iA


Ale mele

E viață în tine
La mine în dormitor, într-un colț de cameră, am așezat o plantă Monsterra pe un scaun IKEA și câteva suporturi de plută ca să fie mai la înălțime. O am de vreo doi ani, iar de atunci tot învăț cu și de la ea. Am luat-o când locuiam într-un apartament sub 30 de metri pătrați. […] Citește tot – ‘E viață în tine’.
Contraste
Cred că există o dublă funcțiune pentru contrast. Măcar dublă. Poate să amplifice frumosul, binele, esteticul, plăcutul. Sau poate să creeze distanțe, cratere, prăpăstii. Era o vreme în care amândurora ne plăceau gesturile mici și le făceam cu relaxare. Le vedeam însemnătatea și forța. Ne ofeream cadou pungi de cafea, bilete la teatru, bomboane Raffaello […] Citește tot – ‘Contraste’.
Aici și acum
Pendulăm între trecut și viitor. Săpăm în istoria personală, a familiei, a sistemului până obosim. Rămânem fără vlagă, fără curaj, fără umor. Vrem să știm totul, vrem să înțelegem totul. Stăm acolo cu mintea, cu sufletul și cu așteptările ca niște doctori care așteaptă să termine operația ca să poată să se relaxeze. De parcă […] Citește tot – ‘Aici și acum’.
Cum se simte lipsa?
Nu am ajuns la înmormântare. Programasem ediție aniversară la Creativ înainte de cafea, în care urma să fiu intervievată. Simțeam datul ăsta înapoi ca un gest de recunoștință față de comunitate. Ironia face că pe 23 ianuarie 2020 a murit, deși pe cruce scrie 24 (cât de greu o fi să stabilești când cineva se […] Citește tot – ‘Cum se simte lipsa?’.
Workshop de community building la Iași
Fac community building pentru industriile creative de mai bine de zece ani. Dacă ar fi să cred pe cuvânt ce spune Brad Felt în cartea Startup Communities: building an entrepreneurial ecosystem in your city, aș fi la jumătatea distanței până ajung să mă bucur cu adevărat de roadele muncii mele. Deși spusele autorului au mult […] Citește tot – ‘Workshop de community building la Iași’.
Nu construiești comunități pe Slack
M-am gândit mult dacă să scriu articolul ăsta. După ce am făcut pace cu intenția din spate, una care vine din generozitate, de altfel, m-am măcinat dacă să fie în RO sau EN. Am ales prima variantă pentru că este Sahara la nivel de resurse serioase în zona de community building la noi acasă. Mai […] Citește tot – ‘Nu construiești comunități pe Slack’.
Povești din 2020 (care m-au făcut mai bună)
Mă gândesc să sărbătoresc (încă nu știu cum) cei cinci ani la rând de când fac lista asta de povești. Ca om care crede mult în puterea obiceiurilor și a consistenței, declar acest articol o victorie în sine. Una peste alta, nu sunt convinsă că voi continua pentru că felul în care colecționez aceste povești […] Citește tot – ‘Povești din 2020 (care m-au făcut mai bună)’.
Cu drag, din Iași
M-am gândit mult cum să împac dorința de a face cadouri oamenilor dragi cu un soi de consumerism de tip Pinterest, cu care nu rezonez. Cred că am găsit un soi de echilibru. Atâta timp cât generozitatea rămâne o valoare centrală de-a mea, o să îi dau voce. Ilustrație de Ilinca Roman Anul trecut, am […] Citește tot – ‘Cu drag, din Iași’.
Despre MBA-ul de community building de la CMX
Au trecut patru luni de când am terminat de parcurs MBA-ul de community building de la CMX. Multă lume m-a felicitat (asta înseamnă like-ul și inimioara, nu?) când am spus că am primit o bursă, prea puțini m-au întrebat ce am învățat. E okay, împărtășesc acum. Faptul că, încă o dată, ne lăsăm amețiți de […] Citește tot – ‘Despre MBA-ul de community building de la CMX’.
Imobiliare care imobilizează
Cred că toți merităm să avem un loc care să fie acasă și în care să ne trăim viețile așa cum ne pricepem. Acest acasă nu trebuie să fie un spațiu cumpărat cu un credit de 30 de ani. Fiecare dintre noi e demn să aibă parte de o experiență care să amplifice binele din […] Citește tot – ‘Imobiliare care imobilizează’.
Afacerile creative și comunicarea
Mă roade mult când văd afaceri creative, independent că sunt reprezentate de un om, de mai mulți, de o familie sau de un grup independent, care pierd atât de mult human touch prin felul în care aleg să comunice. Fotografie de Katerina Nedelcu, la biroul Pixelgrade Ieri noapte m-am trezit punând cap la cap de […] Citește tot – ‘Afacerile creative și comunicarea’.
Creatori de comunități fără comunitate
E ceva timp de când mă tot gândesc la nevoia de a împărtăși experiențe cu alți community builders din România. Cred mult în forța feedback-ului din partea celor care poartă o pălărie similară. E o ocazie de învățare, dar și de creștere a breslei. Pentru mulți oameni, încă nu e clar ce-și-cum face un creator […] Citește tot – ‘Creatori de comunități fără comunitate’.
Cu insecuritatea creativă la purtător
Din 2011, la urechile mele au tot ajuns povești din comunitatea creativă, în special ieșeană. Tot felul de oameni care vor să își valorifice potențialul ăsta mi-au împărtășit ce îi frământă, ce nu le dă pace. Fotografie de Katerina Nedelcu Din tot ce știu eu astăzi ca păstor al industriilor creative locale, mi-e clar că […] Citește tot – ‘Cu insecuritatea creativă la purtător’.
Povești din 2019 (care m-au făcut mai bună)
E al patrulea an (2016, 2017, 2018) în care continui cu o asemenea listă. Desigur, multe povești nu ajung aici. Uneori, pentru că nu reușesc să mă organizez, alteori pentru că nu vreau să forțez nimic. Unele link-uri sunt agățate prin tot felul de documente ca niște păianjeni care se plimbă în voia lor, iar […] Citește tot – ‘Povești din 2019 (care m-au făcut mai bună)’.
Am reînvățat ce este generozitatea
Istoria mea arată că a fi generos înseamnă a da. Anul ăsta, am învățat că poate să însemne și să fac altora loc să îmi ofere. Să îmi acord spațiul ăsta de a primi fără să chestionez dacă merit, cât, cum, în ce fel. Odată ce am căpătat claritatea asta, am simțit nu doar eliberare, […] Citește tot – ‘Am reînvățat ce este generozitatea’.
Propria neputință
Sunt 8 ani de când păstoresc o serie de comunități creative în Iași. Am început cu Creative Coffee, alături de Adriana, iar astăzi construiesc o experiență tot în zona de antreprenoriat, la Creativ înainte de cafea. Între timp, am avut și o pauză de 3 ani în care nu mi-am găsit locul în rol de […] Citește tot – ‘Propria neputință’.
CIVICA pentru un Iași mai bun
E posibil ca titlul ăsta să sune foarte naiv, dar atâta vreme cât eu am cheile de la prăvălia digitală, ei bine, îmi permit să fiu (și) romantică. Fotografie de Cosmina Hatmanu, de la ultima ședință CIVICA O urmăresc pe Alexandrina de măcar șapte-opt ani, iar de câteva luni m-am alăturat CIVICA din rol de […] Citește tot – ‘CIVICA pentru un Iași mai bun’.
Dacă aș fi știut
Zilele astea mă bântuie gânduri de tot felul. Nu cred că reușesc să le pun cap la cap în forma lor cea mai clară, însă nici nu fug de ele. Stau, decantez, le las să se așeze în mine și-n minte. Fotografie de la a treia ediție Creativ înainte de cafea, făcută de ninja Katerina […] Citește tot – ‘Dacă aș fi știut’.
Gânduri după vacanță
Am publicat pe Basecamp-ul Pixelgrade (un tool de comunicare internă pe care îl folosim; nu e ales întâmplător, ne place cultura lor) scrisoarea de mai jos. E adresată în primul rând colegilor mei, însă m-am gândit că poate fi un exercițiu bun de onestitate și transparență care va da apă la moară și în alte […] Citește tot – ‘Gânduri după vacanță’.
Curaj la purtător
O fi tribul din care fac parte. O fi faptul că și eu am trecut (încă sunt acolo din anumite privințe) prin asta. O fi vremurile tulburi în care trăim. O fi frica să ne asumăm mize mai mari. Nu știu ce e, dar curajul e în fiecare dintre noi. Fotografie de la călătoarea Cristina […] Citește tot – ‘Curaj la purtător’.
Printre oameni
Mereu mi-a plăcut să stau printre oameni. Încă de când eram puștoaică și copilăream la Fălticeni am fost atrasă de ce au oamenii de zis. Că era vorba despre tanti Viorica care povestea noutățile din cartier, despre Nana Coca (doamna Rădășanu) care îmi explica de ce sportivii beau apă tonică, despre nenea de la vulcanizare […] Citește tot – ‘Printre oameni’.
Două vorbe despre Creativ înainte de cafea
Sunt pe picior de plecare într-o vacanță de o lună. E cea mai lungă ieșire de felul ăsta și cea mai neplanificată. Știu unde mă duc doar în prima parte, în rest o să mai văd din mers. E un exercițiu de care simt că am nevoie. Nu de alta, dar mai mereu am știu […] Citește tot – ‘Două vorbe despre Creativ înainte de cafea’.
Avem nevoie să ascultăm mai mult
Ca păstor al industriilor creative din 2011, îmi dau seama câtă nevoie au makerii de toate felurile să asculte mai mult. Să accepte diferențele dintre ei și să construiască poduri solide. De dialog, de colaborare, de orice îi aduce împreună. Fotografie de magica Poncu. Cristina Poncu. Știu că sunt mulți creativi care vorbesc enorm despre […] Citește tot – ‘Avem nevoie să ascultăm mai mult’.
Povești din 2018 (care m-au făcut mai bună)
Văd că distanța dintre seria asta de povești e din ce în ce mai mică. Acum câțiva ani mi s-ar fi părut inacceptabil, astăzi mi se pare firesc. Că doar fiecare își orânduiește viața (fie ea și digitală) cum vrea, nu-i așa? Ca întotdeauna, ordinea e aleatorie, însă recunosc că unele recomandări le-am adus intenționat […] Citește tot – ‘Povești din 2018 (care m-au făcut mai bună)’.
Începe cu tine
Sunt o norocoasă. De fapt, îmi muncesc norocul în fiecare zi. Am lângă mine oameni care mă ajută să fiu mai bună. Asta nu înseamnă că-mi spun ce vreau să aud. Dimpotrivă, îmi oferă perspective diferite și, uneori, îmi demontează ce cred(eam) că știu cu tărie. Fotografie făcută de magica Poncu. Cristina Poncu. Mi-ar plăcea să […] Citește tot – ‘Începe cu tine’.
DOR și poveștile bine spuse
Am toată colecția Decât o Revistă. Țin la ea mai mult ca la orice altă carte cu autograf care lenevește prin bibliotecă. ❤️ Photo credits: Decât o Revistă Eram în anul trei de facultate și aflasem de DOR de pe Twitter. Circulase o imagine cu o notiță (cred că era scrisă cu un pix cu […] Citește tot – ‘DOR și poveștile bine spuse’.
Cine vorbește pentru tine?
Întrebarea asta mi-a rămas în minte dintr-o întâlnire cu cineva tare drag. Am întors gândul cu susu-n-jos, l-am luat la trântă și am acceptat că răspunsul stă într-un singur cuvânt: tu. Fotografie furată de la Cristina. Cristina Poncu. Prea des trăim cu senzația (sau o fi speranță?) că celălalt știe, că ne cunoaște suficient de bine, că empatizează, […] Citește tot – ‘Cine vorbește pentru tine?’.
Despre alinieri
Trăim în bule tot mai comode și mai înguste. Ne alimentăm propriile convingeri și ținem la adevărul nostru cu dinții. Noi știm mai bine, noi avem dreptate, noi suntem cei buni. Bijuteria de mai sus e semnată de Andra  Recunosc că schimbarea tempo-ului e grea. Uneori, simți că te calcă trenul. Ești epuizat fizic și […] Citește tot – ‘Despre alinieri’.
Povești din 2017 (care m-au făcut mai bună)
Anul ăsta am scris două articole pe blog. Două, da. Dacă ar exista o doamnă dirigintă a bloggerilor m-ar mustra. Sau mi-ar pune patru în catalog. Direct cu stiloul, nu cu creionul. Partea bună e că doar eu am cheile de la prăvălia asta. Poate să se adune praful sau să strălucească podelele, eu sunt […] Citește tot – ‘Povești din 2017 (care m-au făcut mai bună)’.
Altceva-uri de tot felul
Se spune că oamenii sunt povești. Și că putem repeta același capitol mult și bine. Doar dacă vrem și alegem să îi deslușim înțelesul îl putem schimba cu adevărat. Atunci vom trăi mai autentic. Fotografie de brilianta Cristina Poncu (de care mi-e dor) Îmi dau seama că apăsăm pedala la podea și că trecem fără […] Citește tot – ‘Altceva-uri de tot felul’.
Aproape un an
De când nu am mai ajuns în prăvălia asta. Nu știu dacă să mă sperii sau să mă bucur că am colindat alte meleaguri digitale, însă parcă mi-e dor să îmi trag sufletul și la mine acasă. Fotografie făcută din priceperea și dedicarea Ilincăi Roman Noroc că reușesc să arunc frânturi de gânduri în sertarul #astăzimi-aplăcut. Sunt […] Citește tot – ‘Aproape un an’.
Povești din 2016 (care m-au făcut mai bună)
Anul trecut am început un inventar de povești și le-am ales pe cele care mi s-au lipit de suflet. Am purces la treabă și în 2016, deși recunosc că m-am apucat de strâns link-urile abia prin vară (?). Le trec într-o ordine care nu are de-a face nici cu data la care au apărut sau la […] Citește tot – ‘Povești din 2016 (care m-au făcut mai bună)’.
Uităm de noi
Uneori mi se face tare dor. De niște oameni, de niște locuri, de niște momente, de niște experiențe. Și de multe ori mi-e ciudă. Cel mai tare pe distanța dintre noi. Indiferent că stăm cot-la-cot la masă sau la mii de kilometri depărtare. Respirăm la fel de greu. Mi-ar plăcea să ne luăm pielița de […] Citește tot – ‘Uităm de noi’.
24/7 și antreprenoriatul creativ
Am mai grăit pe aici că sunt fan DOR. Și The Power of Storytelling. Mai nou, am pus pe lista de pasiuni livrești și ghidul 24/7. Pentru cei (puțini?) care nu știu, 24/7 e o colecție de povești cu și despre antreprenorii creativi din RO. E o încăpățânare de bun augur din partea Unicredit Bank […] Citește tot – ‘24/7 și antreprenoriatul creativ’.
De ziua mea
Astăzi fac 28 de ani. Pentru cine e iubitor de precizie germană, schimb cifra din coadă în mai puțin de jumătate de oră. Cel puțin așa își amintește mama și asta m-a făcut să cred. Ilustrație din mâna Ilincăi Roman Mi se oferă foarte multe de-a lungul întregului an, nu doar cu ocazia zilei de […] Citește tot – ‘De ziua mea’.
Consistența e liniștitoare
Asta i-am scris unei persoane dragi zilele trecute. Într-un sms. Nu ne văzusem de ceva timp și m-am bucurat că am dat peste aceeași privire albastră și caldă. Fotografie de inegalabila Cristina Poncu Îmi plac oamenii perseverenți. Cred că de la ei pot să învăț cel mai mult. Nu doar la nivel de determinare și […] Citește tot – ‘Consistența e liniștitoare’.
Lupte pierdute și câștigate
Nu trebuie să fii super competitiv (cum e Monica din Friends) ca să îți dai seama că nu-i chiar comod să pierzi. Și că sunt muuuuult mai sexy momentele în care ridici cupa deasupra capului. Ce uităm, prea des, e că savoarea și echilibrul e undeva între cele două extreme. Spontaneitate surprinsă de ochii frumoși […] Citește tot – ‘Lupte pierdute și câștigate’.
