nu pe moment, poate nu mult, poate nu în totalitate, însă, la un moment dat, se întorc ca un bumerang. Faptul că evităm sau pur şi simpu am devenit imuni, că nu mai suntem surprinşi de anormal, […] Citește tot – ‘Cât ne costă că nu mai suntem surprinşi?’.
Un prieten bun mi-a spus, în mai multe rânduri, că „Time doesn’t change things. Things change things.”. Cât se poate de adevărat dacă mă gândesc că unele zicale le folosim mai mult din reflex şi mai puţin conştient. Exact ca în cazul „timpul le rezolvă pe toate”. Ei bine, nici timpul nu vine doar cu […] Citește tot – ‘Nu timpul schimbă lucrurile’.
Când ştii că eşti la locul potrivit? Când faci ceea ce îţi place, când câştigi mai mult, când ai mentori pe lângă tine, când lucrezi pentru oameni şi proiecte măreţe, când ai propriul birou, când orele petrecute acolo nu mai contează, când eşti apreciat, când simţi că rolul tău e de departe mai important decât […] Citește tot – ‘La locul potrivit’.
Cred că ăsta e rolul vacanţelor. Să elimine cât mai multe din decorul zilnic, să ne ţină mintea ocupată cu altele, să ne pună pe pauză de la ce ne macină şi să ne încarce cu energie. E, de fapt, un pretext social, de a petrece timp cu noi înşine, chiar şi atunci când plecăm […] Citește tot – ‘Timp pentru noi’.
Titul articolului de faţă e, de fapt, un gând verbalizat în seara asta, pe o bancă din Copou. Spus cu fermitate şi cu zâmbetul pe buze. Şi-a făcut loc în discuţie într-un mod elegant şi natural. Vorbeam, printre altele, despre oamenii care pleacă. Din viaţa noastră, dintr-un job, dintr-o ţară, dintr-o casă. Despre cei care, […] Citește tot – ‘„Seara, oamenii sunt slabi”’.
Cum nu-mi plac adevărurile absolute, nu prea îndrăznesc să spun că e albă sau neagră. În schimb, îmi dau seama că nu puţine sunt situaţiile în care aşteptările sunt cele care ne fac să ne simţim într-un fel sau altul. Dacă au fost sau nu satisfăcute sau măcar înţelese, dacă cuiva le-a păsat de ele […] Citește tot – ‘Relaţiile funcţionale, bune dacă le înţelegi’.
A trecut ceva vreme de la ultimul bazar aşa că am hotărât să schimb macazul. Încerc să fac o plimbare printre www-uri şi să aleg ce-i mai bun, măcar pentru mine, dar poate se nimereşte şi pentru alţii, o dată la două săptămâni. photo (c): National Geographic La Creative Coffee No. 14 vom afla care […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #21’.
Trăiesc una dintre cele mai intense perioade de până acum. De la tot ce înseamnă personal la profesional şi invers. Sunt zile intense care se lungesc cu eleganţă până noaptea târziu, iar dimineaţa devreme bat din nou la geam. Aduc cu ele o sumedenie de stări şi sentimente, care de care mai contradictorii. Unele mă […] Citește tot – ‘De unde vine fericirea?’.
Dintodeauna am fost atraşi de eroi. De la cei din desenele animate, la cei din poveştile descoperite în şcoală şi până la cazurile reale. Ne plac şi îi admirăm pentru că, de obicei, au ceva ce noi nu avem. Găsim la ei ceva ce nouă ne lipseşte. Ceva ce avem mai puţin sau deloc. Poate […] Citește tot – ‘Despre lupte şi eroi’.
Şotronul era unul dintre jocurile plictisitoare din copilărie. Era rezerva la care apelam când eram prea plictisită, când nu era ceva la îndemână, când nu mai aveam energie să născocesc cine ştie ce. De la cât de îndemânatică eram când aruncam piatra şi până la cât de repede ştiam să sar fără să ating marginile […] Citește tot – ‘De la 1 la 8 şi înapoi’.
Lecţiile de viaţă pot fi învăţate de la oameni cunoscuţi şi necunoscuţi, de la evenimente mai mult sau mai puţin fancy, de la plimbările fără ţintă, de la natură. În ultima săptămână am fost mult mai atentă la ce şi cum mi-au transmis toate acestea. Pe parcursul traseului Iaşi—Bucureşti—Râmnicu Vâlcea—Cluj—Sibiu—Sighişoara—Iaşi am avut timp din plin […] Citește tot – ‘Ce am învăţat pe parcursul a 1475 kilometri?’.
„Singurul lucru cu adevărat important este să simţi şi să trăieşti pentru lucrurile în care crezi—atâta vreme cât nu te limitezi să crezi numai în propriul tău confort.” (Colecționarul—John Fowles) Îmi dau seama că nu multe sunt lucrurile, dar mai ales oamenii, în care cred. Iar încrederea asta poartă straie în fel şi chip, însă […] Citește tot – ‘Bucurii, fel de fel’.
Simt şi cred cu tărie că Asociaţia Industrii Creative are şanse reale să schimbe în bine nu un oraş întreg, dar cu siguranţă viaţa câtorva creativi din comunitate. Şi nu pentru că sunt un fel de capul răutăţilor în cadrul acestui ONG, ci pentru că, cel puţin în ultimele şapte luni, m-am convins că o […] Citește tot – ‘Printre rânduri’.
Cine să mai aştepte când totul e atât de perisabil? Când, dacă nu ai făcut live-blogging din ceafa evenimentului aproape că nu mai are sens să te încumeţi să scrii? Când un mesaj pe Facebook apare în hăul news feed-ului la doar câteva minute după ce am apăsat F5? Când mai toate apariţiile de domeniu […] Citește tot – ‘Despre puterea de a aştepta’.
De la zero e mai mult o stare şi mai puţin o realitate. Mai degrabă un fel de a simţi decât unul de a fi. descoperită la George Cred tot mai mult că începuturile au apărut pentru că au existat mai întâi sfârşituri care au ieşit la iveală pentru că primele nu erau ce credeam […] Citește tot – ‘De la zero’.
Nu îndrăznesc să întorc crezutul ăsta pe toate feţele şi nici nu îmi place să mă raportez la un adevăr absolut. În schimb, încep să înţeleg tot mai bine ce consecinţe apar la suprafaţă când nu mai credem. În oameni, în proiecte, în nevoi, în aşteptări, în promisiuni. via Timpul ăsta în care plutim uşor […] Citește tot – ‘Cât costă să nu mai crezi?’.
Asta în cazul în care reuşim să ne aliniem aşteptările şi să înţelegem ce înseamnă „victorii mici”. Nici nu ştiu dacă victoriile pot fi etichetate într-un fel sau altul. Mi se pare că partea asta din definiţie vorbeşte de la sine: „triumf al unei ideii”. Şi nu întâmplător am luat bucăţica cu pricina în calcul. […] Citește tot – ‘Şi victoriile mici merită sărbătorite’.
Să accepţi că ai pierdut una, două sau douăzeci de bătălii sau încă să mai speri? La o schimbare de situaţie, de perspectivă, de ceva? Să iei lucrurile ca atare, adică să spui „asta e, aşa trebuia să se întâmple”, să fii nervos pe tine că nu ai făcut ceva când trebuia (puteai?), oricât de […] Citește tot – ‘Cum e mai bine?’.
Cred că e prima oară când chiar simt că deciziile pe care le am de luat sunt grele. Nu multe, nu urgente, grele. via Grele pentru că în funcţie de ele urc un alt munte sau mă plimb pe potecile ăstuia, pentru că mă vor ajuta să fac mai bine ce îmi place sau doar […] Citește tot – ‘Câteodată, totul înseamnă nimic’.
A fost un drum lung, de aproape trei luni. Simt nevoia să vă povestesc ce intersecţii mi-au dat bătăi de cap, de câte ori am fost nevoită să fac plinul, cine au fost ghizii de pe marginea drumului şi de ce finalul e mereu fericit. via APC#3 e o călătorie nu doar pentru echipele selectate, […] Citește tot – ‘La final de APC#3’.
Opritul ăsta e de mai multe feluri, desigur. Opritul din a face ce nu ne place, din relaţii nesănătoase, fie ele de un fel sau de altul, din alimentaţie alandala, din maşina de spălat în care suntem captivi zi de zi, la o turaţie fixată de cele mai multe ori de alţii. via De data […] Citește tot – ‘De ce e bine să ne oprim?’.
Cineva îmi spunea de curând că „oricum, fiecare se luptă cu proprii demoni şi nu e uşor”. Despre cum arată aceşti demoni, cât de prezenţi sunt în vieţile noastre, cum le facem faţă şi cât de mult ne influenţează starea e greu de presupus. În schimb, ce ştiu sigur e că sunt ai noştri, că […] Citește tot – ‘Ce contează la final de zi?’.
Sunt convinsă că învăţăm mai multe din exemple decât din cărţi şi mai mult din cărţi decât de pe Facebook şi tot aşa. Morala e că datorită lor, prin şi cu ele schimbăm lumea în mai bine. Fără să mă blochez în nume, titluri de joburi şi alte aspecte de felul ăsta, am câteva exemple […] Citește tot – ‘Avem nevoie de exemple’.
Am fost întrebată, în mai multe rânduri, ce fac pentru mine. Prima reacţia a fost să cer clarificări şi să mă asigur că persoana respectivă se gândea în aceeaşi direcţie în care îmi zbura şi mie mintea. via Am întrebat, la rândul meu: „pentru mine, adică aşa, foarte egoist?”, iar răspunsul pe care l-am primit […] Citește tot – ‘Ce faci pentru tine?’.
Că aşa ne stă nouă bine, să facem de toate, să ne pricepem şi să avem păreri de la gastronomie până la chimie şi înapoi. Setea asta cruntă de a face şi de a vrea de toate ne diluează. Ne face să fim de toate şi nimic, să numărăm aparente reuşite şi să trăim sentimente […] Citește tot – ‘Vrem (prea) multe’.
Indiferent de materialul din care sunt fabricate, uşile închise înseamnă ceva. Un ceva pe care uneori reuşesc să îl desluşesc sau măcar ajung la o explicaţie care mă lasă să dorm liniştită. Alteori, mă macină şi mă fac să ridic din umeri până mă doare spatele. via În fiecare zi deschid şi închid cel puţin […] Citește tot – ‘Despre uşi închise şi puterea de a mai bate (o dată) la ele’.
Am dat peste un articol care îmi place mult de tot. Nu pentru că are legătură cu social media, ci pentru că mi se pare că e grăitor oricum l-ai suci. Are o morală care m-a pus pe gânduri. „In the end, the majority of the answer is not about the talent or the ability […] Citește tot – ‘Ardem etape’.
Următorul bazar de link-uri va fi poate cel mai bun de până acum, dar mi-am dat seama că unele articole merită un pic mai mult de două rânduri. Am descoperit câțiva oameni care nu doar că scriu extrem de bine, dar își prezintă propria realitate într-un mare fel. Un fel care te face să te […] Citește tot – ‘Do things, tell people’.
Cel mai adesea, uităm de ce facem anumite lucruri. Care e motivaţia din spatele cortinei? E o persoană, un salariu, un impact pe care credem că îl avem? E un automatism şi nimic mai mult? Sau poate e nevoia de recunoştinţă, sub o formă sau alta? photo (c): Alina Andrei, preluată de pe Oitzarisme Cred […] Citește tot – ‘Despre nevoia de recunoştinţă’.
Chiar înainte de o dublă plecare: din apartament pentru totdeauna, din ţară pentru doar 10 zile. Vacanţa nu e doar vara, cum prea mă obişnuisem eu să cred. Plecările care au la bază un motiv emoţional sunt mai bune, din toate punctele de vedere. Nu ţara în care ajung mă face fericită, ci persoanele care […] Citește tot – ‘Două vorbe despre vacanţă’.
De fapt, nici nu cred că e vorba despre curaj, ci despre obicei. Aşa cum obişnuieşti să bei cafeaua cu lapte, să foloseşti semne de carte, să fii punctual, să te uiţi stânga-dreapta înainte de a traversa strada. Un angajament e o promisiune, iar o promisiune e o asumare. Respectarea lor nu înseamnă nimic altceva […] Citește tot – ‘Curajul de a respecta angajamentele făcute’.
Mă bucur că am pe lângă mine oameni pragmatici și mă bucur și mai tare că am rămas în Iași. Dorul de ducă s-a cam dus, mai ales în forma în care era acum doi-trei ani. Și-a pierdut din intensitate, s-a prăfuit și a rămas într-un colț al casei și al minții. Nu pentru că […] Citește tot – ‘Ce putem face în Iași?’.
via Reuşita, în contextul de faţă, e reprezentată de câteva victorii mici, care mi-au arătat, o dată în plus, că se poate şi se poate bine. Că ea, chiar dacă acum nu are cine ştie ce însemnătate, o poate căpăta fără doar şi poate. Că, a reuşi nu presupune automat cine ştie ce câştiguri materiale. […] Citește tot – ‘Bucuria de a reuşi’.