Șapte ani digitali
Zilele trecute mi-am amintit că împlinesc șapte ani digitali. În 2009 am deschis prăvălia asta și de atunci am tot fost într-o relație complicată. Adicătelea ba am scris într-un ritm nebun, ba am fost o leneșă de zile mari. Dar ce bine-i că nu am de dat socoteală, ci doar de mulțumit. Ilustrație de magica […] Citește tot – ‘Șapte ani digitali’.
Cât poți să recuperezi?
Am intrat, cheile încă nu au ruginit. De tot. Prăvălia asta are nevoie de mai multă atenție și disciplină. Scriu asta ca data viitoare când ajung pe aici să-mi fie rușine dacă o spun iar. Photo credits: Cristina Poncu În weekendul trecut am citit DOR #23, cu tema — Recuperări. O colecție de povești care […] Citește tot – ‘Cât poți să recuperezi?’.
Căutări și încercări
Ce bine că blogul ăsta nu cere explicații. Măcar el, ha ha! Well, merită totuși să știe că nu am stat de pomană de la ultima cheie băgată-n broască. Dimpotrivă, am avut parte de fel-de-fel de experiențe. Ce mă macină, sau bucură, cine știe cu adevărat?, e că unele dintre ele sunt similare cu ale […] Citește tot – ‘Căutări și încercări’.
Povești din 2015 (care m-au făcut mai bună)
Anul ăsta a fost într-un mare fel, dar ce știu sigur că rămâne, la finalul lui, sunt poveștile. Trăite, citite sau ambele. Le-am ales pe cele spuse de alții, dar care au schimbat ceva în mine. În mai bine, sper. — dintr-un mail de la cineva drag, venit la țanc — Sigur mai sunt și […] Citește tot – ‘Povești din 2015 (care m-au făcut mai bună)’.
Forma vasului
Cineva spunea că luăm forma vasului în care suntem puși sau alegem să fim puși. Adicătelea, avem tăria să ne adaptăm și să supraviețuim, indiferent ce ar însemna asta. Bijuterie vizuală de Iulia Iacoban Suntem puțini care construim. Suntem și mai puțini care facem asta pe termen lung. Suntem o mână de oameni care înțeleg […] Citește tot – ‘Forma vasului’.
Dus-și-venit și alte gânduri
Prăvălia asta nu doar că începe să ruginească, dar abia am reușit să o deschid. A fost legată cu multe lanțuri, timp de mai bine de două săptămâni, dar am reușit să intru. Am schimbat cheia, broasca și macazul. A, am și învățat că nu-i rost de împrumutat dublura nimănui. Photo credits: Iulia Iacoban Că […] Citește tot – ‘Dus-și-venit și alte gânduri’.
Ce-am mai învățat?
Tare mi-ar plăcea să spun că am reluat cursurile de germană de la Goethe Zentrum, dar nu s-a întâmplat. Ca să fie clar din capul locului, seria de morale despre care povestesc are legătură mai mult cu oamenii și mai puțin cu spațiul academic. Cea mai cea cafea #TheBeginning Am învățat să îmi temperez așteptările. […] Citește tot – ‘Ce-am mai învățat?’.
Despre decizii
E amuzant cum cei cărora le este frică de decizii spun mereu că le iau fără cine știe ce greutate. SUB25 Dacă vrei să te amăgești și să crezi în continuare că tuturor le este bine și ușor, numai ție nu, atunci pregătește-te de dezamăgiri una și una. Dacă ai senzația că toate sunt împotriva […] Citește tot – ‘Despre decizii’.
Mai multe pretexte
Mă mir că nu-mi apare un mesaj care să îmi spună „Ai ajuns cam târziu pe aici, ce mai cauţi?”. Aşa de rar păşesc în prăvălia asta online. Astăzi vin cu cireşe de Comarna ca să sărbătoresc şase ani de apăsat tastele pe oanafilip.ro. Probabil că ce se întâmplă pe aici nu se aliniază la […] Citește tot – ‘Mai multe pretexte’.
5.000 de km şi ce am învăţat din ei
Încă nu am învăţat că unele întâmplări merită scrise. Oriunde. În agendă, în telefon, pe o bucată de carton. Deşi le-am avut pe toate la îndemână, minus cartonul, nu am notat nimic. Am zis că ce e important rămâne lipit de mine şi de minte. Dacă e să adun şi excursia din Budapesta, probabil că […] Citește tot – ‘5.000 de km şi ce am învăţat din ei’.
Două vorbe despre naivitate
Mi se zice, din când în când, că sunt naivă. Că prea văd eu lumea prin lentile clare, unde-i totul bine şi frumos. Habar n-aveţi de câte zile de furtună am parte. Mă atinge şi pe mine ploaia, staţi fără grijă. Şi până la urmă, la ce bun să fii căpos şi încrâncenat şi să […] Citește tot – ‘Două vorbe despre naivitate’.
Despre mai multe tipuri de oameni
O fi venit vara, dar parcă nici prea mult stat-de-pomană nu e sănătos. Am redeschis prăvălia pentru câteva gânduri cleioase, de sezon. De fapt, cred că se poartă tot anul. Mă rog. Cu pălăria de community builder deasupra capului, am avut norocul şi (ne)norocul să dau peste tot soiul de oameni. Cu bune şi rele […] Citește tot – ‘Despre mai multe tipuri de oameni’.
Mai departe
Şi poate şi mai corect. Din toate punctele de vedere, doar-doar să mă apropii şi mai mult de un echilibru care acum e şubred. Photo via Adriana Ursache L-am luat la întrebări pe Iv cel Naiv. Nici nu mai ştiu când, dar nu asta e relevant, ci faptul că m-am ales cu următoarele gânduri bune […] Citește tot – ‘Mai departe’.
Am trăit mai multe vieţi, mai puţin a mea
Asta e frica mea. Asta mă macină de ceva timp. Asta mi se pare că ar fi primul răspuns la întrebarea „Ce regreţi cel mai mult?”. Prematură la 26 de ani, e drept. Din lentila Cristinei Poncu Unele vieţi mi le-am asumat, chiar dacă nu erau în totalitate ale mele. Câteodată pentru că am ales, […] Citește tot – ‘Am trăit mai multe vieţi, mai puţin a mea’.
Statul şi scuzatul.
Nu statul cu „S” mare, ci statul degeaba. Statul neproductiv. Statul că e mai comod aşa. Compromisurile, cu speranţa că măcar sunt dintre cele mai inteligente, nu sunt de-azi-de-mâine. Cei mai mulţi dintre noi am făcut ceva pentru că trebuia, nu pentru că era visul pe care îl luam în pat. Vorba cuiva, important e […] Citește tot – ‘Statul şi scuzatul.’.
Pe unii e bine să îi uiţi
Şi dacă tot ai făcut asta, probabil ai şi un motiv bun. Sau mai multe. Dar unul singur ţi-a dat pumnul în ficat. Ăla decisiv. Ilustraţie făcută de magicul Ionuţ Rădulescu Cred că e un an de când am început să uit de câteva persoane din viaţa mea. Nu mi-am propus exerciţiul ăsta, nu aş […] Citește tot – ‘Pe unii e bine să îi uiţi’.
Varianta comodă
E pentru prima oară, după 7+ ani, de când simt că Iaşul mă sufocă. Nu în fiecare zi, nu din cauza a cuiva sau a ceva, ci ca atitudine, ca stare sporadică. De letargie, de amorţeală, dar şi de suntem-prea-ocupaţi-pentru-orice. „There’s a big difference between knowing the path and walking the path.” via Adriana, mentorul-prietenă […] Citește tot – ‘Varianta comodă’.
Intenţii bune înţelese prost
Rolul pe care îl joc la Creative Coffee, uneori încerc să îl explic prin poveştile scurte de pe LinkedIn, mi-a adus la pachet o grămadă de bucurii, dar şi câteva episoade de coşmar. O să povestesc unul dintre ultimele. De felul meu, cu sau fără pălăria CC deasupra capului, îmi place să ajut. Ajutorul ăsta […] Citește tot – ‘Intenţii bune înţelese prost’.
Am dat
Energie, înainte de toate. Am mai dat bunăvoinţă, înţelegere, toleranţă. Am dat sute de ore. A venit rândul să dau şi altceva. Photo via Ionuţ Rădulescu Şansa să primesc. Energie, înainte de toate. Bunăvoinţă, înţelegere, toleranţă. Măcar câteva ore. E un reminder personal, de asta-i pus aici. Cheers! Citește tot – ‘Am dat’.
Ce an!
Parcă şi gândurile sunt mai limpezi în liniştea propriului cămin. Că o fi de la faptul că nu fac mai nimic sau de la bucuria de revedea oameni dragi, habar n-am. În final, contează că totul se linişteste frumos, ca un vin bine decantat. Photo credit: Alex Pădurariu A fost un an în care am […] Citește tot – ‘Ce an!’.
Distanțe și măsurători
Nici acum nu știu parola de la blog. Cine s-a ocupat de setup a avut grijă să fie cu multe #1010/*? și alte semne pe care abia le găsesc pe tastatură. Mă gândesc că poate aș învăța-o (sau schimba-o) dacă aș ajunge mai des prin ograda asta. Încă mă miră că nu a ruginit poarta. […] Citește tot – ‘Distanțe și măsurători’.
The Power of Storytelling (TPoS sau #Story2014)
M-am întors de la conferință, am participat doar la ziua de vineri, și nu prea știu ce să răspund la o întrebare. La asta: ce ai învățat? Și nu pentru că nu ar fi nimic de spus, oho câte notițe mi-aș fi putut lua! Dar n-am făcut-o. Deloc, am deschis kitul de participant acasă, la […] Citește tot – ‘The Power of Storytelling (TPoS sau #Story2014)’.
Ce-am mai învățat?
De când sunt capul răutăților la Creative Coffee am dat cu capul de praguri în fel și chip. M-am ales (și) cu vânătăi, dar și cu o desagă de lucruri bune. Iar cel mai mare câștig e că am reușit să adun pe lângă mine oameni care știu de ce au ales să vâslească în […] Citește tot – ‘Ce-am mai învățat?’.
Ce uităm prea des și nu ar trebui?
Recunoștința, Mulțumescul, empatia. Ordinea e la fel de importantă cum e căderea frunzelor: pentru unii foarte, pentru alții deloc. Sunt recunoscătoare nu doar pentru ce trăiesc, ci mai ales pentru ce nu mi-este dat, pentru încercările de care nu am parte. Nu rareori, dar totuși prea rar, îmi dau seama că n-am motive reale să mă […] Citește tot – ‘Ce uităm prea des și nu ar trebui?’.
Înapoi în prăvălie
Cam rar am deschis-o în ultimele luni, dar mă bucur să văd că încă n-a prins rugină. Poate reușesc să ajung pe-aici mai des, mai ales că am timp berechet. Photo credit: Adela Trofin Vara asta mi-am amintit ce înseamnă vacanța mare. N-am avut eu chiar trei luni la dispoziție, dar cinci săptămâni tot am […] Citește tot – ‘Înapoi în prăvălie’.
Din avion
La mii de metri înălțime îți dai seama cât ești de vulnerabil. Și nu doar atât. Să ridice o mână cine e atent la instrucțiunile de salvare pe care le primim în avion. Și apoi să ridice ambele mâine cine își amintește asta: “În caz de prăbușire, vă rugăm să vă puneți masca de oxigen […] Citește tot – ‘Din avion’.
Schimbul de viteze
Ne place să ținem pedala când-la-podea-când-în-aer și uităm prea des că de la una la alta e o lume întreagă. De felul meu, sunt o persoană care apreciază viteza doar când vine vorba de gândire, acțiune și alte asemenea. În rest, îmi place tihna, liniștea și mă descurc binișor și cu momentele de singurătate. Cred […] Citește tot – ‘Schimbul de viteze’.
Bucuria de a face bine
Știu de la bunica mea că binele nu e cu notă de plată, nici cu „se învârte roata” sau cu garanții de vreun fel. E despre un mod de a gândi și de a simți, de a vedea și de a înțelege lumea asta largă și frumoasă. Uneori, cred în cei din jurul meu poate […] Citește tot – ‘Bucuria de a face bine’.
Stop joc
Am zis încă de prin ianuarie că anul ăsta o să fie unul al decantării. Ca un vin bun, pe care trebuie să îl lași să respire înainte să-l arunci pe gât. A trecut mai bine de jumătate din 2014 și iată că am reușit să îmi pun în fața ochilor un pahar de vin […] Citește tot – ‘Stop joc’.
Despre David Parrish, pentru prima oară
Cine a mai fost la Creative Coffee sau cunoaşte Asociaţia Industrii Creative suficient de bine, ştie deja că David Parrish e unul dintre advisorii AIC şi partenerii strategici pentru CC International. Photo via 38minutes.co.uk David Parrish e un susţinător şi promotor al industriilor creative şi oferă consultanţă, traininguri şi workshop-uri prin toată lumea asta largă. […] Citește tot – ‘Despre David Parrish, pentru prima oară’.
+1 pe harta Creative Coffee International
Vara asta e cu multe vești pentru CCI și pentru mine la pachet. Dintre toate, am scos din joben, ca să nu zic din sertarul #astăzimi-aplăcut, una singură. Adriana, Co-founder CCI și Worksurfers și David Parrish, unul dintre autorii de seamă din zona de industrii creative, fac echipă bună pentru ediția specială de la Liverpool, […] Citește tot – ‘+1 pe harta Creative Coffee International’.
Despre fragilitatea din relaţii
Aşa cum nu există pod care să reziste în faţa unui tsunami, aşa nu există nicio relaţie care să n-aibă punctele ei de fragilitate. Fie ea de ce-o fi: frăţească, de iubire, de amiciţie sau alte cele. photo via The Brander Îmi dau seama, tot mai des, cât de sensibile pot fi legăturile pe care […] Citește tot – ‘Despre fragilitatea din relaţii’.
Fără dovezi
Prea ne chinuim să dovedim: că suntem la curent cu ce se întâmplă, că știm ce-i bun în materie de muzică, apps sau mai știu eu ce, că noi chiar ne pricepem, că. De fapt, alergăm la maratonul greșit. Photo credit Cristina Poncu Nu știu dacă vremea cleioasă mă sleiește de energie sau faptul că […] Citește tot – ‘Fără dovezi’.
Prăbuşiri mentale
Fiecare cu luptele lui, dar ce te faci când se întâmplă să împarţi gloanţele cu alţii? via Iv cel Naiv Sunt construită ca om de echipă şi simt că-mi stă bine să fiu o piesă dintr-un puzzle. Mă simt în largul meu printre ele şi cred că mă pricep binişor care-cum-unde vine în haosul de […] Citește tot – ‘Prăbuşiri mentale’.
Creative Coffee sau cine-și-ar-fi-imaginat?
Sunt aproape trei ani de la prima ediție în Iași și aproape tot atâția de când am făcut echipă cu Adriana. Ce a urmat de atunci a fost doar de bine, chiar și cu 10 ore diferență de fus orar, distanțe de zeci de mii de kilometri și o grămadă de mesaje și minute petrecute […] Citește tot – ‘Creative Coffee sau cine-și-ar-fi-imaginat?’.
Cum e să ai un mentor și să nu știi?
Mentorship-ul e un fel de cel-mai-sexy-subiect din ultima perioadă. A început cătinel cu antreprenorii și ale lor startupuri care au nevoie de o bornă strașnică și s-a întins ca o caracatiță pe unde a putut. photo via Ionuț Rădulescu Abia ieri mi-am dat seama că eu am un mentor de care nu știam că joacă […] Citește tot – ‘Cum e să ai un mentor și să nu știi?’.
Rezistenţa la schimbări
„Nu schimbarea în sine este o problemă, ci ritmul şi amploarea ei”. (Sir Ken Robinson) photo via The Brander Am intrat cu numărătoarea în a cincea lună din an şi tare îmi doresc să fie una a echilibrului. Nu de alta, dar în primele patru am simţit că sunt într-un roller coaster, iar la butoane […] Citește tot – ‘Rezistenţa la schimbări’.
Povestea Creative Coffee. Pe larg.
Pentru cei care sunt mai sensibili la mulțimea pixelor care se întind în articolul ăsta, puteți citi direct finalul. În schimb, e de datoria mea să vă spun că o să pierdeți multe. Photo credit: Blahzay Am aflat de Creative Coffee de pe Facebook și am ratat prima ediție. Nu eram în târg. De a […] Citește tot – ‘Povestea Creative Coffee. Pe larg.’.