M-am ales cu .ro și cu o poftă mai mare de joacă online. Năravul rămâne același, doar că un pic mai ordonat. Poate și mai ușor de citit, cine știe? Cu siguranță cu aceeași încăpățânare de a scrie despre oameni, întâmplări și proiecte care schimbă lumea în bine. Spun clar și răspicat „Mulțumesc!” unei persoane […] Citește tot – ‘Spațiu de joacă mai mare’.
Creative Coffee No. 11 a fost un pretext foarte bun pentru a îl cunoaşte pe Cristi Lupşa. Pe lângă schimbul prietenos de mail-uri, am reuşit să petrec două zile extrem de plăcute alături de editorul DoR. De la el am înţeles ce e şi de ce există revista asta, cum egoismul poate fi uneori Harap-Alb, […] Citește tot – ‘Am înţeles mai bine ce e DoR’.
S-au adunat multe lucruri bune în prăvălie şi am zis că 13 dintre ele pot fi scoase pe taraba din faţă. Luaţi de aici ce vă place mai mult. Dacă vă place, desigur. Cristian Lupşa de la DoR vine la Creative Coffee No. 11. A trecut ceva timp de când îmi doream să ajungă la Iaşi şi […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #13’.
Anul ăsta vine la pachet cu multe semne de întrebare. Unele pe care ştiu cum să le transform în puncte (unul, nu mai multe), altele la care încă mai cuget. Din prima grădină face parte tenisul. De el sunt sigură că o să mă ţin ca scaiul de haine. Nu musai cu antrenor, cu parteneri […] Citește tot – ‘Mă ţin de tenis’.
A început bine. Cu citit mai mult ca în alte zile. Online şi offline, reviste şi bloguri, autori cunoscuţi şi nu prea, despre câte şi mai câte. Primul bazar de pe anul ăsta, dar al #12-lea la numărătoarea generală, vă propune următoarele link-uri: via Dincolo şi Mândrie şi prejudiciu sunt doar două din articolele care […] Citește tot – ‘Primul bazar de link-uri din 2013’.
Având în vedere că sunt acasă, locul în care lenevesc în neştire, nu îndrăznesc să promit că mai apar cu vreun bazar de link-uri până la finalul anului. În schimb, am adus pe tarabă alte acareturi. Într-o ordine care nu ţine nici de alfabet, nici de cronologia evenimentelor, 2012 a fost şi încă mai este […] Citește tot – ‘Despre 2012 doar de bine’.
Nu știu cum se face, dar îmi ies în cale o grămadă de bunătăți care merită puse pe taraba din bazar. Decât o revistă mi-a făcut o surpriză de zile mari! Mi-a completat colecția, dorință de la care îmi luasem gândul de ceva timp. Articolele lui Dustin Curtis sunt destul de proaspete pentru mine. Noroc […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #11’.
În bazar e gălăgie mare. Sărbătoresc 10 ediții în care am strâns fel de fel de link-uri. Pentru astăzi avem: via Linguri Curioase a fost și de data asta la înălțime. Întâlnirea de ieri a fost într-un mare fel, iar cine nu mă crede poate să se uite la fotografii. Veți înțelege cam ce bunătăți […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #10’.
PR-ul devine un cuvânt uzat, ursuz, morocănos. E ca și cum ai spăla prea des o haină. O fi ea curată, miroase bine, dar s-ar putea să fie și lălâie. E aceeași situație ca la dichis, poveste, magic. Te face să te oprești câteva secunde după ce le-ai tastat și te îndeamnă să găsești un sinonim. […] Citește tot – ‘Nu întotdeauna e vorba despre PR’.
Weekend-ul trecut am fost trezită de sunetul utilajelor parcate frumos în parcul din spatele blocului. Cinci muncitori, înarmaţi cu fel de fel de echipamente, dădeau de zor cu montatul jucăriilor: balansoar, tobogan, scări, tuburi, căsuţe, bănci. Mult plastic, puţin lemn şi niciun copil. Ca o bătrânică de modă veche, nu ca alea de la fostul […] Citește tot – ‘Nevoia de crede în ceva’.
Dacă tot umblu fleaura pe net și dau like pe ici pe colo, m-am gândit că e bine să strâng toate click-urile direct în bazar. via Am (re)descoperit: Google arată foarte bine și asta datorită unei eleve din clasa a 8-a din Suceava. Dacă eu am un sertar (#astăzimi-aplăcut), unii au povești în sertar. Cum […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #9’.
Adela vorbeşte mult, repede şi cu patos. Aş îndrăzni să spun că aşa e şi la bucătărie. Face bunătăţi în doar 15 minute şi încurajează să mâncăm bine şi sănătos. Nu să pierdem timpul cu oale şi strânsul de după, ci cu încercatul de mâncăruri, de combinaţii. Motivul pentru care Linguri Curioase a apărut pe […] Citește tot – ‘Linguri Curioase @Adelicii’.
În acelaşi an, la 3 luni diferenţă. Prima dată cu vreo 40 de grade care ardeau faţa şi mâinile, a doua oară cu jumătate din gradele alea şi cu un soare mai blând şi mai prietenos. La ambele călătorii am învăţat câte ceva despre Ankara şi foarte multe despre oameni. Oraşul ăla e făcut să […] Citește tot – ‘De două ori Ankara’.
Ori mă bucur eu prea mult când citesc tot felul de articole faine, ori nu am mai făcut asta de ceva timp și bucuria e exagerată, dar am zis să mai trec prin piață. Nu aia prin care se plimbă cu lupa Adelicii, ci aia cu www-uri. APC#2 a fost o experiență pe cinste, din […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #8’.
Ştiu multe mituri despre despărţiri. Am văzut fel de fel de comportamente în situaţiile cu pricina. Unii care îşi pleacă rapid capul, spun „Pa” şi nu se mai uită în urmă. Alţii care preferă telefonul, oricât de nesiropos ar putea părea. Mai sunt şi cei care se uită sincer în ochii celuilalt, îi transmit gânduri […] Citește tot – ‘Încrederea că va fi bine’.
În dimineaţa asta am intrat în sala de training împreună cu Ilie Ghiciuc, cel care îi va învăţa pe participanţii de la APC#2 cum să livreze valoare clienţilor. Elefantul de la Thinslices e nelipsit de pe primul slide şi sper ca până la finalul zilei fiecare echipă să reuşească să aibă propriile „thinslices” ale startup-urilor. […] Citește tot – ‘APC#2 – Ziua 3 – Ilie Ghiciuc’.
Astăzi totul pare mult mai familiar la APC#2. Şi nu doar pentru mine, care îmi arunc degetele pe taste, ci mai ales pentru participanţi şi implicit ideilor lor. Apropo de taste, apăsaţi F5 şi pe georgeteiosanu.ro pentru că este live-blogger cât e ziua de lungă. Fotografia e de ieri, dar ce nu face un live-blogger […] Citește tot – ‘APC#2 – Ziua 2 – Emanuel Martoncă’.
[9:30] Prima zi la APC#2. Adriana a făcut o esenţă a ceea ce înseamnnă acest accelerator de startup-uri, de ce facem ce facem, unde ne dorim să ajungem şi care sunt aşteptările. Marius a început cu o scurtă prezentare, iar acum fiecare membru spune câteva cuvinte despre ei. Provocarea a rămas aceeaşi ca la prima […] Citește tot – ‘APC#2 – Ziua 1 – Marius Ursache’.
…reiei năravul mai timid, cu o preluare de pe un alt blog. Mă regăsesc în textul de mai jos şi îl apreciez pe mai multe paliere. Poate şi voi veţi simţi la fel. via * Îl las exact aşa cum e, fără diacritice. Schimbari De la Heraclit ne-a ramas o vorba – nu poti pasi […] Citește tot – ‘Când nu ai mai scris de ceva vreme’.
Mă feresc de categorisiri de astea vehemente, însoţite adesea de „cel/cea mai”. Au şi superlativele rolul lor bine definit, dar nu e cazul să facem abuz. Ţin minte că diriginta din generală era profă de română şi ne spunea adesea că dacă vrem să hiperbolizăm ceva nu e musai să o spunem făţiş. Sunt şi […] Citește tot – ‘Din peste 20 de proiecte, APC e în top’.
Sunt zile în care tot ce se întâmplă pare copleşitor. E ca o plapumă grea care se întinde până deasupra capului. Reuşeşti să respiri în felul tău, doar că la un moment dat ai senzaţia că aerul pe care îl expiri e fierbinte. Începi să transpiri în palme şi să te gândeşti că e posibil […] Citește tot – ‘Nevoia de detaşare’.
Volcinschi. Valentina Volcinschi mi-a făcut un cadou frumos sub forma unui text cum doar ea știe să scrie. Mi-a făcut o bucurie mare cât casa. Gândurile le-am lăsat așa brute, cum le-a scris madam. Asta ţi-o scriu cu mov, că e doar o introducere numai şi numai pentru tine. Ce vezi mai jos e un […] Citește tot – ‘Cadou de ziua mea’.
Nouă ani. Concursuri locale şi naţionale. Deplasări cu echipa. O cameră cu 10 paturi. Antrenamente. Jocuri inventate în tabără. Antrenamente. Poliţişti. Antrenamente. Premii. Acasă. Prima bicicletă am primit-o pe la cinci ani. Era roşie, avea o şa tare şi inconfortabilă şi roţi ajutătoare. Prea ajutătoare, dacă pot să spun aşa. Pe bicicleta aia putea învăţa […] Citește tot – ‘Victoriile mici nu sunt aşa de mici’.
Când locuiam împreună cu sora mea purtam discuţii despre tot felul de acareturi. Adesea reveneam asupra celei legate de relaţiile interumane. De cât de mult se îngustează cercul în timp, de cât de puţini sunt cei alături de care vrei să îţi petreci zilele sau nopţile, de faptul că e sănătos să ai doar câteva […] Citește tot – ‘Oameni fel de fel’.
Unele decizii au o greutate mai mare decât toate halterele din lume. Şi mă gândesc că nu sunt chiar puţine. Între timp, eu mă antrenez cu încăpăţânare. În ultimele 24+ de ore am simţit că trăiesc o viaţă dublă. Una în care pe de o parte mă bucur nespus de o reuşită la care prea […] Citește tot – ‘Un (alt)fel de alpinism’.
De departe cele mai frumoase. Am avut parte de o zi la care nici nu am îndrăznit să sper. Iar vorba aia „cum îţi începi ziua aşa o sfârşeşti” nu mai are nicio rezonanţă pentru mine. Tocmai pentru că dimineaţă vorbeam încruntată la telefon, iar acum zâmbesc în neştire. Bucuria ţi-o mai faci şi singur, […] Citește tot – ‘Bucurii neprevăzute’.
În mod firesc, pierderea timpului nu e chiar atât de gravă. Dimpotrivă, chiar am răsfoit un articol în care oamenii ocupaţi erau luaţi peste picior. Cu argumente puternice, se înţelege. Se discuta intens despre cât de bine sau de rău e să ne plângem mereu că suntem ocupaţi, că nu avem timp de pasiuni sau […] Citește tot – ‘Ne place să pierdem timpul’.
Printre atâtea articole egoiste e loc şi de un bazar de care m-am ocupat o bună bucată de timp. Astăzi am revenit asupra lui şi iată ce a ieşit. via Lucian Poenari – da, cel care face stilourile alea geniale – vine la Creative Coffee No. 8. Să sperăm că aduce cu el şi câteva […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #7’.
Balurile la care tot particip m-au obligat să port mai multe pălării. Asortatul e obligatoriu, aşa că nu încape nicio îndoială dacă mă pot lipsi de ele or ba. Fac parte din mine, iar într-o măsură mai mare sau mică şi din decor. Reprezintă un element de identitate care mă poziţionează mai mult decât (cred […] Citește tot – ‘Câte pălării se poartă?’.
Deşi în atelierul Laurei şi Silviei joaca e cuvântul care ţipă din toate colţurile. Rochiile colorate, dungile mai înguste sau mai late, acordeonul, platformele, o lume în toată regula. Din acest motiv, ce e în prăvălia Chotronettelor merită mai degrabă văzut, simţit şi mai puţin povestit. Într-o jumătate de oră afli o grămadă de indicii […] Citește tot – ‘Cu Chotronette nu-i de joacă!’.
Când eram prin clasa a 11-a, sora mea îşi tocea tălpile papucilor făcând ştiri pentru Cuza Net. Când nu făcea asta, scria tablete pe J-Log. Când lua pauză de aici, era prin redacţie la Opinia Veche. Într-un fel sau altul, scrisul era o activitate obligatorie. Voaia sau nu, dădea cu nasul de pix şi agendă. […] Citește tot – ‘Scrisul, mereu la modă’.