Timpul interior
Mi-am amintit de o metaforă folosită de Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii Profesioniştii: „pentru cei care vor avea timpul şi mai ales timpul interior.” Photo credit: Ionuţ Rădulescu Nu doar pastilele culturale au nevoie de un timp al lor, ci şi viaţa asta de zi cu zi, care se perindă mai mult prin faţa noastră şi […] Citește tot – ‘Timpul interior’.
Când simţi că dai şi nu (prea) primeşti
Voluntariatul nu intră în ograda asta că acolo e vorba despre alte cele. Au mai fost situaţii în care m-am trezit că pic în stări meditative, în care m-am luat la întrebări şi pe mine şi pe cei apropiaţi. Şi nu pot să neg că am trăit şi clipe în care am simţit că în […] Citește tot – ‘Când simţi că dai şi nu (prea) primeşti’.
Despre lucruri începute şi neterminate
La vârsta la care mi-am făcut buletin mi se părea că nu înseamnau nimic, astăzi le resimt ca pe o piatră care îmi stă pe umeri. Am fost un Goe al familiei mele şi un copchil care a bătut deseori cu piciorul în prag. Chiar şi după ce mi-o luam uşor peste cap, de la […] Citește tot – ‘Despre lucruri începute şi neterminate’.
„Alergăm după viaţă”
Prea des uităm că astăzi e mai important decât mâine şi cu mult mai valoros decât peste cinci ani. Trăim prea mult în proiecţii de tot felul şi prea puţin în clipa de faţă. Titlul e de fapt o replică de-a Oanei Pellea pe care am auzit-o la emisiunea Profesioniştii, varianta online. De atunci, m-am […] Citește tot – ‘„Alergăm după viaţă”’.
Fluturi în stomacul de adult
Prietenii de la PRIME Iaşi m-au rugat să scriu editorialul pentru următorul număr al revistei PeRspective. Până iese la lumina www-ului, vă las cu câteva gânduri peste care o să daţi şi în primele pagini. Sper să nu se lase cu plictis şi alte asemenea. Nu ştiu cum se face, dar simt că provocarea a […] Citește tot – ‘Fluturi în stomacul de adult’.
Despre una, despre alta
Se cam aşterne praful în prăvălie şi cum nu e frumos „să stai în colb”, vorba bunicii mele, am zis să probez cheile. Scârţâie un pic, dar încă mai deschid broasca. Am bucuria să mă înconjor de persoane bune şi bine intenţionate. De oameni care văd binele ca destinaţie colectivă, nu ca un interes individual. […] Citește tot – ‘Despre una, despre alta’.
Urme pe piele
În şcoala primară, deşi cred că nu doar atunci, ghiozdanul era un simbol în sine. Ăla greu de te făcea să te apleci pe spate, aproape într-un pod perfect, era semn că urmează o zi lungă şi dificilă. Photo credit: Ioan Bălăşanu Cred că fiecare dintre noi îşi poartă ghiozdanul cum se pricepe mai bine. […] Citește tot – ‘Urme pe piele’.
De fiecare dată
Ştiu de la Sim următoarea întâmplare foarte grăitoare: Dialog (minuscul, aviz Dialoguri minime) de mai demult, din tramvaiul 7, între doi căminişti (has become my daily motto): – N-ai ce face, trebuie să fii tu mai matur şi mai deştept. – De fiecare dată? – De fiecare dată, man! Photo credit: Cristina Poncu Câteodată, simt că […] Citește tot – ‘De fiecare dată’.
La ce bun să ai valori personale?
Mi-am amintit de prima mea întâlnire, cumva oficială, de mentoring. A murit din fașă. Și nu pentru că eu sau el n-am fi luat povestea în serios, ci pentru că nu a avut timp. Nici noi de relație și nici invers. Cu toate astea, am învățat câteva lecții prețioase. Cea care mă ajută cel mai […] Citește tot – ‘La ce bun să ai valori personale?’.
Despre lucruri concrete
Mi se zice, cumva mai des în ultima perioadă, să scriu despre lucruri concrete. Acum nu ştiu exact ce-nseamnă asta că mai tot ce-i prin prăvălia asta e palpabil ca perna care-mi ţine spatele drept. Pentru mine, desigur. Photo credit: Cristina Poncu Mereu am considerat blogul ăsta un fel de loc de joacă, nimic mai […] Citește tot – ‘Despre lucruri concrete’.
Fericirea e, în primul rând, individuală
Învăţ să accept că jocul aşteptărilor nu are reguli bătute în cuie. Că, oricât de pregătită aş fi, există rupturi care mă lasă cu ochii în soare. De aceea, îmi dau silinţa să accept că fericirea e, în primul rând, individuală. Nu-mi amintesc un context specific în care să-mi fi plăcut să fiu singură la […] Citește tot – ‘Fericirea e, în primul rând, individuală’.
Când suntem singuri
De curând, cineva apropiat mă sfătuia să petrec mai mult timp cu mine. Să am curaj să fac asta nu neapărat cu o frecvenţă stabilită nemţeşte, dar cu sinceritate până la capăt. Photo credit: Oana Marocico Deşi grădina prin care mă plimb zi de zi e doldora de oameni de tot soiul, iar zgomotul de […] Citește tot – ‘Când suntem singuri’.
Apă rece pe faţă
M-am fâstâcit un pic până să găsesc un titlu pe care să îl tastez împăcată. Cred că l-am găsit şi mai cred că prea des uităm de noi, dar mai ales de traseul pe care l-am parcurs ca să ajungem aici. Orice ar însemna acest „aici”. via Ultimele zile am învăţat că puterea de a […] Citește tot – ‘Apă rece pe faţă’.
Mai puţin, mai bine
Într-o lume alambicată în care ţinem pedala la podea, să spun că îmi doresc mai puţin e cel puţin anapoda. Sau poate naiv. Sau ambele. De fapt, îmi place să cred că ăsta-i drumul spre (mai) bine. via Mi-am dat seama, nu doar în noaptea care a schimbat o cifră dintr-un an, că mai mereu […] Citește tot – ‘Mai puţin, mai bine’.
Exerciţii de detaşare
Vreau nu vreau, sfârşitul de an vine la pachet cu o desagă plină ochi. Cu un film derulat în sens invers, poate o ieşi la iveală ceva ce mi-a scăpat la un moment dat, dar şi cu sentimentul că pentru a merge înainte trebuie să pricep ce şi cum a fost până în clipa cu […] Citește tot – ‘Exerciţii de detaşare’.
A fost un an despre potriviri
Gândurile mele au luat-o la galop, doar că în sens invers. Nu ştiu cum şi în ce fel, dar simt că anul ăsta a fost, în mare măsură, despre potriviri. Unele au dat cu plus, altele au dat cu stângu-n dreptu’, iar din cele mai multe am învăţat morala. Potriviri în fel şi chip, de […] Citește tot – ‘A fost un an despre potriviri’.
Acasă începe să fie mai mult o stare şi mai puţin un loc
E de departe cel mai lung titlu şi nu pentru că mi-aş bate eu capul cu stimabilul Google, ci pentru că exact aşa simt. Şi când e vorba de sentimente nu prea mă lasă inima să le pun în cuvinte puţine. Foto credit: Adrian aka Blahzay Deşi sunt la mai bine de 100 de kilometri […] Citește tot – ‘Acasă începe să fie mai mult o stare şi mai puţin un loc’.
Viaţa la ţară şi a ei morală
Nu prea îmi place să recunosc că vin acasă cam rar. Toamna asta m-am asortat un pic mai mult cu gândul ăsta, dar s-a întâmplat ca la începutul anului să număr mai bine de 100 de zile fără să calc pe aici. Ce se întâmplă negreşit, de fiecare dată când vin acasă, e vizita la […] Citește tot – ‘Viaţa la ţară şi a ei morală’.
La ce suntem părtaşi?
Cineva spunea că suntem un cumul de experienţe, iar altcineva că fiecare doarme cum îşi aşterne. Cred că somnul e mai dulce în funcţie de ce şi cum adunăm peste zi. Foto credit: Cristina Poncu Ca să fiu sigură că visez frumos, deşi mi se întâmplă să mă mai trezesc speriată, încerc să păstrez un […] Citește tot – ‘La ce suntem părtaşi?’.
Să renunţi e cel mai uşor
Sunt câteva zile de când stau cu ciorna asta deschisă. Am scris titlul rapid şi m-am oprit, iar de atunci m-am tot răsucit în fel şi chip. Foto credit: Cristina Poncu (care urmează să îşi facă blog) Îmi amintesc, cu drag şi dor, de copilăria frumoasă pe care am petrecut-o şi pe care am întins-o […] Citește tot – ‘Să renunţi e cel mai uşor’.
E bine să ştim cum funcţionăm
Funcţionatul ăsta e de multe feluri, însă de data asta mă refer, cu precădere, la cel profesional. E nevoie să ne ştim valorile ca să descoperim pe ce drum putem călca, e nevoie să înţelegem ce ne face fericiţi la job ca să ştim dacă suntem la locul potrivit. foto via Cristina Poncu Zielele astea, […] Citește tot – ‘E bine să ştim cum funcţionăm’.
Fericirea nu e în lucrurile mărunte
Sunt zile în care bucuria te însoţeşte ca o umbră. Fără cine ştie ce motiv, eşti împăcat cu tine şi cu ce faci. E o stare de bine greu de pus în cuvinte, dar frumos de trăit. Foto credit: Cristina Poncu Ne plac clişeele la fel de mult pe cât ne plac plimbările prin parc. […] Citește tot – ‘Fericirea nu e în lucrurile mărunte’.
Ce înseamnă să cunoşti pe cineva?
Dacă e să ne luăm după lista de pe Facebook am spune că fiecare dintre noi ar forma liniştit, împreună cu ai lui prieteni, populaţia unui sat de munte. Dacă e să ne luăm după viaţa din offline am îndrăzni să zicem că avem contact social din plin, vorba unui fost profesor de-al meu, îndrăgostit […] Citește tot – ‘Ce înseamnă să cunoşti pe cineva?’.
Înainte de toate, maturitate
Ideea articolului de faţă mi-a picat cu tronc acum mai bine de două săptămâni. Rar mi se întâmplă să las la decantat atât de mult, dar se pare că de data asta mi-a ieşit. Şi bine am făcut că nu m-am hazardat. Maturitatea e un cuvânt care arată cu degetul mare către adulţi. Ei sunt […] Citește tot – ‘Înainte de toate, maturitate’.
Ce straie poartă starea de bine?
Alergăm după fericire la fel de mult pe cât tânjim după zilele senine de primăvară. Căutăm bucuria cu binoclul când ea stă cuminte lângă. Răscolim liniştea în neştire, fără să ne uităm acolo unde e mereu, în noi. Cum adevărul absolut e mai mult un moft şi mai puţin o realitate, cred sincer că dăm […] Citește tot – ‘Ce straie poartă starea de bine?’.
E aprecierea un moft?
Dacă e să tragem cu ochiul la piramida lui Maslow, am remarca repejor că aprecierea e soră geamănă cu recunoaşterea şi că e aproape de vârf. Adică deloc de neglijat, de lăsat la coada listei. Îndrăznesc să spun, cu voce tare când scriu rândurile astea, că aprecierea înseamnă mult mai mult decât banii luaţi într-o […] Citește tot – ‘E aprecierea un moft?’.
Ratăm prea multe?
Un schimb recent de sms-uri mi-a amintit cât de lipiţi sunt unii de job şi doar de el. Nimic rău până aici, dar când mult devine prea mult, iar prea mult-ul începe să te orbească, ceva trebuie schimbat. photo credit: Iulian Amarandei Oricât de tare ne-ar plăcea să stăm la birou, oricât de motivaţi şi […] Citește tot – ‘Ratăm prea multe?’.
Câte dintre luptele pe care le ducem sunt ale noastre?
Cum puţini dintre cei care rătăcesc prin prăvălia asta sunt persoane solitare, care trăiesc pe un vârf de munte mai mult de trei zile în cinci ani, cred sincer că şi ei se confruntă cu mai multe lupte. Sau poate că e, aparent, doar una, dar dacă face cât zece tot pe-acolo iese la socoteala […] Citește tot – ‘Câte dintre luptele pe care le ducem sunt ale noastre?’.
Restul e decor
Ştiu, de la sora mea, o vorbă frumoasă, al cărei autor nu mi-l amintesc la ora asta: „Pentru doi îndrăgostiţi lumea toată-i un decor.” Nimic mai adevărat, nu-i aşa? Ce nu spune citatul ăsta e că suntem parte din mai multe decoruri, după faptă şi răsplată. Unul e ăla din planul personal, altul e ăla […] Citește tot – ‘Restul e decor’.
Discrepanţa dintre ce gândim şi ce spunem
Ne batem cu pumnul în piept că vrem doar adevărul. Că din asta ne hrănim, că spre asta tânjim, că în asta credem. Dar de câte ori nu s-a întâmplat să ne stea pe buze şi să rămână tot acolo ani mai târziu? photo via Pinterest Cred sincer că, uneori, diferenţa dintre gândurile care ne […] Citește tot – ‘Discrepanţa dintre ce gândim şi ce spunem’.
De ce „cu cine” e mai important decât „cu ce”?
Gladwell spune că suntem suma celor cinci oameni alături de care ne petrecem majoritatea timpului. Aşadar, bine ar fi ca personajele cu pricina să fie într-un mare fel. Nu de alta, dar ei spun ceva despre noi şi invers. Şi toţi vrem să ieşim pe plus, nu-i aşa? Acum un an şi ceva am înţeles […] Citește tot – ‘De ce „cu cine” e mai important decât „cu ce”?’.
Cât de mare e distanţa dintre noi?
Cred că există o dinamică a distanţelor la fel de mult cum cred că, adesea, nu are nimic de-a face cu numărul de kilometri. Între distanţa teritorială şi cea mentală poate fi un singur pas sau o lume întreagă. photo (c): Regarde le ciel Ştiu persoane tactile, care se simt confortabil să atingă umărul sau […] Citește tot – ‘Cât de mare e distanţa dintre noi?’.
Am deschis uşa de 484 de ori
Uşa de la prăvălia asta online, cu numele de blog. Am uitat, iar, de ziua în care am scris prima oară pentru un url în care îmi apărea numele. Au trecut patru ani şi un pic de atunci, iar balamalele încă mai ţin. photo (c): Cristina Poncu Dacă e să mă uit în urmă, aş […] Citește tot – ‘Am deschis uşa de 484 de ori’.
Nevoia de a fi ascultat
Nu ţine cont de rasă, de limbă, de hainele pe care le purtăm, de obsesiile muzicale, de hobby-urile în care investim în fel şi chip. Nevoia de a fi ascultat e la fel de reală ca iubirea pe care un părinte o are pentru ale sale odrasle. photo via Pinterest O nevoie nu înseamnă o […] Citește tot – ‘Nevoia de a fi ascultat’.
La ce-i bună incertitudinea?
O viaţă lineară e aparent lipsită de riscuri. E ca o plimbare pe munte, relaxantă şi frumoasă, în care respirăm aer sănătos. Ce se întâmplă dacă îşi schimbă cursul? Fără echipamentul potrivit, fără câteva scenarii şi fără un antrenament mental, totul se poate ruina. photo via The Brander Cred că incertitudinea ne îndeamnă spre evoluţie, […] Citește tot – ‘La ce-i bună incertitudinea?’.
Ce hram poartă asumarea?
Se spune că asumarea vine la pachet cu maturitatea, care apare în vieţile noastre odată cu vârsta, iar timpul curge oricum în legea lui. via Seth Godin Dacă e să mă uit în jurul meu, nu mulţi sunt cei care au înţeles rapid că asumarea e mai degrabă un fel de a fi şi de […] Citește tot – ‘Ce hram poartă asumarea?’.
La ce vibrăm?
De curând, mi-am dat seama, poate mai mult ca niciodată, cât e de important să fim vii. Să ne bucurăm, cu adevărat şi până la capăt, de lucruri care, de lungul şi latul unei zile, nu ni se amestecă printre gânduri. photo credit: Cristina Poncu Pentru unii, trei zile fără semnal şi automat fără internet […] Citește tot – ‘La ce vibrăm?’.