Când eram o puştoaică şi mă jucam cât era ziua de lungă circula prin cartier o vorbă: „n-ai tupeu să…”. La momentul cu pricina, tupeul era curaj, nu obrăznicie. Trebuia să ai tupeu să te urci în copac după cireşe verzi şi să te juleşti, trebuia să ai tupeu să stai în poartă la fotbal […] Citește tot – ‘O poveste despre curaj’.
Trec printr-un proces destul de introspectiv, pe care (recunosc) l-am subevaluat. Mă îndeamnă să fiu transparentă ca apa de izvor deoarece doar aşa voi putea să iau deciziile potrivite şi să aleg pălăria care îmi şade cel mai bine. Este vorba despre setarea valorilor personale şi respectarea, respectiv asumarea lor. Deşi la prima vedere e […] Citește tot – ‘Cât de mult credem în valorile personale?’.
O întrebare la care cică nu ar exista răspunsuri corecte sau greşite, ci doar o amestecătură de feluri în care te uiţi în oglindă. Ei bine, mă încăpăţânez să cred că există suficiente de multe indicii care îmi dovedesc la fiecare pas că merită. Unele sunt evidente ca răsăritul pe care încep să îl văd […] Citește tot – ‘Când ştii că merită?’.
M-am trezit la 7 şi m-am culcat la 4 dimineaţă, timp în care m-am plimbat, am mâncat bunătăţi, am râs, am cântat, am admirat cai şi mi-am făcut curaj să mă urc pe unul dintre ei, am băut vin roşu, am dezbătut, am sărbătorit, am adormit fericită. A fost o zi şi o bucată de […] Citește tot – ‘Despre ziua de 4 august, pe scurt’.
Nu ştiu ce declanşează sau menţine (după caz) dorinţa de asumare a unor lucruri, oameni şi întâmplări. Poate fi vorba despre educaţia primită acasă, de încrederea că aşa e bine şi sănătos, de credinţa că e un mod de a fi corect (până la un punct), de contextele alambicate în care asumarea apare la suprafaţă […] Citește tot – ‘Asumarea, cu bune şi rele’.
Am avut o copilărie pe care mulţi şi-ar fi dorit-o. O copilărie în care am strâns amintiri despre care povestesc cu mult patos şi acum, la aproape 24 de ani. Vremuri în care tot ce conta era să fiu lăsată în spatele blocului. De acolo mă descurcam singură. Inventam jocuri, ignoram reguli sau făceam altele […] Citește tot – ‘Ne luăm mult prea în serios’.
Ieri am fost derutată aproape toată ziua. Atât de tare încât am crezut că întâlnirea cu Muhamed Mesic are loc la ora 18 în loc de 19. Nu ştiu dacă bucuria de a-l asculta m-a scos din casă mai devreme sau soarele m-a bătut în cap prea tare, cert e că mi-a plăcut mult de […] Citește tot – ‘Ce mi-a plăcut la Creative Coffee No 7’.
E cel puțin dificil să găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie experiența din Ankara, dacă nu chiar un pic înspăimântător. Există varianta în care s-ar putea să minimalizez fericirea care m-a ţinut captivă în tot acest timp. Ultimele cinci zile au fost doldora de învăţăminte, de gânduri bune, de revelaţii. Fiecare clipă în parte şi […] Citește tot – ‘Despre Ankara doar de bine’.
Nu ştiu cum se face că (aproape) de fiecare dată când plec din Iaşi îmi dau seama cât de ignorantă pot fi. Cât de mult pot să uit de nişte locuri şi oameni a căror împlinire li se citeşte pe faţă. Şi de cele mai multe ori nu este una materială, una concretizată în cardurile […] Citește tot – ‘Îndemn spre părăsirea oraşului’.
Ştiu că nimic nu mai e proaspăt şi nou dacă a trecut mai mult de o oră de când s-a ciripit pe Twitter, s-a scris pe Facebook sau s-a pomenit pe vreun blog. Ei bine, de data asta nu e vorba de viteză, ci de cine e la cârmă. Creative Coffee e evenimentul care personal […] Citește tot – ‘Creative Coffee cucereşte lumea’.
Multora nu le plac sfârşiturile. Spun că sunt triste, supărătoare, apăsătoare, oricum numai digerabile nu. Adevăruri absolute nu prea există sau mă rog, or fi puţine. Aşa că pentru mine există multe sfârşituri pe care le aştept. Astăzi am luat la parte la unul din categoria asta. A adus la pachet o (alfel) de împlinire. […] Citește tot – ‘O (altfel) de împlinire’.
Mi-am dat seama de asta pe propria piele. Şi nu de astăzi, de ieri. De fiecare dată când telefonul sună pentru chestii mărunte, doar pentru că unei persoane îi era (probabil) lene să afle singură ceva sau de fiecare dată când mail-urile conţineau o listă lungă de „te rog-uri”. A fi disponibil şi a fi […] Citește tot – ‘Disponibilitatea nu-i chiar bună’.
Nu ştiu cât de proaspăt mai este acest articol, în condiţiile în care unii au scris chiar de la faţa locului. Am folosit şi eu hashtagul #tedxiasi de vreo câteva ori pe Twitter, aşa că puteţi citi şi acolo cum a fost evenimentul de ieri. Una peste alta, în continuare voi sumariza în cinci puncte […] Citește tot – ‘Despre TEDx Iaşi, la o zi distanţă’.
Cineva mi-a spus de curând că obișnuiește să noteze cam tot ce are de făcut. Asta o ajută să nu care cumva să omită vreun lucru, dar mai ales îi oferă un sentiment plăcut de împlinire. De fiecare dată când taie ceva de pe listă se bucură ca de o reușită. Preluase modelul de la […] Citește tot – ‘Înlocuiesc agendele cu imagini’.
Cică un tsunami apare la suprafața oceanelor în urma unor cutremure submarine. În ecuație intervin mai mulți factori, dar cum articolul ăsta nu e despre oceanografie, mă opresc aici. În Iași, un val generos ar putea să apară la Swimathon, pe 6 iulie, la ștrandul municipal, grație Fundației Comunitare Iași. Și nici nu e nevoie […] Citește tot – ‘Swimathon și ale lui valuri’.