Prea mult versus prea puţin
S-ar traduce în dezechilibru, nu? Ce nu e bine proporţionat, ce nu se cerne cu răbdare, în cantităţi egale, înseamnă că e inegal, inconstant, instabil. photo via Matematic vorbind, deşi nu sunt mare iubitoare de cifre, mea culpa, aşa e. Două mulţimi care nu pot fi puse pe acelaşi raft, ascunse bine sub ambalaje lucioase […] Citește tot – ‘Prea mult versus prea puţin’.
De ce sunt aşa de sexy industriile creative?
Înainte să plece în San Francisco cu Worksurfers, Adriana mi-a povestit în mai multe rânduri despre programul Europa Creativă. Mi-a mai ajuns la urechi de câteva ori până atunci, sub diferite pretexte, toate serioase, se înţelege. Interesul pentru această iniţiativă e aproape la fel de mare ca cel pentru Roşia Montană, chiar dacă încă nu […] Citește tot – ‘De ce sunt aşa de sexy industriile creative?’.
În pielea goală
E vorba mai mult despre o stare şi mai puţin despre un fapt. Mai mult despre o atitudine şi mai puţin despre un adevăr. Mai mult despre o proiecţie şi mai puţin despre o realitate. Pablo Picasso via Cred că ne simţim în pielea goală ori de câte ori o luăm de la început. N-aş […] Citește tot – ‘În pielea goală’.
Cât ne costă că nu mai suntem surprinşi?
Ridicatul din umeri, datul ochilor peste cap, „nu ştiu-ul” sau „habar n-am-ul”, je m’en fiche-ul, toate costă. Poate nu pe moment, poate nu mult, poate nu în totalitate, însă, la un moment dat, se întorc ca un bumerang. Faptul că evităm sau pur şi simpu am devenit imuni, că nu mai suntem surprinşi de anormal, […] Citește tot – ‘Cât ne costă că nu mai suntem surprinşi?’.
Nu timpul schimbă lucrurile
Un prieten bun mi-a spus, în mai multe rânduri, că „Time doesn’t change things. Things change things.”. Cât se poate de adevărat dacă mă gândesc că unele zicale le folosim mai mult din reflex şi mai puţin conştient. Exact ca în cazul „timpul le rezolvă pe toate”. Ei bine, nici timpul nu vine doar cu […] Citește tot – ‘Nu timpul schimbă lucrurile’.
La locul potrivit
Când ştii că eşti la locul potrivit? Când faci ceea ce îţi place, când câştigi mai mult, când ai mentori pe lângă tine, când lucrezi pentru oameni şi proiecte măreţe, când ai propriul birou, când orele petrecute acolo nu mai contează, când eşti apreciat, când simţi că rolul tău e de departe mai important decât […] Citește tot – ‘La locul potrivit’.
Timp pentru noi
Cred că ăsta e rolul vacanţelor. Să elimine cât mai multe din decorul zilnic, să ne ţină mintea ocupată cu altele, să ne pună pe pauză de la ce ne macină şi să ne încarce cu energie. E, de fapt, un pretext social, de a petrece timp cu noi înşine, chiar şi atunci când plecăm […] Citește tot – ‘Timp pentru noi’.
„Seara, oamenii sunt slabi”
Titul articolului de faţă e, de fapt, un gând verbalizat în seara asta, pe o bancă din Copou. Spus cu fermitate şi cu zâmbetul pe buze. Şi-a făcut loc în discuţie într-un mod elegant şi natural. Vorbeam, printre altele, despre oamenii care pleacă. Din viaţa noastră, dintr-un job, dintr-o ţară, dintr-o casă. Despre cei care, […] Citește tot – ‘„Seara, oamenii sunt slabi”’.
Relaţiile funcţionale, bune dacă le înţelegi
Cum nu-mi plac adevărurile absolute, nu prea îndrăznesc să spun că e albă sau neagră. În schimb, îmi dau seama că nu puţine sunt situaţiile în care aşteptările sunt cele care ne fac să ne simţim într-un fel sau altul. Dacă au fost sau nu satisfăcute sau măcar înţelese, dacă cuiva le-a păsat de ele […] Citește tot – ‘Relaţiile funcţionale, bune dacă le înţelegi’.
Bazar de link-uri #21
A trecut ceva vreme de la ultimul bazar aşa că am hotărât să schimb macazul. Încerc să fac o plimbare printre www-uri şi să aleg ce-i mai bun, măcar pentru mine, dar poate se nimereşte şi pentru alţii, o dată la două săptămâni. photo (c): National Geographic La Creative Coffee No. 14 vom afla care […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #21’.
De unde vine fericirea?
Trăiesc una dintre cele mai intense perioade de până acum. De la tot ce înseamnă personal la profesional şi invers. Sunt zile intense care se lungesc cu eleganţă până noaptea târziu, iar dimineaţa devreme bat din nou la geam. Aduc cu ele o sumedenie de stări şi sentimente, care de care mai contradictorii. Unele mă […] Citește tot – ‘De unde vine fericirea?’.
Despre lupte şi eroi
Dintodeauna am fost atraşi de eroi. De la cei din desenele animate, la cei din poveştile descoperite în şcoală şi până la cazurile reale. Ne plac şi îi admirăm pentru că, de obicei, au ceva ce noi nu avem. Găsim la ei ceva ce nouă ne lipseşte. Ceva ce avem mai puţin sau deloc. Poate […] Citește tot – ‘Despre lupte şi eroi’.
De la 1 la 8 şi înapoi
Şotronul era unul dintre jocurile plictisitoare din copilărie. Era rezerva la care apelam când eram prea plictisită, când nu era ceva la îndemână, când nu mai aveam energie să născocesc cine ştie ce. De la cât de îndemânatică eram când aruncam piatra şi până la cât de repede ştiam să sar fără să ating marginile […] Citește tot – ‘De la 1 la 8 şi înapoi’.
Ce am învăţat pe parcursul a 1475 kilometri?
Lecţiile de viaţă pot fi învăţate de la oameni cunoscuţi şi necunoscuţi, de la evenimente mai mult sau mai puţin fancy, de la plimbările fără ţintă, de la natură. În ultima săptămână am fost mult mai atentă la ce şi cum mi-au transmis toate acestea. Pe parcursul traseului Iaşi—Bucureşti—Râmnicu Vâlcea—Cluj—Sibiu—Sighişoara—Iaşi am avut timp din plin […] Citește tot – ‘Ce am învăţat pe parcursul a 1475 kilometri?’.
Bucurii, fel de fel
„Singurul lucru cu adevărat important este să simţi şi să trăieşti pentru lucrurile în care crezi—atâta vreme cât nu te limitezi să crezi numai în propriul tău confort.” (Colecționarul—John Fowles) Îmi dau seama că nu multe sunt lucrurile, dar mai ales oamenii, în care cred. Iar încrederea asta poartă straie în fel şi chip, însă […] Citește tot – ‘Bucurii, fel de fel’.
Printre rânduri
Simt şi cred cu tărie că Asociaţia Industrii Creative are şanse reale să schimbe în bine nu un oraş întreg, dar cu siguranţă viaţa câtorva creativi din comunitate. Şi nu pentru că sunt un fel de capul răutăţilor în cadrul acestui ONG, ci pentru că, cel puţin în ultimele şapte luni, m-am convins că o […] Citește tot – ‘Printre rânduri’.
Despre puterea de a aştepta
Cine să mai aştepte când totul e atât de perisabil? Când, dacă nu ai făcut live-blogging din ceafa evenimentului aproape că nu mai are sens să te încumeţi să scrii? Când un mesaj pe Facebook apare în hăul news feed-ului la doar câteva minute după ce am apăsat F5? Când mai toate apariţiile de domeniu […] Citește tot – ‘Despre puterea de a aştepta’.
De la zero
De la zero e mai mult o stare şi mai puţin o realitate. Mai degrabă un fel de a simţi decât unul de a fi. descoperită la George Cred tot mai mult că începuturile au apărut pentru că au existat mai întâi sfârşituri care au ieşit la iveală pentru că primele nu erau ce credeam […] Citește tot – ‘De la zero’.
Cât costă să nu mai crezi?
Nu îndrăznesc să întorc crezutul ăsta pe toate feţele şi nici nu îmi place să mă raportez la un adevăr absolut. În schimb, încep să înţeleg tot mai bine ce consecinţe apar la suprafaţă când nu mai credem. În oameni, în proiecte, în nevoi, în aşteptări, în promisiuni. via Timpul ăsta în care plutim uşor […] Citește tot – ‘Cât costă să nu mai crezi?’.
Şi victoriile mici merită sărbătorite
Asta în cazul în care reuşim să ne aliniem aşteptările şi să înţelegem ce înseamnă „victorii mici”. Nici nu ştiu dacă victoriile pot fi etichetate într-un fel sau altul. Mi se pare că partea asta din definiţie vorbeşte de la sine: „triumf al unei ideii”. Şi nu întâmplător am luat bucăţica cu pricina în calcul. […] Citește tot – ‘Şi victoriile mici merită sărbătorite’.
Cum e mai bine?
Să accepţi că ai pierdut una, două sau douăzeci de bătălii sau încă să mai speri? La o schimbare de situaţie, de perspectivă, de ceva? Să iei lucrurile ca atare, adică să spui „asta e, aşa trebuia să se întâmple”, să fii nervos pe tine că nu ai făcut ceva când trebuia (puteai?), oricât de […] Citește tot – ‘Cum e mai bine?’.
Câteodată, totul înseamnă nimic
Cred că e prima oară când chiar simt că deciziile pe care le am de luat sunt grele. Nu multe, nu urgente, grele. via Grele pentru că în funcţie de ele urc un alt munte sau mă plimb pe potecile ăstuia, pentru că mă vor ajuta să fac mai bine ce îmi place sau doar […] Citește tot – ‘Câteodată, totul înseamnă nimic’.
La final de APC#3
A fost un drum lung, de aproape trei luni. Simt nevoia să vă povestesc ce intersecţii mi-au dat bătăi de cap, de câte ori am fost nevoită să fac plinul, cine au fost ghizii de pe marginea drumului şi de ce finalul e mereu fericit. via APC#3 e o călătorie nu doar pentru echipele selectate, […] Citește tot – ‘La final de APC#3’.
De ce e bine să ne oprim?
Opritul ăsta e de mai multe feluri, desigur. Opritul din a face ce nu ne place, din relaţii nesănătoase, fie ele de un fel sau de altul, din alimentaţie alandala, din maşina de spălat în care suntem captivi zi de zi, la o turaţie fixată de cele mai multe ori de alţii. via De data […] Citește tot – ‘De ce e bine să ne oprim?’.
Ce contează la final de zi?
Cineva îmi spunea de curând că „oricum, fiecare se luptă cu proprii demoni şi nu e uşor”. Despre cum arată aceşti demoni, cât de prezenţi sunt în vieţile noastre, cum le facem faţă şi cât de mult ne influenţează starea e greu de presupus. În schimb, ce ştiu sigur e că sunt ai noştri, că […] Citește tot – ‘Ce contează la final de zi?’.
Avem nevoie de exemple
Sunt convinsă că învăţăm mai multe din exemple decât din cărţi şi mai mult din cărţi decât de pe Facebook şi tot aşa. Morala e că datorită lor, prin şi cu ele schimbăm lumea în mai bine. Fără să mă blochez în nume, titluri de joburi şi alte aspecte de felul ăsta, am câteva exemple […] Citește tot – ‘Avem nevoie de exemple’.
Ce faci pentru tine?
Am fost întrebată, în mai multe rânduri, ce fac pentru mine. Prima reacţia a fost să cer clarificări şi să mă asigur că persoana respectivă se gândea în aceeaşi direcţie în care îmi zbura şi mie mintea. via Am întrebat, la rândul meu: „pentru mine, adică aşa, foarte egoist?”, iar răspunsul pe care l-am primit […] Citește tot – ‘Ce faci pentru tine?’.
Vrem (prea) multe
Că aşa ne stă nouă bine, să facem de toate, să ne pricepem şi să avem păreri de la gastronomie până la chimie şi înapoi. Setea asta cruntă de a face şi de a vrea de toate ne diluează. Ne face să fim de toate şi nimic, să numărăm aparente reuşite şi să trăim sentimente […] Citește tot – ‘Vrem (prea) multe’.
Despre uşi închise şi puterea de a mai bate (o dată) la ele
Indiferent de materialul din care sunt fabricate, uşile închise înseamnă ceva. Un ceva pe care uneori reuşesc să îl desluşesc sau măcar ajung la o explicaţie care mă lasă să dorm liniştită. Alteori, mă macină şi mă fac să ridic din umeri până mă doare spatele. via În fiecare zi deschid şi închid cel puţin […] Citește tot – ‘Despre uşi închise şi puterea de a mai bate (o dată) la ele’.
Ardem etape
Am dat peste un articol care îmi place mult de tot. Nu pentru că are legătură cu social media, ci pentru că mi se pare că e grăitor oricum l-ai suci. Are o morală care m-a pus pe gânduri. „In the end, the majority of the answer is not about the talent or the ability […] Citește tot – ‘Ardem etape’.
Do things, tell people
Următorul bazar de link-uri va fi poate cel mai bun de până acum, dar mi-am dat seama că unele articole merită un pic mai mult de două rânduri. Am descoperit câțiva oameni care nu doar că scriu extrem de bine, dar își prezintă propria realitate într-un mare fel. Un fel care te face să te […] Citește tot – ‘Do things, tell people’.
Despre nevoia de recunoştinţă
Cel mai adesea, uităm de ce facem anumite lucruri. Care e motivaţia din spatele cortinei? E o persoană, un salariu, un impact pe care credem că îl avem? E un automatism şi nimic mai mult? Sau poate e nevoia de recunoştinţă, sub o formă sau alta? photo (c): Alina Andrei, preluată de pe Oitzarisme Cred […] Citește tot – ‘Despre nevoia de recunoştinţă’.
Două vorbe despre vacanţă
Chiar înainte de o dublă plecare: din apartament pentru totdeauna, din ţară pentru doar 10 zile. Vacanţa nu e doar vara, cum prea mă obişnuisem eu să cred. Plecările care au la bază un motiv emoţional sunt mai bune, din toate punctele de vedere. Nu ţara în care ajung mă face fericită, ci persoanele care […] Citește tot – ‘Două vorbe despre vacanţă’.
Curajul de a respecta angajamentele făcute
De fapt, nici nu cred că e vorba despre curaj, ci despre obicei. Aşa cum obişnuieşti să bei cafeaua cu lapte, să foloseşti semne de carte, să fii punctual, să te uiţi stânga-dreapta înainte de a traversa strada. Un angajament e o promisiune, iar o promisiune e o asumare. Respectarea lor nu înseamnă nimic altceva […] Citește tot – ‘Curajul de a respecta angajamentele făcute’.
Ce putem face în Iași?
Mă bucur că am pe lângă mine oameni pragmatici și mă bucur și mai tare că am rămas în Iași. Dorul de ducă s-a cam dus, mai ales în forma în care era acum doi-trei ani. Și-a pierdut din intensitate, s-a prăfuit și a rămas într-un colț al casei și al minții. Nu pentru că […] Citește tot – ‘Ce putem face în Iași?’.
Bucuria de a reuşi
via Reuşita, în contextul de faţă, e reprezentată de câteva victorii mici, care mi-au arătat, o dată în plus, că se poate şi se poate bine. Că ea, chiar dacă acum nu are cine ştie ce însemnătate, o poate căpăta fără doar şi poate. Că, a reuşi nu presupune automat cine ştie ce câştiguri materiale. […] Citește tot – ‘Bucuria de a reuşi’.
Spațiu de joacă mai mare
M-am ales cu .ro și cu o poftă mai mare de joacă online. Năravul rămâne același, doar că un pic mai ordonat. Poate și mai ușor de citit, cine știe? Cu siguranță cu aceeași încăpățânare de a scrie despre oameni, întâmplări și proiecte care schimbă lumea în bine. Spun clar și răspicat „Mulțumesc!” unei persoane […] Citește tot – ‘Spațiu de joacă mai mare’.
Am înţeles mai bine ce e DoR
Creative Coffee No. 11 a fost un pretext foarte bun pentru a îl cunoaşte pe Cristi Lupşa. Pe lângă schimbul prietenos de mail-uri, am reuşit să petrec două zile extrem de plăcute alături de editorul DoR. De la el am înţeles ce e şi de ce există revista asta, cum egoismul poate fi uneori Harap-Alb, […] Citește tot – ‘Am înţeles mai bine ce e DoR’.
Bazar de link-uri #13
S-au adunat multe lucruri bune în prăvălie şi am zis că 13 dintre ele pot fi scoase pe taraba din faţă. Luaţi de aici ce vă place mai mult. Dacă vă place, desigur. Cristian Lupşa de la DoR vine la Creative Coffee No. 11. A trecut ceva timp de când îmi doream să ajungă la Iaşi şi […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #13’.
Mă ţin de tenis
Anul ăsta vine la pachet cu multe semne de întrebare. Unele pe care ştiu cum să le transform în puncte (unul, nu mai multe), altele la care încă mai cuget. Din prima grădină face parte tenisul. De el sunt sigură că o să mă ţin ca scaiul de haine. Nu musai cu antrenor, cu parteneri […] Citește tot – ‘Mă ţin de tenis’.
Primul bazar de link-uri din 2013
A început bine. Cu citit mai mult ca în alte zile. Online şi offline, reviste şi bloguri, autori cunoscuţi şi nu prea, despre câte şi mai câte. Primul bazar de pe anul ăsta, dar al #12-lea la numărătoarea generală, vă propune următoarele link-uri: via Dincolo şi Mândrie şi prejudiciu sunt doar două din articolele care […] Citește tot – ‘Primul bazar de link-uri din 2013’.
Despre 2012 doar de bine
Având în vedere că sunt acasă, locul în care lenevesc în neştire, nu îndrăznesc să promit că mai apar cu vreun bazar de link-uri până la finalul anului. În schimb, am adus pe tarabă alte acareturi. Într-o ordine care nu ţine nici de alfabet, nici de cronologia evenimentelor, 2012 a fost şi încă mai este […] Citește tot – ‘Despre 2012 doar de bine’.
Bazar de link-uri #11
Nu știu cum se face, dar îmi ies în cale o grămadă de bunătăți care merită puse pe taraba din bazar. Decât o revistă mi-a făcut o surpriză de zile mari! Mi-a completat colecția, dorință de la care îmi luasem gândul de ceva timp. Articolele lui Dustin Curtis sunt destul de proaspete pentru mine. Noroc […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #11’.
Bazar de link-uri #10
În bazar e gălăgie mare. Sărbătoresc 10 ediții în care am strâns fel de fel de link-uri. Pentru astăzi avem: via Linguri Curioase a fost și de data asta la înălțime. Întâlnirea de ieri a fost într-un mare fel, iar cine nu mă crede poate să se uite la fotografii. Veți înțelege cam ce bunătăți […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #10’.
Nu întotdeauna e vorba despre PR
PR-ul devine un cuvânt uzat, ursuz, morocănos. E ca și cum ai spăla prea des o haină. O fi ea curată, miroase bine, dar s-ar putea să fie și lălâie. E aceeași situație ca la dichis, poveste, magic. Te face să te oprești câteva secunde după ce le-ai tastat și te îndeamnă să găsești un sinonim. […] Citește tot – ‘Nu întotdeauna e vorba despre PR’.
Nevoia de crede în ceva
Weekend-ul trecut am fost trezită de sunetul utilajelor parcate frumos în parcul din spatele blocului. Cinci muncitori, înarmaţi cu fel de fel de echipamente, dădeau de zor cu montatul jucăriilor: balansoar, tobogan, scări, tuburi, căsuţe, bănci. Mult plastic, puţin lemn şi niciun copil. Ca o bătrânică de modă veche, nu ca alea de la fostul […] Citește tot – ‘Nevoia de crede în ceva’.
Bazar de link-uri #9
Dacă tot umblu fleaura pe net și dau like pe ici pe colo, m-am gândit că e bine să strâng toate click-urile direct în bazar.  via Am (re)descoperit: Google arată foarte bine și asta datorită unei eleve din clasa a 8-a din Suceava.  Dacă eu am un sertar (#astăzimi-aplăcut), unii au povești în sertar. Cum […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #9’.
Linguri Curioase @Adelicii
Adela vorbeşte mult, repede şi cu patos. Aş îndrăzni să spun că aşa e şi la bucătărie. Face bunătăţi în doar 15 minute şi încurajează să mâncăm bine şi sănătos. Nu să pierdem timpul cu oale şi strânsul de după, ci cu încercatul de mâncăruri, de combinaţii. Motivul pentru care Linguri Curioase a apărut pe […] Citește tot – ‘Linguri Curioase @Adelicii’.
De două ori Ankara
În acelaşi an, la 3 luni diferenţă. Prima dată cu vreo 40 de grade care ardeau faţa şi mâinile, a doua oară cu jumătate din gradele alea şi cu un soare mai blând şi mai prietenos. La ambele călătorii am învăţat câte ceva despre Ankara şi foarte multe despre oameni. Oraşul ăla e făcut să […] Citește tot – ‘De două ori Ankara’.
Bazar de link-uri #8
Ori mă bucur eu prea mult când citesc tot felul de articole faine, ori nu am mai făcut asta de ceva timp și bucuria e exagerată, dar am zis să mai trec prin piață. Nu aia prin care se plimbă cu lupa Adelicii, ci aia cu www-uri. APC#2 a fost o experiență pe cinste, din […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #8’.
Încrederea că va fi bine
Ştiu multe mituri despre despărţiri. Am văzut fel de fel de comportamente în situaţiile cu pricina. Unii care îşi pleacă rapid capul, spun „Pa” şi nu se mai uită în urmă. Alţii care preferă telefonul, oricât de nesiropos ar putea părea. Mai sunt şi cei care se uită sincer în ochii celuilalt, îi transmit gânduri […] Citește tot – ‘Încrederea că va fi bine’.
APC#2 – Ziua 3 – Ilie Ghiciuc
În dimineaţa asta am intrat în sala de training împreună cu Ilie Ghiciuc, cel care îi va învăţa pe participanţii de la APC#2 cum să livreze valoare clienţilor. Elefantul de la Thinslices e nelipsit de pe primul slide şi sper ca până la finalul zilei fiecare echipă să reuşească să aibă propriile „thinslices” ale startup-urilor. […] Citește tot – ‘APC#2 – Ziua 3 – Ilie Ghiciuc’.
APC#2 – Ziua 2 – Emanuel Martoncă
Astăzi totul pare mult mai familiar la APC#2. Şi nu doar pentru mine, care îmi arunc degetele pe taste, ci mai ales pentru participanţi şi implicit ideilor lor. Apropo de taste, apăsaţi F5 şi pe georgeteiosanu.ro pentru că este live-blogger cât e ziua de lungă. Fotografia e de ieri, dar ce nu face un live-blogger […] Citește tot – ‘APC#2 – Ziua 2 – Emanuel Martoncă’.
APC#2 – Ziua 1 – Marius Ursache
[9:30] Prima zi la APC#2. Adriana a făcut o esenţă a ceea ce înseamnnă acest accelerator de startup-uri, de ce facem ce facem, unde ne dorim să ajungem şi care sunt aşteptările. Marius a început cu o scurtă prezentare, iar acum fiecare membru spune câteva cuvinte despre ei. Provocarea a rămas aceeaşi ca la prima […] Citește tot – ‘APC#2 – Ziua 1 – Marius Ursache’.
Când nu ai mai scris de ceva vreme
…reiei năravul mai timid, cu o preluare de pe un alt blog. Mă regăsesc în textul de mai jos şi îl apreciez pe mai multe paliere. Poate şi voi veţi simţi la fel. via * Îl las exact aşa cum e, fără diacritice. Schimbari De la Heraclit ne-a ramas o vorba – nu poti pasi […] Citește tot – ‘Când nu ai mai scris de ceva vreme’.
Din peste 20 de proiecte, APC e în top
Mă feresc de categorisiri de astea vehemente, însoţite adesea de „cel/cea mai”. Au şi superlativele rolul lor bine definit, dar nu e cazul să facem abuz. Ţin minte că diriginta din generală era profă de română şi ne spunea adesea că dacă vrem să hiperbolizăm ceva nu e musai să o spunem făţiş. Sunt şi […] Citește tot – ‘Din peste 20 de proiecte, APC e în top’.
Nevoia de detaşare
Sunt zile în care tot ce se întâmplă pare copleşitor. E ca o plapumă grea care se întinde până deasupra capului. Reuşeşti să respiri în felul tău, doar că la un moment dat ai senzaţia că aerul pe care îl expiri e fierbinte. Începi să transpiri în palme şi să te gândeşti că e posibil […] Citește tot – ‘Nevoia de detaşare’.
Cadou de ziua mea
Volcinschi. Valentina Volcinschi mi-a făcut un cadou frumos sub forma unui text cum doar ea știe să scrie. Mi-a făcut o bucurie mare cât casa. Gândurile le-am lăsat așa brute, cum le-a scris madam. Asta ţi-o scriu cu mov, că e doar o introducere numai şi numai pentru tine. Ce vezi mai jos e un […] Citește tot – ‘Cadou de ziua mea’.
Victoriile mici nu sunt aşa de mici
Nouă ani. Concursuri locale şi naţionale. Deplasări cu echipa. O cameră cu 10 paturi. Antrenamente. Jocuri inventate în tabără. Antrenamente. Poliţişti. Antrenamente. Premii. Acasă. Prima bicicletă am primit-o pe la cinci ani. Era roşie, avea o şa tare şi inconfortabilă şi roţi ajutătoare. Prea ajutătoare, dacă pot să spun aşa. Pe bicicleta aia putea învăţa […] Citește tot – ‘Victoriile mici nu sunt aşa de mici’.
Oameni fel de fel
Când locuiam împreună cu sora mea purtam discuţii despre tot felul de acareturi. Adesea reveneam asupra celei legate de relaţiile interumane. De cât de mult se îngustează cercul în timp, de cât de puţini sunt cei alături de care vrei să îţi petreci zilele sau nopţile, de faptul că e sănătos să ai doar câteva […] Citește tot – ‘Oameni fel de fel’.
Un (alt)fel de alpinism
Unele decizii au o greutate mai mare decât toate halterele din lume. Şi mă gândesc că nu sunt chiar puţine. Între timp, eu mă antrenez cu încăpăţânare. În ultimele 24+ de ore am simţit că trăiesc o viaţă dublă. Una în care pe de o parte mă bucur nespus de o reuşită la care prea […] Citește tot – ‘Un (alt)fel de alpinism’.
Bucurii neprevăzute
De departe cele mai frumoase. Am avut parte de o zi la care nici nu am îndrăznit să sper. Iar vorba aia „cum îţi începi ziua aşa o sfârşeşti” nu mai are nicio rezonanţă pentru mine. Tocmai pentru că dimineaţă vorbeam încruntată la telefon, iar acum zâmbesc în neştire. Bucuria ţi-o mai faci şi singur, […] Citește tot – ‘Bucurii neprevăzute’.
Ne place să pierdem timpul
În mod firesc, pierderea timpului nu e chiar atât de gravă. Dimpotrivă, chiar am răsfoit un articol în care oamenii ocupaţi erau luaţi peste picior. Cu argumente puternice, se înţelege. Se discuta intens despre cât de bine sau de rău e să ne plângem mereu că suntem ocupaţi, că nu avem timp de pasiuni sau […] Citește tot – ‘Ne place să pierdem timpul’.
Bazar de link-uri #7
Printre atâtea articole egoiste e loc şi de un bazar de care m-am ocupat o bună bucată de timp. Astăzi am revenit asupra lui şi iată ce a ieşit. via Lucian Poenari – da, cel care face stilourile alea geniale – vine la Creative Coffee No. 8. Să sperăm că aduce cu el şi câteva […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #7’.
Câte pălării se poartă?
Balurile la care tot particip m-au obligat să port mai multe pălării. Asortatul e obligatoriu, aşa că nu încape nicio îndoială dacă mă pot lipsi de ele or ba. Fac parte din mine, iar într-o măsură mai mare sau mică şi din decor. Reprezintă un element de identitate care mă poziţionează mai mult decât (cred […] Citește tot – ‘Câte pălării se poartă?’.
Cu Chotronette nu-i de joacă!
Deşi în atelierul Laurei şi Silviei joaca e cuvântul care ţipă din toate colţurile. Rochiile colorate, dungile mai înguste sau mai late, acordeonul, platformele, o lume în toată regula. Din acest motiv, ce e în prăvălia Chotronettelor merită mai degrabă văzut, simţit şi mai puţin povestit. Într-o jumătate de oră afli o grămadă de indicii […] Citește tot – ‘Cu Chotronette nu-i de joacă!’.
Scrisul, mereu la modă
Când eram prin clasa a 11-a, sora mea îşi tocea tălpile papucilor făcând ştiri pentru Cuza Net. Când nu făcea asta, scria tablete pe J-Log. Când lua pauză de aici, era prin redacţie la Opinia Veche. Într-un fel sau altul, scrisul era o activitate obligatorie. Voaia sau nu, dădea cu nasul de pix şi agendă. […] Citește tot – ‘Scrisul, mereu la modă’.
O poveste despre curaj
Când eram o puştoaică şi mă jucam cât era ziua de lungă circula prin cartier o vorbă: „n-ai tupeu să…”. La momentul cu pricina, tupeul era curaj, nu obrăznicie. Trebuia să ai tupeu să te urci în copac după cireşe verzi şi să te juleşti, trebuia să ai tupeu să stai în poartă la fotbal […] Citește tot – ‘O poveste despre curaj’.
Cât de mult credem în valorile personale?
Trec printr-un proces destul de introspectiv, pe care (recunosc) l-am subevaluat. Mă îndeamnă să fiu transparentă ca apa de izvor deoarece doar aşa voi putea să iau deciziile potrivite şi să aleg pălăria care îmi şade cel mai bine. Este vorba despre setarea valorilor personale şi respectarea, respectiv asumarea lor. Deşi la prima vedere e […] Citește tot – ‘Cât de mult credem în valorile personale?’.
Când ştii că merită?
O întrebare la care cică nu ar exista răspunsuri corecte sau greşite, ci doar o amestecătură de feluri în care te uiţi în oglindă. Ei bine, mă încăpăţânez să cred că există suficiente de multe indicii care îmi dovedesc la fiecare pas că merită. Unele sunt evidente ca răsăritul pe care încep să îl văd […] Citește tot – ‘Când ştii că merită?’.
Despre ziua de 4 august, pe scurt
M-am trezit la 7 şi m-am culcat la 4 dimineaţă, timp în care m-am plimbat, am mâncat bunătăţi, am râs, am cântat, am admirat cai şi mi-am făcut curaj să mă urc pe unul dintre ei, am băut vin roşu, am dezbătut, am sărbătorit, am adormit fericită. A fost o zi şi o bucată de […] Citește tot – ‘Despre ziua de 4 august, pe scurt’.
Asumarea, cu bune şi rele
Nu ştiu ce declanşează sau menţine (după caz) dorinţa de asumare a unor lucruri, oameni şi întâmplări. Poate fi vorba despre educaţia primită acasă, de încrederea că aşa e bine şi sănătos, de credinţa că e un mod de a fi corect (până la un punct), de contextele alambicate în care asumarea apare la suprafaţă […] Citește tot – ‘Asumarea, cu bune şi rele’.
Ne luăm mult prea în serios
Am avut o copilărie pe care mulţi şi-ar fi dorit-o. O copilărie în care am strâns amintiri despre care povestesc cu mult patos şi acum, la aproape 24 de ani. Vremuri în care tot ce conta era să fiu lăsată în spatele blocului. De acolo mă descurcam singură. Inventam jocuri, ignoram reguli sau făceam altele […] Citește tot – ‘Ne luăm mult prea în serios’.
Ce mi-a plăcut la Creative Coffee No 7
Ieri am fost derutată aproape toată ziua. Atât de tare încât am crezut că întâlnirea cu Muhamed Mesic are loc la ora 18 în loc de 19. Nu ştiu dacă bucuria de a-l asculta m-a scos din casă mai devreme sau soarele m-a bătut în cap prea tare, cert e că mi-a plăcut mult de […] Citește tot – ‘Ce mi-a plăcut la Creative Coffee No 7’.