Link-uri strânse anapoda în ultima săptămână, dar care s-ar putea să vă placă. [habar n-am de unde am luat-o] Adelicii merită urmărit zi de zi. Dacă nu pentru gătit, măcar pentru pozele alea ochioase. Un articol lung despre „reviste indie şi 3 ani de DoR”. Se citeşte uşor, doar autorul lui e nimeni altul decât […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #5’.
Sunt zile în care simţi că faci tot ce poţi ca să îţi iasă ce ţi-ai propus. Pentru mine, astăzi a fost una din zilele alea. Aveam nevoie de o sticlă de vin care de fapt nu există în Iaşi. Mă rog, până la urmă am aflat că o are cineva, aşa că sper că […] Citește tot – ‘Ambiţia trebuie alimentată’.
Weekend-ul acesta am reuşit să citesc articole fel de fel. Cele mai multe dintre ele le veţi găsi în bazarul de faţă, care se întinde pe vreo câteva tarabe în care bate soarele. Vă recomand să vă faceţi o limonadă bună şi să luaţi la rând toate articolele din lista de mai jos. via Jim […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #4’.
Cunosc puţini oameni pasionaţi de ceva. Sau mă rog, oameni care nu au lăsat să se aşeze praful pe pasiunile lor, indiferent care ar fi. Anca a cântat la vioară, dar din habar n-am ce motive a lăsat-o deoparte. Simona a vrut să se facă balerină, dar nimeni nu a înţeles asta la momentul potrivit. […] Citește tot – ‘Despre pasiunile adevărate’.
Nu l-am văzut. Sau poate a trecut pe lângă mine şi nici măcar nu ne-am recunoscut. Eu ştiu mult mai multe despre el decât invers. De fapt, el nu ştie mai nimic. Poate m-a zărit când am dus gunoiul în spatele blocului, dar oricum nu şi-ar fi dat seama că aia sunt eu. [furată de […] Citește tot – ‘Cine este Mircea?’.
Încerc să mai schimb macazul şi în loc să pierd prima oră din momentul în care deschid laptopul, să o câştig. Prima mişcare de felul ăsta o fac astăzi, cu câteva link-uri mai vechi şi mai noi că deh, cine mai ştie ce e proaspăt în online? via Pentru toţi curioşii din lume (bărbaţi în […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #3’.
În primul rând a contat că s-a întâmplat. Dacă pentru unii era de la sine înțeles că 11even 2012 are loc de fapt pe 12.12.2012, ei bine lucrurile nu sunt atât de bătute în cuie pe cât par la prima vedere. Ca să organizezi un eveniment ca acesta e nevoie de mai mult decât dorința […] Citește tot – ‘Ce a contat la 11even Iași?’.
Cu un news feed plin de share-uri şi like-uri pentru filmuleţul APC sau pentru fotografiile din cele cinci zile de workshop, cu participanţi la Creative Coffee VI care povesteau (şi) despre asta, cu telefoane la 23:32, în care am fost rugată să transmit felicitări şi pentru Adriana, Manu şi Marius deopotrivă, ai senzaţia că s-a […] Citește tot – ‘Bunătăţi de la APC #1’.
Articolul de faţă e atât de spontan pe cât sunt pozele de mai jos, pe care le-a făcut Bogdan şi căruia îi mulţumesc. Nu pentru că ar fi într-un fel sau altul, ci pentru că mi-au făcut ziua mai senină. Am petrecut câteva ore cu oameni dragi, care au reuşit (fără să îşi propună asta) […] Citește tot – ‘Spontaneităţi’.
Da, e un îndemn clar spre înscriere. Cum la fel de clar e şi faptul că 11even Iaşi este un eveniment nu doar despre „curaj şi bucurie”, cum se autocaracterizează, ci despre oameni numai buni de pus în sertarul #astăzimi-aplăcut. Iar dacă tot a venit vorba de ei, îndrăznesc să vorbesc mai îndeaproape de următorii […] Citește tot – ‘Mai sunt 10 zile până la 11even Iaşi’.
Mai era loc de vreo două bazaruri, dar Atelierul Produselor Creative mi-a luat ochii. Aşadar, îmi cer iertare pentru lipsa de tocmeală online cu următoarele bunătăţi: via Marius Ursache De expresia „Cai verzi pe pereţi” sigur aţi auzit, dar poate de proiectul ăsta încă nu. O melodie găsită din întâmplare, bună de ascultat din când […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #2’.
„Mulţumesc” e mai mult decât un reflex dobândit de mici, când primeam dulciuri de la vecinii de bloc şi era frumos să le rostim cuvântul cu pricina. Printr-un „Mulţumesc” îţi poţi arăta recunoştinţa mai bine decât o faci prin bani sau prin orice altceva material, palpabil. Un „Mulţumesc” te ajută să conştientizezi importanţa sau frumuseţea […] Citește tot – ‘Ce înseamnă de fapt "Mulţumesc"?’.
E curios cum unii oameni reuşesc să îmi senineze clipele fără să îşi dea seama. Pur şi simplu mă trezesc la sfârşitul unei zile că cineva drag îmi face o surpriză. Curios e că pentru persoana respectivă gestul cu pricina nu e considerat a fi ceva special. Pur şi simplu a împărtăşit o bucurie, fără […] Citește tot – ‘Surprizele vin pe tăcute’.
E aproape imposibil să reuşesc să vă redau măcar 1% din ce s-a întâmplat la APC. Da, e adevărat că live blogging-ul a fost de mare folos, dar de la scrierea unor articole până la ce am trăit în cele cinci zile e cale lungă. Şi pun pariu că nu e vorba doar de mine, […] Citește tot – ‘Ce nu s-a spus despre APC?’.
E a treia oară când îl văd pe Manu fără costum. Ştiu cât de mult îl caracterizează, motiv pentru care apreciez de două ori mai mult faptul că astăzi l-a lăsat în dulap. Sunt pe jumătate convinsă că va fi o zi plină de surprize, în sensul cel mai bun al cuvântului. Sunt direct interesată […] Citește tot – ‘Ziua #4 la APC – Emanuel Martoncă’.
În câteva minute începe workshop-ul lui Cristian Manafu, care a început în forţă. I-a rugat deja pe participanţi să se grupeze în „insuliţe”, cu precizarea clară că „sper că aveţi toată ziua la dispoziţie pentru că astăzi vom lucra mult”. Se prezintă succint, enumeră rapid câteva din momentele cheie din cariera sa şi se opreşte […] Citește tot – ‘Ziua #3 la APC – Cristian Manafu’.