Despre Ankara doar de bine
E cel puțin dificil să găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie experiența din Ankara, dacă nu chiar un pic înspăimântător. Există varianta în care s-ar putea să minimalizez fericirea care m-a ţinut captivă în tot acest timp. Ultimele cinci zile au fost doldora de învăţăminte, de gânduri bune, de revelaţii. Fiecare clipă în parte şi […] Citește tot – ‘Despre Ankara doar de bine’.
Îndemn spre părăsirea oraşului
Nu ştiu cum se face că (aproape) de fiecare dată când plec din Iaşi îmi dau seama cât de ignorantă pot fi. Cât de mult pot să uit de nişte locuri şi oameni a căror împlinire li se citeşte pe faţă. Şi de cele mai multe ori nu este una materială, una concretizată în cardurile […] Citește tot – ‘Îndemn spre părăsirea oraşului’.
Creative Coffee cucereşte lumea
Ştiu că nimic nu mai e proaspăt şi nou dacă a trecut mai mult de o oră de când s-a ciripit pe Twitter, s-a scris pe Facebook sau s-a pomenit pe vreun blog. Ei bine, de data asta nu e vorba de viteză, ci de cine e la cârmă. Creative Coffee e evenimentul care personal […] Citește tot – ‘Creative Coffee cucereşte lumea’.
O (altfel) de împlinire
Multora nu le plac sfârşiturile. Spun că sunt triste, supărătoare, apăsătoare, oricum numai digerabile nu. Adevăruri absolute nu prea există sau mă rog, or fi puţine. Aşa că pentru mine există multe sfârşituri pe care le aştept. Astăzi am luat la parte la unul din categoria asta. A adus la pachet o (alfel) de împlinire. […] Citește tot – ‘O (altfel) de împlinire’.
Disponibilitatea nu-i chiar bună
Mi-am dat seama de asta pe propria piele. Şi nu de astăzi, de ieri. De fiecare dată când telefonul sună pentru chestii mărunte, doar pentru că unei persoane îi era (probabil) lene să afle singură ceva sau de fiecare dată când mail-urile conţineau o listă lungă de „te rog-uri”. A fi disponibil şi a fi […] Citește tot – ‘Disponibilitatea nu-i chiar bună’.
Despre TEDx Iaşi, la o zi distanţă
Nu ştiu cât de proaspăt mai este acest articol, în condiţiile în care unii au scris chiar de la faţa locului. Am folosit şi eu hashtagul #tedxiasi de vreo câteva ori pe Twitter, aşa că puteţi citi şi acolo cum a fost evenimentul de ieri. Una peste alta, în continuare voi sumariza în cinci puncte […] Citește tot – ‘Despre TEDx Iaşi, la o zi distanţă’.
Înlocuiesc agendele cu imagini
Cineva mi-a spus de curând că obișnuiește să noteze cam tot ce are de făcut. Asta o ajută să nu care cumva să omită vreun lucru, dar mai ales îi oferă un sentiment plăcut de împlinire. De fiecare dată când taie ceva de pe listă se bucură ca de o reușită. Preluase modelul de la […] Citește tot – ‘Înlocuiesc agendele cu imagini’.
Swimathon și ale lui valuri
Cică un tsunami apare la suprafața oceanelor în urma unor cutremure submarine. În ecuație intervin mai mulți factori, dar cum articolul ăsta nu e despre oceanografie, mă opresc aici. În Iași, un val generos ar putea să apară la Swimathon, pe 6 iulie, la ștrandul municipal, grație Fundației Comunitare Iași. Și nici nu e nevoie […] Citește tot – ‘Swimathon și ale lui valuri’.
Bazar de link-uri #5
Link-uri strânse anapoda în ultima săptămână, dar care s-ar putea să vă placă.  [habar n-am de unde am luat-o] Adelicii merită urmărit zi de zi. Dacă nu pentru gătit, măcar pentru pozele alea ochioase. Un articol lung despre „reviste indie şi 3 ani de DoR”. Se citeşte uşor, doar autorul lui e nimeni altul decât […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #5’.
Despre asta-i vorba
„Because, sometimes, fear is the only motivator.” via Foto via …şi despre asta Noapte bună! Citește tot – ‘Despre asta-i vorba’.
Ambiţia trebuie alimentată
Sunt zile în care simţi că faci tot ce poţi ca să îţi iasă ce ţi-ai propus. Pentru mine, astăzi a fost una din zilele alea. Aveam nevoie de o sticlă de vin care de fapt nu există în Iaşi. Mă rog, până la urmă am aflat că o are cineva, aşa că sper că […] Citește tot – ‘Ambiţia trebuie alimentată’.
Bazar de link-uri #4
Weekend-ul acesta am reuşit să citesc articole fel de fel. Cele mai multe dintre ele le veţi găsi în bazarul de faţă, care se întinde pe vreo câteva tarabe în care bate soarele. Vă recomand să vă faceţi o limonadă bună şi să luaţi la rând toate articolele din lista de mai jos. via Jim […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #4’.
Despre pasiunile adevărate
Cunosc puţini oameni pasionaţi de ceva. Sau mă rog, oameni care nu au lăsat să se aşeze praful pe pasiunile lor, indiferent care ar fi. Anca a cântat la vioară, dar din habar n-am ce motive a lăsat-o deoparte. Simona a vrut să se facă balerină, dar nimeni nu a înţeles asta la momentul potrivit. […] Citește tot – ‘Despre pasiunile adevărate’.
Cine este Mircea?
Nu l-am văzut. Sau poate a trecut pe lângă mine şi nici măcar nu ne-am recunoscut. Eu ştiu mult mai multe despre el decât invers. De fapt, el nu ştie mai nimic. Poate m-a zărit când am dus gunoiul în spatele blocului, dar oricum nu şi-ar fi dat seama că aia sunt eu. [furată de […] Citește tot – ‘Cine este Mircea?’.
Bazar de link-uri #3
Încerc să mai schimb macazul şi în loc să pierd prima oră din momentul în care deschid laptopul, să o câştig. Prima mişcare de felul ăsta o fac astăzi, cu câteva link-uri mai vechi şi mai noi că deh, cine mai ştie ce e proaspăt în online?  via Pentru toţi curioşii din lume (bărbaţi în […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #3’.
Ce a contat la 11even Iași?
În primul rând a contat că s-a întâmplat. Dacă pentru unii era de la sine înțeles că 11even 2012 are loc de fapt pe 12.12.2012, ei bine lucrurile nu sunt atât de bătute în cuie pe cât par la prima vedere. Ca să organizezi un eveniment ca acesta e nevoie de mai mult decât dorința […] Citește tot – ‘Ce a contat la 11even Iași?’.
Bunătăţi de la APC #1
Cu un news feed plin de share-uri şi like-uri pentru filmuleţul APC sau pentru fotografiile din cele cinci zile de workshop, cu participanţi la Creative Coffee VI care povesteau (şi) despre asta, cu telefoane la 23:32, în care am fost rugată să transmit felicitări şi pentru Adriana, Manu şi Marius deopotrivă, ai senzaţia că s-a […] Citește tot – ‘Bunătăţi de la APC #1’.
Spontaneităţi
Articolul de faţă e atât de spontan pe cât sunt pozele de mai jos, pe care le-a făcut Bogdan şi căruia îi mulţumesc. Nu pentru că ar fi într-un fel sau altul, ci pentru că mi-au făcut ziua mai senină. Am petrecut câteva ore cu oameni dragi, care au reuşit (fără să îşi propună asta) […] Citește tot – ‘Spontaneităţi’.
Mai sunt 10 zile până la 11even Iaşi
Da, e un îndemn clar spre înscriere. Cum la fel de clar e şi faptul că 11even Iaşi este un eveniment nu doar despre „curaj şi bucurie”, cum se autocaracterizează, ci despre oameni numai buni de pus în sertarul #astăzimi-aplăcut. Iar dacă tot a venit vorba de ei, îndrăznesc să vorbesc mai îndeaproape de următorii […] Citește tot – ‘Mai sunt 10 zile până la 11even Iaşi’.
Bazar de link-uri #2
Mai era loc de vreo două bazaruri, dar Atelierul Produselor Creative mi-a luat ochii. Aşadar, îmi cer iertare pentru lipsa de tocmeală online cu următoarele bunătăţi:  via Marius Ursache De expresia „Cai verzi pe pereţi” sigur aţi auzit, dar poate de proiectul ăsta încă nu. O melodie găsită din întâmplare, bună de ascultat din când […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri #2’.
Ce înseamnă de fapt "Mulţumesc"?
„Mulţumesc” e mai mult decât un reflex dobândit de mici, când primeam dulciuri de la vecinii de bloc şi era frumos să le rostim cuvântul cu pricina.  Printr-un „Mulţumesc” îţi poţi arăta recunoştinţa mai bine decât o faci prin bani sau prin orice altceva material, palpabil.  Un „Mulţumesc” te ajută să conştientizezi importanţa sau frumuseţea […] Citește tot – ‘Ce înseamnă de fapt "Mulţumesc"?’.
Surprizele vin pe tăcute
E curios cum unii oameni reuşesc să îmi senineze clipele fără să îşi dea seama. Pur şi simplu mă trezesc la sfârşitul unei zile că cineva drag îmi face o surpriză. Curios e că pentru persoana respectivă gestul cu pricina nu e considerat a fi ceva special. Pur şi simplu a împărtăşit o bucurie, fără […] Citește tot – ‘Surprizele vin pe tăcute’.
Ce nu s-a spus despre APC?
E aproape imposibil să reuşesc să vă redau măcar 1% din ce s-a întâmplat la APC. Da, e adevărat că live blogging-ul a fost de mare folos, dar de la scrierea unor articole până la ce am trăit în cele cinci zile e cale lungă. Şi pun pariu că nu e vorba doar de mine, […] Citește tot – ‘Ce nu s-a spus despre APC?’.
Ziua #4 la APC – Emanuel Martoncă
E a treia oară când îl văd pe Manu fără costum. Ştiu cât de mult îl caracterizează, motiv pentru care apreciez de două ori mai mult faptul că astăzi l-a lăsat în dulap. Sunt pe jumătate convinsă că va fi o zi plină de surprize, în sensul cel mai bun al cuvântului. Sunt direct interesată […] Citește tot – ‘Ziua #4 la APC – Emanuel Martoncă’.
Ziua #3 la APC – Cristian Manafu
În câteva minute începe workshop-ul lui Cristian Manafu, care a început în forţă. I-a rugat deja pe participanţi  să se grupeze în „insuliţe”, cu precizarea clară că „sper că aveţi toată ziua la dispoziţie pentru că astăzi vom lucra mult”. Se prezintă succint, enumeră rapid câteva din momentele cheie din cariera sa şi se opreşte […] Citește tot – ‘Ziua #3 la APC – Cristian Manafu’.
Ziua #2 la APC – Andrei Roşca
Am ochii pe jumătate deschişi, dar sunt sigură că până la finalul zilei vor fi mari cât cepele. Andrei Roşca e în „faţa clasei”, gata să facă prezenţa şi să dea drumul la lecţie. Pe flipchart stau scrise trei cuvinte: „echipă”, „sistem + valori” şi „perfecţiune”. Presimt că tot astea au apărut la un moment […] Citește tot – ‘Ziua #2 la APC – Andrei Roşca’.
Două vorbe despre DoR #8
A ajuns la mine cu peripeţii, dar de atunci o port mai mereu în geanta cu care ies din casă. Doar una nu e suficient de încăpătoare, dar pe aia nu prea o scot din dulap că mai mereu trebuie să car după mine ceva.  DoR #8 m-a însoţit în călătoria Iaşi-Bucureşti-Târgovişte-Bucureşti-Iaşi, cu un total […] Citește tot – ‘Două vorbe despre DoR #8’.
Dovada că ai ales corect – 11even Iaşi
În noiembrie 2011, am avut curajul (împreună cu trei oameni) să organizez evenimentul 11even. Am fost coordonatorul primei ediţii a acestui proiect, în care scepticismul, nedumerirea, încruntarea şi datul din umeri au fost suficient de dese încât să îmi fure somnul pentru câteva nopţi bune. Am acceptat provocarea, iar de acolo mi s-au întâmplat multe […] Citește tot – ‘Dovada că ai ales corect – 11even Iaşi’.
Despre sinceritate, altfel
Puterea de a fi sincer nu se măsoară în câte miniciuni nu ai spus, nici în faptul că insişti că eşti o persoană onestă, la fel cum nici recomandarea altora nu înseamnă cine ştie ce. Sinceritatea vine în acelaşi ambalaj cu o grămadă de gânduri, ca mai apoi să se termine cu un somn lung, […] Citește tot – ‘Despre sinceritate, altfel’.
Live blogging la trainingul de Industrii Creative
E prima oară când fac nebunia asta, aşa că vă rog indulgenţă şi răbdare. Intro Sunt la Târgovişte cu Adriana, unde reprezentăm Asociaţia Industrii Creative în cadrul proiectului „Harta creativităţii judeţului Dâmboviţa – instrument de formare culturală şi antreprenorială a elevilor de liceu”. Titlul nu poate fi spus dintr-o răsuflare, dar ce se întâmplă aici […] Citește tot – ‘Live blogging la trainingul de Industrii Creative’.
Despre alegeri şi oameni nehotărâţi
Citește tot – ‘Despre alegeri şi oameni nehotărâţi’.
11even Iași – de la cap la coadă
Fără introduceri de vreun fel, vă prezint poate cea mai mare provocare de pe urma căreia am învățat o sumedenie de lucruri bune la casa omului. E scors strâns între 11even și ce va urma. Cap 11even Iași a avut loc prima oară în noiembrie 2011, iar a doua oară apare la orizont pe 30 mai […] Citește tot – ‘11even Iași – de la cap la coadă’.
Bazar de link-uri
E pecetluit. Aşa se va numi cârdul de link-uri pe care le voi mai pomeni pe aici. Nu promit o zi şi-o oră, tocmai pentru că nu ştiu dacă mă pot ţine de cuvânt sau mi-o ia el înainte.  via Cam asta am adunat: Există motive pentru care m-aş duce în Bucureşti. Proiectul „The Power […] Citește tot – ‘Bazar de link-uri’.
Cât de mult contează locul în care lucraţi?
Chiar aşa: cât de mult băgaţi în seamă spaţiul în care vă duceţi la bun sfârşit proiectele, visele, dorinţele? Numiţi-le cum vă şade mai bine.  La Asociaţia Industrii Creative, biroul e un fel de loc în care nu simţi că munceşti. Nici măcar atunci când stai ore bune acolo şi bifez to do-uri în Basecamp. […] Citește tot – ‘Cât de mult contează locul în care lucraţi?’.
Oamenii care beau vin sunt mai fericiţi
La fel cum sunt şi cei care stau în pijamale, cei care îşi găsesc timp şi pentru ei, nu doar pentru alţii, cei care râd mult şi zgomotos, cei care citesc beletristică, cei care sunt ironici şi autoironici.  via Nu cred că e cazul să mai spun că este vorba despre cantităţi digerabile, nu sesiuni […] Citește tot – ‘Oamenii care beau vin sunt mai fericiţi’.
Nu-i uşor, dar merită!
În zilele astea de leneveală cruntă şi de umblat fleaura pe net, am găsit imaginea de mai jos. E preluată de pe Pinterest, un loc bun de pierdut vremea într-un mod isteţ. Eventual de dat şi repin la una alta. via Cam asta simt eu de fiecare dată când accept o nouă provocare. A se […] Citește tot – ‘Nu-i uşor, dar merită!’.
Link-uri fel de fel
Cred că toate link-urile care îmi plac şi pe care aleg să le pun pe pereţii blogului vor apărea sub umbrela „Bazar de link-uri”. Că deh, cam despre asta e vorba. Tarabe din spaţiul www, http, pe care găsiţi fel de fel de articole, recomandări, chesiuni inspiraţionale, proiecte şi alte lucruri vechi şi noi.  via […] Citește tot – ‘Link-uri fel de fel’.
Manager PR & Comunicare la Atelierul Produselor Creative
Oficial fac asta de pe 26 martie, de când am lansat proiectul Atelierul Produselor Creative. Neoficial, de pe la începutul lunii februarie. Iar când spun „am lansat” mă refer mai mult la oameni şi mai puţin la ONG-uri (Asociaţia Industrii Creative) sau companii (Coriolan). E bine totuşi de ştiut că astfel de provocări nu te […] Citește tot – ‘Manager PR & Comunicare la Atelierul Produselor Creative’.