Am ochii pe jumătate deschişi, dar sunt sigură că până la finalul zilei vor fi mari cât cepele. Andrei Roşca e în „faţa clasei”, gata să facă prezenţa şi să dea drumul la lecţie. Pe flipchart stau scrise trei cuvinte: „echipă”, „sistem + valori” şi „perfecţiune”. Presimt că tot astea au apărut la un moment […] Citește tot – ‘Ziua #2 la APC – Andrei Roşca’.
A ajuns la mine cu peripeţii, dar de atunci o port mai mereu în geanta cu care ies din casă. Doar una nu e suficient de încăpătoare, dar pe aia nu prea o scot din dulap că mai mereu trebuie să car după mine ceva. DoR #8 m-a însoţit în călătoria Iaşi-Bucureşti-Târgovişte-Bucureşti-Iaşi, cu un total […] Citește tot – ‘Două vorbe despre DoR #8’.
În noiembrie 2011, am avut curajul (împreună cu trei oameni) să organizez evenimentul 11even. Am fost coordonatorul primei ediţii a acestui proiect, în care scepticismul, nedumerirea, încruntarea şi datul din umeri au fost suficient de dese încât să îmi fure somnul pentru câteva nopţi bune. Am acceptat provocarea, iar de acolo mi s-au întâmplat multe […] Citește tot – ‘Dovada că ai ales corect – 11even Iaşi’.
Puterea de a fi sincer nu se măsoară în câte miniciuni nu ai spus, nici în faptul că insişti că eşti o persoană onestă, la fel cum nici recomandarea altora nu înseamnă cine ştie ce. Sinceritatea vine în acelaşi ambalaj cu o grămadă de gânduri, ca mai apoi să se termine cu un somn lung, […] Citește tot – ‘Despre sinceritate, altfel’.
E prima oară când fac nebunia asta, aşa că vă rog indulgenţă şi răbdare. Intro Sunt la Târgovişte cu Adriana, unde reprezentăm Asociaţia Industrii Creative în cadrul proiectului „Harta creativităţii judeţului Dâmboviţa – instrument de formare culturală şi antreprenorială a elevilor de liceu”. Titlul nu poate fi spus dintr-o răsuflare, dar ce se întâmplă aici […] Citește tot – ‘Live blogging la trainingul de Industrii Creative’.
Fără introduceri de vreun fel, vă prezint poate cea mai mare provocare de pe urma căreia am învățat o sumedenie de lucruri bune la casa omului. E scors strâns între 11even și ce va urma. Cap 11even Iași a avut loc prima oară în noiembrie 2011, iar a doua oară apare la orizont pe 30 mai […] Citește tot – ‘11even Iași – de la cap la coadă’.
E pecetluit. Aşa se va numi cârdul de link-uri pe care le voi mai pomeni pe aici. Nu promit o zi şi-o oră, tocmai pentru că nu ştiu dacă mă pot ţine de cuvânt sau mi-o ia el înainte. via Cam asta am adunat: Există motive pentru care m-aş duce în Bucureşti. Proiectul „The Power […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri’.
Chiar aşa: cât de mult băgaţi în seamă spaţiul în care vă duceţi la bun sfârşit proiectele, visele, dorinţele? Numiţi-le cum vă şade mai bine. La Asociaţia Industrii Creative, biroul e un fel de loc în care nu simţi că munceşti. Nici măcar atunci când stai ore bune acolo şi bifez to do-uri în Basecamp. […] Citește tot – ‘Cât de mult contează locul în care lucraţi?’.
La fel cum sunt şi cei care stau în pijamale, cei care îşi găsesc timp şi pentru ei, nu doar pentru alţii, cei care râd mult şi zgomotos, cei care citesc beletristică, cei care sunt ironici şi autoironici. via Nu cred că e cazul să mai spun că este vorba despre cantităţi digerabile, nu sesiuni […] Citește tot – ‘Oamenii care beau vin sunt mai fericiţi’.
În zilele astea de leneveală cruntă şi de umblat fleaura pe net, am găsit imaginea de mai jos. E preluată de pe Pinterest, un loc bun de pierdut vremea într-un mod isteţ. Eventual de dat şi repin la una alta. via Cam asta simt eu de fiecare dată când accept o nouă provocare. A se […] Citește tot – ‘Nu-i uşor, dar merită!’.
Cred că toate link-urile care îmi plac şi pe care aleg să le pun pe pereţii blogului vor apărea sub umbrela „Bazar de link-uri”. Că deh, cam despre asta e vorba. Tarabe din spaţiul www, http, pe care găsiţi fel de fel de articole, recomandări, chesiuni inspiraţionale, proiecte şi alte lucruri vechi şi noi. via […] Citește tot – ‘Link-uri fel de fel’.
Oficial fac asta de pe 26 martie, de când am lansat proiectul Atelierul Produselor Creative. Neoficial, de pe la începutul lunii februarie. Iar când spun „am lansat” mă refer mai mult la oameni şi mai puţin la ONG-uri (Asociaţia Industrii Creative) sau companii (Coriolan). E bine totuşi de ştiut că astfel de provocări nu te […] Citește tot – ‘Manager PR & Comunicare la Atelierul Produselor Creative’.
Atât a durat discursul lui Iulian Afrim de la ViitorPlus, o organizaţie neguvernamentală care face tot soiul de proiecte curajoase. În capul listei se află „Atelierul de Pânză”, casa sub acoperişul căreia regăsim pasiunea pentru lucrul bine făcut, plăcerea de a realiza produse creative, grija faţă de oameni şi încrederea că a fi non-mainstream nu […] Citește tot – ‘Atelierul de pânză, o poveste de 20 de minute’.
Stau destul de prost la capitolul „selecţie”. Mă refer cu precădere la textele online, la care ajung cine ştie cum. Dacă unele îmi sunt recomandate cu înverşunare, de altele dau singură, fără să mai analizez cârdul de click-uri. Ce urmează e o amestecătură de link-uri, articole, oameni, voturi şi felicitări. via Pentru cei care vor […] Citește tot – ‘De-a valma’.
Primăvara asta a venit la pachet cu o grămadă de lucruri bune. Trezitul la ora 07:00 (fără alarmă sau alte sunete stridente), zilele mai lungi şi mai senine, plimbările la pas. Toate îmi oferă un sentiment plăcut de linişte şi de entuziasm deopotrivă. Mă fac să mă bucur de lucruri mărunte, printre care mişcatul din […] Citește tot – ‘Zile senine’.