Atelierul de pânză, o poveste de 20 de minute
Atât a durat discursul lui Iulian Afrim de la ViitorPlus, o organizaţie neguvernamentală care face tot soiul de proiecte curajoase. În capul listei se află „Atelierul de Pânză”, casa sub acoperişul căreia regăsim pasiunea pentru lucrul bine făcut, plăcerea de a realiza produse creative, grija faţă de oameni şi încrederea că a fi non-mainstream nu […] Citește tot – ‘Atelierul de pânză, o poveste de 20 de minute’.
De-a valma
Stau destul de prost la capitolul „selecţie”. Mă refer cu precădere la textele online, la care ajung cine ştie cum. Dacă unele îmi sunt recomandate cu înverşunare, de altele dau singură, fără să mai analizez cârdul de click-uri. Ce urmează e o amestecătură de link-uri, articole, oameni, voturi şi felicitări.  via Pentru cei care vor […] Citește tot – ‘De-a valma’.
De-a
Citește tot – ‘De-a’.
Zile senine
Primăvara asta a venit la pachet cu o grămadă de lucruri bune. Trezitul la ora 07:00 (fără alarmă sau alte sunete stridente), zilele mai lungi şi mai senine, plimbările la pas. Toate îmi oferă un sentiment plăcut de linişte şi de entuziasm deopotrivă. Mă fac să mă bucur de lucruri mărunte, printre care mişcatul din […] Citește tot – ‘Zile senine’.
Cele mai cele link-uri
Am strâns în desagă link-uri care de care mai faine şi m-am gândit că e vremea să le scot în lume.Ordinea, ca întotdeauna, rămâne una aleatorie, haotică, you name it. 🙂 Banksy via sub25 este un proiect de vis, la care vă invit să participaţi. Like pe FB, content pe site, oameni mişto, bunătăţi în […] Citește tot – ‘Cele mai cele link-uri’.
La ce-i bun RIUF-ul?
La oferte academice de peste mări şi ţări. La posibilitatea de a primi informaţii direct de la centrele universitare care te interesează. La cunoaşterea altori tineri, care s-ar putea să îşi dorească acelaşi lucru ca tine. La primirea unui feedback onest, care să te ghideze mai departe. La socializare. Anca ar putea completa lista şi […] Citește tot – ‘La ce-i bun RIUF-ul?’.
Colecţie de personaje
M-am hotărât să fac o anexă la prăvălia online. Se va numi „Colecţia de personaje”. Am un sertar (#astăzimi-aplăcut), aşa că n-ar strica să măresc un pic spaţiul de joacă. Ideea se datorează celor două întâniri spontane pe care le-am avut ieri. Uneori, timpul petrecut în aşteptarea tramvaiului poate fi chiar util. Prima pagină din […] Citește tot – ‘Colecţie de personaje’.
Mi-am amintit de blog
În realitate, nu am uitat niciodată. Totuşi, scriu din ce în ce mai rar. Există motive serioase pentru care se întâmplă aşa ceva. Ca orice altceva care e important pe lumea asta. Sau ni se pare nouă. Mă rog, acareturi de acest fel. Încep cu o listă şi văd pe parcurs ce pun în loc […] Citește tot – ‘Mi-am amintit de blog’.
despre decizii [ale mele, bien sûr]
Mă gândeam că articolul acesta va fi tot o colecţie de link-uri. Mă obişnuisem (oarecum) cu ideea asta. Între timp, adică în ultimele 2 săptămâni, s-au întâmplat lucruri care au înclinat balanţa şi continuă să o facă şi astăzi. Este vorba despre câteva decizii care mă ajută să îmi dau seama la ce capitol am […] Citește tot – ‘despre decizii [ale mele, bien sûr]’.
Drag de Iaşi
În mai puţin de o oră, Claudiu m-a covins să mă implic într-un proiect al Fundaţiei Comunitare Iaşi. Habar n-am dacă ştia dinainte că îmi place să beau cafea, dar m-a scos într-un loc drăguţ, unde am stat la poveşti. A vorbit mult, repede, a gesticulat pe măsură, a ridicat şi a coborât tonul încât […] Citește tot – ‘Drag de Iaşi’.
se întâmplă lucruri bune
Şi doar cei încăpăţânaţi nu le văd. Fără număr de ordine, strigare la catalog sau altfel de sortări, iată şi fericita listă. via David Airley Fundaţia Comunitară Iaşi se bucură de gard nou la prăvălie. Te aşteaptă cu poarta deschisă, cu un design nou şi frumos, cu un conţinut mai bine organizat şi cu îndemnul […] Citește tot – ‘se întâmplă lucruri bune’.
despre mărunţiş(uri)
Astăzi, mi-am amintit din articolul DoR Citește tot – ‘despre mărunţiş(uri)’.
#pauzadeprânz
Când stai la birou și dai peste imagini cum este cea de mai jos, parcă te gândești de două ori dacă ești în locul potrivit. După ce faci asta, sunt șanse egale să:1. Spui „Mulțumesc”2. Te gândești că ar fi cazul să mai schimbi una alta  via Nu îmi plac mai deloc ideile astea americănești, […] Citește tot – ‘#pauzadeprânz’.
Decât o Revistă, direct acasă
Am ratat ultimul număr DOR şi am hotărât că nu vreau să mai repet experienţa. Nu pentru că nu aş fi putut dormi din cauza asta, ci pur şi simplu pentru că simt că am pierdut câteva poveşti frumoase. Am recuperat o parte din ele prin informaţiile generoase pe care mi le-au redat prietenii, însă […] Citește tot – ‘Decât o Revistă, direct acasă’.
habar n-aveam cine e Garance Doré
The Brander este de departe una din sursele mele preferate: de informare, de inspiraţie, de frunzăreală online. Imediat cum citiţi 1-2-3 poveşti de acolo realizaţi că nu prea vă puteţi opri. Sunt spuse atât de bine încât ţi-e greu să apeşi pe butonul ăla mic, din dreapta-sus.  via Cel mai proaspăt articol pe care l-am […] Citește tot – ‘habar n-aveam cine e Garance Doré’.
ce mai citim?
Întrebarea este dedicată ambelor prăvălii: offline şi online deopotrivă. Tot primesc recomandări de cărţi pe care „trebuie să le citesc”. Cel puţin asta îmi spun cei care mi le sugerează. LE prezintă cu atâta determinare încât nici nu ai curajul să te îndoieşti vreo clipă că ar putea fi altminteri. Până la lecturile clasice, care […] Citește tot – ‘ce mai citim?’.
prospături
În zilele astea de leneveală cruntă am dat peste tot felul de goodies. Le aveți trecute mai jos, în ordinea în care le-am descoperit. [Banksy | nu mai știu de unde am salvat-o] Red Parkins Spot este o idee foarte faină prin care suntem încurajați să donăm sânge. [Veți afla ce legătură are asta cu […] Citește tot – ‘prospături’.
#despreRomânia
Îndrăznesc să spun că toată povestea Redescoperă România, pusă la cale de Petrom&CO, este un studiu de caz demn de toată aprecierea. Personal, m-a condus (uneori virtual, alteori ba) către locuri de care habar n-aveam, dar care sunt frumoase din cale-afară. Mi-am adus aminte de campania cu pricina datorită unui mesaj privat pe care l-am […] Citește tot – ‘#despreRomânia’.
gânduri organizate
Mi-a fost greu să găsesc un titlu potrivit. Să sune a ceva deştept, fără să pară sugrumat de ce va urma. Mi-au trecut prin cap combinaţii dubioase precum „siropoşenii sănătoase”, „prospături în prăvălie”.  Oricum, nu despre asta este vorba. Urmează câteva gânduri pe care vreau să le împărtăşesc cu cei care mai rătăcesc pe aici. […] Citește tot – ‘gânduri organizate’.
sunttanar.eu
Ioana s-a ţinut de cuvânt şi a trimis mail tuturor celor care şi-au luat un angajament. Pentru cine nu ştie despre ce vorbesc aici, tot ce trebuie să reţineţi în primă fază este că 80% din tinerii din România suferă de anomie. Asta înseamnă că au dificultăţi serioase în construirea propriei identităţi, că le este […] Citește tot – ‘sunttanar.eu’.
adunătură de link-uri
(Încă) nu pot să îmi iau angajamentul că voi scrie în fiecare luni-sau-marţi-sau-miercuri-sau… un articol cu link-uri faine pe care le descopăr. Pot doar să mai apar din când în când cu aşa ceva, după voia timpului. Astăzi e una din zilele alea în care s-au strâns lucruri demne de împărtăşit cu voi. Fiica super […] Citește tot – ‘adunătură de link-uri’.
lasă poveştile!
Am zis că filmuleţul a prins atât de bine, încât e absolut firesc să continuăm puţin cu nebunia. Astfel, unii au avut pretext să iasă din casă şi să se bucure de vreme frumoasă. Titlul campaniei: Laă poveştile, vino la 11even Iaşi! Art Director: Manuela Enache Copywriter: Echipa 11even Iaşi Voluntar liniştit: Diana Căciuleanu Realizat […] Citește tot – ‘lasă poveştile!’.
surpriză la 11even Iaşi
Am o super echipă alături de care am reuşit să dau „checked” la multe aspecte ce ţin de 11even Iaşi. Cel mai cel este filmuleţul de mai jos, la care a muncit de zor Manu, Diana şi Bogdan. Nu vă mai spun nimic, vă invit doar să apăsaţi butonul de play şi replay. Apropo de […] Citește tot – ‘surpriză la 11even Iaşi’.
ce e de fapt 11even?
Un posibil răspuns îi aparţine lui Ovidiu Neamţu, promotor al acestei frumoase poveşti. Altul îl voi da eu, prin intermediul unui articol care va apărea aici cât de curând. Adriana a spus şi ea de ce s-a înscris la 11even Iaşi. La fel şi Monica. Sunt convinsă că există motive doldora. Iar ca să fiu […] Citește tot – ‘ce e de fapt 11even?’.
de weekend
Încep să cred că e un fel de sărbătoare ori de câte ori ajung pe aici. De scris, scriu zilnic. Chiar multişor, dacă e să pun la socoteală tot ce implică aruncarea degetelor pe taste sau ţinutul stiloului în mână. S-au adunat iarăşi cam multe în faţa uşii, aşa că le trec şi eu sub […] Citește tot – ‘de weekend’.
"the institute" ajunge la…
Tadadadam… Mi-au plăcut (în mod deosebit) doar două mesaje. N-au fost multe, recunosc. Din astea două, m-a convins cel postat în jur de ora 14. O fi mâncat de prânz şi de acolo a răsărit inspiraţia. Cine ştie ce bucate alese a servit în mijlocul zilei. Sau poate era la plimbare prin târg. Zilele astea, […] Citește tot – ‘"the institute" ajunge la…’.
lecturi online
Am terminat de măturat frunzele din ogradă. Doar nu era să vă primesc oareşcum. Mai ales astăzi, când am de anunţat câteva titluri de lecturi online. Cum încă nu am găsit un nume pentru categoria de care vă spuneam data trecută, vom merge orbeşte şi ne vom descurca pe parcurs. Doar suntem oameni mari, ce […] Citește tot – ‘lecturi online’.
daniil harms vorbeşte despre ligia adam
Later edit: În neştiinţa şi entuziasmul cu care am scris despre Daniil Harms şi Ligia Adam, am ignorat să precizez că stimabilul are o singură carte. Aia pe care am pomenit-o mai jos. Aşadar, nu mai am la ce să mă încumet.A avut grijă să mă dumirească alt stimabil – Bogdan Theodor Olteanu. Cu ocazia […] Citește tot – ‘daniil harms vorbeşte despre ligia adam’.
[cu întârziere] despre creative coffee
Creative Coffe a avut loc miercuri, 28 septembrie. Eu scriu abia astăzi, aspect uşor periculos. Cum îndrăznesc să mai vin cu poveşti despre această ediţie, la 2 zile distanţă? În online, ori scrii din ceafa evenimentului, ori te laşi păgubaş. Sau te antrenezi pentru următorul episod. Surpriză! La CC nu e vorba despre aşa ceva. […] Citește tot – ‘[cu întârziere] despre creative coffee’.
aveţi imprimanta pe-aproape?
Intro: Volcinschi scrie al naibii de bine. Şi de rar. Niciodată din lene. Doar din lipsă de timp. E unul din puţinele personaje cu care am râs la seminarii şi în afara lor. Tot cu ea eram când mi-am rupt ciorapii înainte să intru la licenţă. Are tot ce-i trebuie, doar atenţie nu. Bine, fie. […] Citește tot – ‘aveţi imprimanta pe-aproape?’.
de pus pe raftul din faţă
Vara asta am citit ruşinos de puţin. Mă consolez cu gândul că e toamnă şi că (încă) mai pot recupera. Îmi trebuia o carte care să mă scoată cumva din amorţeală. A venit taman de la Sim. Cine ar fi crezut? 🙂 Spuneam pe FB că voi dezvălui despre ce e vorba când ajung la […] Citește tot – ‘de pus pe raftul din faţă’.
425 | 50 | 1
Despre proiectul „Red Bull the Art of Can” s-a tot vorbit. Din ce-am citit eu, numai de bine. De curând, am aflat că au fost înscrise în competiţie 425 de lucrări. Adică de doze mototolite, îndoite, sucite, astfel încât rezultatul să fie unul cu sens. Fil el şi abstract. Am un prieten faimos, cu buletinul […] Citește tot – ‘425 | 50 | 1’.
innocent şi naive, două experienţe diferite
Pe la începuturile Naive, care de altfel încă sunt proaspete, mai mulţi oameni perspicace au adus în discuţie asemănarea cu Innocent. În vacanţa din care tocmai m-am întors, am avut posibilitatea să beau unul din sucurile din gama Innocent Drinks. Pentru cei care încă nu ştiu, ID e un produs britanic, cu o piaţă de […] Citește tot – ‘innocent şi naive, două experienţe diferite’.
nu vreau să adulmec[.ro] nimic
Tocmai am primit un mail de la adulmec.ro. Habar n-am despre ce e vorba şi de unde au adresa mea. N-am avut răbdare să răsfoiesc site-ul, dar la prima vedere vă pot spune că e un soi de agregator.Ofertele „cele mai bune” se găsesc, bineînţeles, doar la ei. Sloganul „Cel mai bun prieten al cumpărătorului” […] Citește tot – ‘nu vreau să adulmec[.ro] nimic’.
colectie de episoade din vacanta
via In ultima vreme m-am cam potolit cu scrisul pe blog. Am zis ca am tot timpul din lume sa povestesc cum a fost in vacanta. Totusi, mi-am dat seama ca uit multe lucruri pe care le-am trait si ca e mai intelept sa scriu cat experienta inca e proaspata. Asadar, voi structura toata nebunia […] Citește tot – ‘colectie de episoade din vacanta’.
va multumesc!
Mi-ati facut ziua mai frumoasa si mai senina. In locul in care ma aflu, vremea nu e asa placuta ca in Romania. Ne-am consolat cu 20 de grade si cu cateva raze de soare. Au recuperat oamenii, tortul, cantarile si gandurile bune. Aproape ca nu am simtit cei 1,672 km. Am primit o gramada de […] Citește tot – ‘va multumesc!’.
alta(fata)
Dudes, AltIasi.ro e mai frumos ca niciodata. Face 3 ani in toamna, dar nu de asta si-a schimbat gardul de la pravalie. Sunt motive mult mai puternice care au condus la modificarea cu pricina. Ideea e ca va puteti bucura si mai mult de evenimentele faine despre care scriu prietenii de acolo. Sunt putine sanse […] Citește tot – ‘alta(fata)’.
noutati de la fata locului
Scuze. Nu o sa scriu cu diacritice. Mi-ar fi placut, dar cuvintele de 12 litere din germana nu ma ajuta deloc. Nu reusesc sa schimb limba si mi-e si foarte lene. Sunt in vacanta, asa ca cer iertare. Ce am vazut anul asta si mi-a scapat in ceilalti? QR Codurile sunt peste tot in zona […] Citește tot – ‘noutati de la fata locului’.
jurnal muzical. cine mă ajută?
via Vineri, 2 septembrie, la ora 06.00, plec în vacanţă. Da, am fost întrebată de ce acum, când toată lumea se întoarce din concediu. Ei bine, n-am să vă zic. În schimb, am curajul să vă rog să mă ajutaţi. De fiecare dată când am ştiut că plec spre drumuri mai lungi şi mai late, […] Citește tot – ‘jurnal muzical. cine mă ajută?’.