Am strâns în desagă link-uri care de care mai faine şi m-am gândit că e vremea să le scot în lume.Ordinea, ca întotdeauna, rămâne una aleatorie, haotică, you name it. 🙂 Banksy via sub25 este un proiect de vis, la care vă invit să participaţi. Like pe FB, content pe site, oameni mişto, bunătăţi în […] Citește tot – ‘Cele mai cele link-uri’.
La oferte academice de peste mări şi ţări. La posibilitatea de a primi informaţii direct de la centrele universitare care te interesează. La cunoaşterea altori tineri, care s-ar putea să îşi dorească acelaşi lucru ca tine. La primirea unui feedback onest, care să te ghideze mai departe. La socializare. Anca ar putea completa lista şi […] Citește tot – ‘La ce-i bun RIUF-ul?’.
M-am hotărât să fac o anexă la prăvălia online. Se va numi „Colecţia de personaje”. Am un sertar (#astăzimi-aplăcut), aşa că n-ar strica să măresc un pic spaţiul de joacă. Ideea se datorează celor două întâniri spontane pe care le-am avut ieri. Uneori, timpul petrecut în aşteptarea tramvaiului poate fi chiar util. Prima pagină din […] Citește tot – ‘Colecţie de personaje’.
În realitate, nu am uitat niciodată. Totuşi, scriu din ce în ce mai rar. Există motive serioase pentru care se întâmplă aşa ceva. Ca orice altceva care e important pe lumea asta. Sau ni se pare nouă. Mă rog, acareturi de acest fel. Încep cu o listă şi văd pe parcurs ce pun în loc […] Citește tot – ‘Mi-am amintit de blog’.
Mă gândeam că articolul acesta va fi tot o colecţie de link-uri. Mă obişnuisem (oarecum) cu ideea asta. Între timp, adică în ultimele 2 săptămâni, s-au întâmplat lucruri care au înclinat balanţa şi continuă să o facă şi astăzi. Este vorba despre câteva decizii care mă ajută să îmi dau seama la ce capitol am […] Citește tot – ‘despre decizii [ale mele, bien sûr]’.
În mai puţin de o oră, Claudiu m-a covins să mă implic într-un proiect al Fundaţiei Comunitare Iaşi. Habar n-am dacă ştia dinainte că îmi place să beau cafea, dar m-a scos într-un loc drăguţ, unde am stat la poveşti. A vorbit mult, repede, a gesticulat pe măsură, a ridicat şi a coborât tonul încât […] Citește tot – ‘Drag de Iaşi’.
Şi doar cei încăpăţânaţi nu le văd. Fără număr de ordine, strigare la catalog sau altfel de sortări, iată şi fericita listă. via David Airley Fundaţia Comunitară Iaşi se bucură de gard nou la prăvălie. Te aşteaptă cu poarta deschisă, cu un design nou şi frumos, cu un conţinut mai bine organizat şi cu îndemnul […] Citește tot – ‘se întâmplă lucruri bune’.
Când stai la birou și dai peste imagini cum este cea de mai jos, parcă te gândești de două ori dacă ești în locul potrivit. După ce faci asta, sunt șanse egale să:1. Spui „Mulțumesc”2. Te gândești că ar fi cazul să mai schimbi una alta via Nu îmi plac mai deloc ideile astea americănești, […] Citește tot – ‘#pauzadeprânz’.
Am ratat ultimul număr DOR şi am hotărât că nu vreau să mai repet experienţa. Nu pentru că nu aş fi putut dormi din cauza asta, ci pur şi simplu pentru că simt că am pierdut câteva poveşti frumoase. Am recuperat o parte din ele prin informaţiile generoase pe care mi le-au redat prietenii, însă […] Citește tot – ‘Decât o Revistă, direct acasă’.
The Brander este de departe una din sursele mele preferate: de informare, de inspiraţie, de frunzăreală online. Imediat cum citiţi 1-2-3 poveşti de acolo realizaţi că nu prea vă puteţi opri. Sunt spuse atât de bine încât ţi-e greu să apeşi pe butonul ăla mic, din dreapta-sus. via Cel mai proaspăt articol pe care l-am […] Citește tot – ‘habar n-aveam cine e Garance Doré’.
Întrebarea este dedicată ambelor prăvălii: offline şi online deopotrivă. Tot primesc recomandări de cărţi pe care „trebuie să le citesc”. Cel puţin asta îmi spun cei care mi le sugerează. LE prezintă cu atâta determinare încât nici nu ai curajul să te îndoieşti vreo clipă că ar putea fi altminteri. Până la lecturile clasice, care […] Citește tot – ‘ce mai citim?’.
În zilele astea de leneveală cruntă am dat peste tot felul de goodies. Le aveți trecute mai jos, în ordinea în care le-am descoperit. [Banksy | nu mai știu de unde am salvat-o] Red Parkins Spot este o idee foarte faină prin care suntem încurajați să donăm sânge. [Veți afla ce legătură are asta cu […] Citește tot – ‘prospături’.
Îndrăznesc să spun că toată povestea Redescoperă România, pusă la cale de Petrom&CO, este un studiu de caz demn de toată aprecierea. Personal, m-a condus (uneori virtual, alteori ba) către locuri de care habar n-aveam, dar care sunt frumoase din cale-afară. Mi-am adus aminte de campania cu pricina datorită unui mesaj privat pe care l-am […] Citește tot – ‘#despreRomânia’.
Mi-a fost greu să găsesc un titlu potrivit. Să sune a ceva deştept, fără să pară sugrumat de ce va urma. Mi-au trecut prin cap combinaţii dubioase precum „siropoşenii sănătoase”, „prospături în prăvălie”. Oricum, nu despre asta este vorba. Urmează câteva gânduri pe care vreau să le împărtăşesc cu cei care mai rătăcesc pe aici. […] Citește tot – ‘gânduri organizate’.
Ioana s-a ţinut de cuvânt şi a trimis mail tuturor celor care şi-au luat un angajament. Pentru cine nu ştie despre ce vorbesc aici, tot ce trebuie să reţineţi în primă fază este că 80% din tinerii din România suferă de anomie. Asta înseamnă că au dificultăţi serioase în construirea propriei identităţi, că le este […] Citește tot – ‘sunttanar.eu’.
(Încă) nu pot să îmi iau angajamentul că voi scrie în fiecare luni-sau-marţi-sau-miercuri-sau… un articol cu link-uri faine pe care le descopăr. Pot doar să mai apar din când în când cu aşa ceva, după voia timpului. Astăzi e una din zilele alea în care s-au strâns lucruri demne de împărtăşit cu voi. Fiica super […] Citește tot – ‘adunătură de link-uri’.