#dordeducă
Într-o discuţie de pe wall-ul DOR, s-a discutat mult şi aprins despre #dordeducă vs #dordecasă. Concluzia era ştiută cumva dinainte, dar asta nu înseamnă că schimbul de păreri a fost inutil: toţi au avut dreptate în felul lor. Asta pentru că fiecare îşi ţese singur povestea, în raport cu propria realitate. Nici nu ştiu cât […] Citește tot – ‘#dordeducă’.
wishlist prematur
E un pic cam devreme pentru asemenea chestiuni, dar am zis că nu strică. Cine ştie cât de mult îşi bat capul oamenii din jurul meu ca să găsească un cado’ potrivit? Nu-i aşa, Sim? Mai bine le fac eu nişte sugestii (subtile?) şi de restul se ocupă singurei, doar sunt majori şi vaccinaţi. Uite […] Citește tot – ‘wishlist prematur’.
leapşă cu date din buletin
via Eu nu am niciun fel de părere despre lepşe. Nici bună, nici rea. Nu ştiu dacă să le consider utile sau puerile. Cred totuşi că au ele şi ceva bun, altminteri de ce se mai fac? Probabil Marius încă nu s-a obişnuit suficient de mult cu berea daneză şi din acest motiv s-a hotărât […] Citește tot – ‘leapşă cu date din buletin’.
I ♥ ING
Mi-am făcut card la ING relativ curând. Am primit recomandări de la câteva persoane de încredere şi m-am hotărât să apelez la serviciile lor. Sunt mai mult decât mulţumită de colaborare şi cu siguranţă e singura bancă în care îmi face plăcere să intru.Meritul e în mare parte al angajatorilor, care se comportă ireproşabil, dar […] Citește tot – ‘I ♥ ING’.
I ♥ ING
Mi-am făcut card la ING relativ curând. Am primit recomandări de la câteva persoane de încredere şi m-am hotărât să apelez la serviciile lor. Sunt mai mult decât mulţumită de colaborare şi cu siguranţă e singura bancă în care îmi face plăcere să intru. Meritul e în mare parte al angajatorilor, care se comportă ireproşabil, […] Citește tot – ‘I ♥ ING’.
map maker
“What’s the formula for blog posts that will get the greatest number of retweets? Which new product or service will make you the most money? Do you know? “The truth is that nobody knows for sure what’s going to work. If they did the J.K. Rowlings of this world wouldn’t get rejected by twelve publishers. […] Citește tot – ‘map maker’.
[…]
Asta-i tot. Weekend frumos! Citește tot – ‘[…]’.
îi cunoaşteţi?
Din categoria „m-am dumirit cum stă treaba cu ăştia”, vreau să ştiu care este părerea voastră despre câteva bagatele. Toate au legătură cu un cârd de oameni pe care probabil i-aţi mai întâlnit, aşa că răspunsurile vor fi uşor de găsit. Freelancingul, cel mai cool tatuaj Din online până în offline-ul, de la uşa blocului […] Citește tot – ‘îi cunoaşteţi?’.
îndemnul de la începutul săptămânii
Citatul l-am găsit pe site-ul lui David Airey, pe care l-am mai recomandat şi altă dată. Cuvintele lui Gerard Huerta mi-au amintit de cartea „Pe spatele şerveţelului” [Dan Roam], pe care am primit-o cadou de la Ducu. 🙂 E genul de lectură care îţi dovedeşte că poţi să faci lucruri pe care le credeai aberante. […] Citește tot – ‘îndemnul de la începutul săptămânii’.
insight-uri de la spada [agenţia, nu arma]
Era să încep cu „pierd destul de multă vreme pe net…”, dar mi-am dat seama că nu aş fi cinstită. Timpul respectiv nu e pierdut de nicio culoare. Dimpotrivă, e preţuit, valorificat, numiţi-l cum credeţi că vă şade mai bine. Cam tot ce îmi sare în ochi pe www e legat de domeniile care mă […] Citește tot – ‘insight-uri de la spada [agenţia, nu arma]’.
început de lună
1 august. A început bine şi sper că nu se răzgândeşte pe parcurs. O fi din cauza gândului că (s-ar putea să) plec în vacanţă? Eh, de parcă ar mai conta. Să mă ţină cât mai mult şi să am spor. Lucruri pe care vi le doresc şi vouă de altfel. 🙂 „It’s more than […] Citește tot – ‘început de lună’.
one year to go
Londra se pregăteşte de zor pentru Jocurile Olimpice din 2012. O face atât de bine, încât a pus la cale o (pre) campanie de toată frumuseţea. E mai mult decât un teaser isteţ. E un pretext bun pentru selfpromo, de care organizatorii ştiu să profite din plin. The excitement is building! Can you believe that […] Citește tot – ‘one year to go’.
quote on art
A spus-o Pablo. Pablo Picasso. Citește tot – ‘quote on art’.
ce presupune o provocare?
De o bună bucată de timp, simt că iau parte la tot mai multe provocări. La unele am fost întrebată dacă vreau să particip, la altele m-am implicat direct, fără prea mult tam-tam. Din ambele situaţii am avut mereu de câştigat, iar de atunci încep să mă gândesc serios că îmi place să trăiesc povestea […] Citește tot – ‘ce presupune o provocare?’.
ziua de luni poate fi chiar frumoasă
Mai ales atunci când te pregăteşti pentru ea de duminică. Ieri seară am dat de imaginea de mai jos. Luaţi şi urmăriţi desenul până la capăt, altminteri veţi rămâne cu jumătate de informaţie. Plus că va fi jumătatea proastă. via Eh, asta da creativitate, nu-i aşa? Eu îl ţin minte pe proful de desen din […] Citește tot – ‘ziua de luni poate fi chiar frumoasă’.
nuanţe de verde
Am plecat pentru 2 zile din Iaşi. Când ne-am urcat în maşină nu ştiam încotro vom apuca. Ne-am dumirit pe parcurs ce înaintam spre Câmpulung Moldovenesc. Aproape de Sadova am ştiut că acolo vom rămâne. Ne-au convins multe lucruri, dar cel mai mult nuanţele de verde de pe câmp, din copaci, din pădure, din curţile […] Citește tot – ‘nuanţe de verde’.
caut (cu lupa) un designer bun
Mi s-a pus pata să îmi fac portofoliu. Nu e un moft, vă asigur. Cum ar zice vânzătoarea de la chioşcul de la colţul blocului: „Asta se cere, dom’le”. Ca să nu mai zic că politically correct e ca acesta să fie disponibil şi online. Să te găsească uşor ăla de e interesat să colaboreze […] Citește tot – ‘caut (cu lupa) un designer bun’.
via @david airey
Alles klar? [cum ar zice neamţul] Citește tot – ‘via @david airey’.
cine a auzit de noma bar?
Răspuns simplu: cine mai trage câte un ochi din când în când pe Fubiz.net. Răspuns real: puţini. Mă încadrez în prima categoria. Abia am aflat cine este Noma Bar. Nu ştiu dacă e târziu sau devreme. O să mă hotărăsc în momentul în care îmi dau seama cam ce am pierdut. Bine măcar că nu […] Citește tot – ‘cine a auzit de noma bar?’.
cauţi o relaţie?
Cu mai mulţi oameni. E musai să vrei aşa. Toţi sunt mişto. Înveţi de la ei o grămadă de lucruri. Te fac să râzi, au glume bune şi ştiu să se distreze şi să facă treabă sănătoasă. Sunt nişte experţi, ce să mai tura vura? Nu e nimic în neregulă cu tine dacă deja vrei […] Citește tot – ‘cauţi o relaţie?’.
sunt o naivă
Eh, ăsta da titlu, nu-i aşa? Zici că urmează o mare confesiune, la care încă nu eşti sigur dacă vrei să asişti. Doar nu ai chef ca într-o duminică aşa frumoasă ca asta să stai să citeşti cine ştie ce baliverne. Mes amis, puteţi arunca liniştiţi un ochi în continuare. Urmează un cu totul altfel […] Citește tot – ‘sunt o naivă’.
despre şcoli. studiu de caz.
Îmi dau silinţa să nu fiu foarte răutăcioasă în rândurile ce urmează. De felul meu sunt mai optimistă, aşa că m-am obişnuit cu ideea că lucrurile trebuie digerate în timp. Totuşi, când i-am arătat Simonei un site, reacţia ei a fost similară cu a mea. Despre ce e vorba? Am găsit o şcoală din State […] Citește tot – ‘despre şcoli. studiu de caz.’.
chiar de luni
Simt nevoia unei vacanţe. Teoretic am una. Practic, mai puţin. Zilele libere sunt la îndemâna mea, însă degeaba. Îmi doresc să plec. Să ies din Iaşi, dar nu spre Fălticeni. Fălticeni rămâne un oraş mic şi frumos, de care voi rămâne mereu legată. Fălticeni e acasă. De curând, mi-am dat seama că e prima vacanţă […] Citește tot – ‘chiar de luni’.
numai şi numai din mere
Ieri am aflat că am câştigat un premiu. De 5 litri. Yeeey! E vorba de o cutie de suc natural din cale-afară. Nu s-a mai pomenit aşa ceva până acum. E făcut din mere româneşti, culese cu grijă. Cine ghiceşte despre ce e vorba primeşte un pahar bun de suc. Cine dă şi LIKE la […] Citește tot – ‘numai şi numai din mere’.
herghelia dumbrava, poveste cu final liber
Ieri am descoperit unul din locurile alea mişto, de care prea puţini au habar. Herghelia Dumbrava, cunoscută şi sub denumirea de „Herghelia Măriei Sale” e un obiectiv demn de menţionat în excursiile #dinRomânia. Merită pus pe orice hartă turistică şi promovat ca atare. Mi-aş fi dorit să spun că am găsit singură zona asta superbă, […] Citește tot – ‘herghelia dumbrava, poveste cu final liber’.
cum poţi salva o viaţă
Vă spun din capul locului că sunt implicată în campania „Stop Malaria”, derulată de reprezentanţa UNICEF din România. Lucrez împreună cu doi oameni foarte faini: Ligia Adam şi Cristi Ignat. Amândoi au o grămadă de experienţă şi sunt numai buni de mentori când vine vorba despre astfel de proiecte. Dacă ar fi să reduc toată […] Citește tot – ‘cum poţi salva o viaţă’.
e în regulă să renunţi
Îmi place să cred că sunt suficient de întreagă la cap încât să îmi dau seama când e mai bine să renunţ. La un proiect, la o idee, la un argument, la o prietenie. Grosso modo, cam la orice cu care consider că nu mă mai identific. Mai cred, cu tărie de data aceasta, că […] Citește tot – ‘e în regulă să renunţi’.
cum e când îţi schimbi casa
Să ne stabilim din start poziţia. Suntem chiriaşi, împăcaţi oarecum cu ideea că vom rămâne mult timp în breasla asta. Am stat 4 ani într-o zonă bună, cu un parc mare în faţa blocului, cu un câine (Lupi, pentru cunoscători) gras şi blând, cu o pisică roşcată şi vecini liniştiţi, la locul lor.Nu am avut […] Citește tot – ‘cum e când îţi schimbi casa’.
ultima carte
Au trecut mai puţin de 10 minute de când am terminat-o de citit. Aşa cum am spus şi pe FB, provocarea mi-a fost ridicată la fileu de Mihaela Axinte. Mi-a povestit de ceva vreme de lectura cu pricina, iar acum 2 zile a venit la mine cu cartea în geantă. Am citit în prima seară […] Citește tot – ‘ultima carte’.
despre echitate
În dreapta mea stau două fotografii. Una e prinsă de un suport, alta e într-o ramă cu o vacă. Prima e de la banchetul din clasa a XII-a. Da, de vreo 4 ani. O ţin pe birou nu pentru că ar fi fost neapărat un moment deosebit, ci pentru că în ea stau alături de […] Citește tot – ‘despre echitate’.
"Un prodotto buono dev’essere fatto con stile".
„A good coffee requires three essential things before it can even hope to qualify as good: choice beans, a perfect blend, and meticulous roasting.Three factors that are not easy to measure. To find out more, we decided to pay a visit to Renato Ferrari for whom the quality of his coffee has always been more […] Citește tot – ‘"Un prodotto buono dev’essere fatto con stile".’.
logo puzzle
logodesignlove.com e un site + o resursă foarte faină, pe care o citeam aproape zilnic. Nu ştiu cum şi de ce, dar abia mai ajung pe aici. A rămas totuşi în folderul „Advertising” -> Bookmarks.Lenevind printre primele 3 pagini, am dat de nişte imagini cu logo-uri. Doar din logo-uri, mai corect spus. E un pic […] Citește tot – ‘logo puzzle’.
"om mare"
Iv cel Naiv numără 176 de „Like-uri” la poezia „Fiică-mi”. De parcă i-ar păsa! Am citit-o prima oară acum vreo două săptămâni. Între timp, mi-am pierdut încă de câteva ori privirea pe rândurile cu pricina. Sentimentul e acelaşi ca la un film bun: vrei să îl revezi. Te uiţi cu atenţie de câteva ori şi […] Citește tot – ‘"om mare"’.
ieşi afară!
La plimbare, în parc, la terasă, cu bicicleta, la tenis, la îngheţată. Umblă hai hui. Fă toate astea fără conexiune la internet. Fără smartphone sau alte gadgeturi care te ţin captiv. Renunţă din când în când la statutul de blogger (e ăsta un statut?) sau expert în tot felul de chestii online. Inspiraţia nu te […] Citește tot – ‘ieşi afară!’.
@gapingvoid
Cine nu a dat până acum peste desenele lui Gapingvoid, e cazul să ia măsuri. Pe lângă faptul că sunt atât de faine încât merită listate şi puse pe pereţi, au şi mesaje foarte tari. Pentru astăzi, am ales două imagini care se potrivesc cu o provocare cu care tocmai m-am ales. Contextul e promiţător, […] Citește tot – ‘@gapingvoid’.
bere -> poveste -> brand
Să îţi placă poveştile nu e ceva ieşit din comun. Să ştii să extragi din ele esenţa şi să apreciezi modul în care sunt ţesute sunt deja chestiuni de fineţe. Mai toate cărţile de branding, mai nou şi cele de copywriting, îţi sugerează să găseşti un concept. Cu alte cuvinte, o idee care să lege […] Citește tot – ‘bere -> poveste -> brand’.
ce mi-a plăcut la decâtorevistă [#5]
[Numărul #5 din DOR] e primul pe care l-am citit fragmentat rău de tot. Asta până astăzi, când mi-am propus să termin de răsfoit revista. Bine că a fost singurul obiectiv pentru această seară, că oricum nu mai încăpea altceva. Am parcurs ultimele articole pe nerăsuflate. Şi pentru că senzaţia încă mă urmăreşte, m-am gândit […] Citește tot – ‘ce mi-a plăcut la decâtorevistă [#5]’.
de citit până la capăt
Bon, să vă spun de ce scriu despre Pepperpoint? Păi nu cred că e cazul. De fapt, articolul are un cu totul alt scop. E vorba despre cum pasiunea pentru un anumit lucru te poate duce mai departe decât ai crezut vreodată. Poate ţi-ai imaginat că ar fi mişto să faci una sau alta, dar […] Citește tot – ‘de citit până la capăt’.
provocările-s frumoase
Da, da, chiar aşa. 🙂La fel şi melodia „Always spring”. Somewhere is summer, Somewhere is always spring!I wanna be yes, I wanna be no, I want it all, you know! Citește tot – ‘provocările-s frumoase’.
din sertarul #astăzimi-aplăcut. de-a valma.
Sunt câteva lucruri care trebuiau să ajungă musai în sertar, doar că n-am avut răgaz să le pun la momentul potrivit. Dar cum doar eu sunt cea care îl deschide şi închide, care face curăţenie pe-acolo şi alte cele, nu e chiar aşa grav că le înşir abia acum. 1. Filmul „Regata”, pe care l-am […] Citește tot – ‘din sertarul #astăzimi-aplăcut. de-a valma.’.
amintiri de pe www
Social Memories este o aplicaţie foarte faină, pe care am descoperit-o prima oară la Oana Dobre. M-am uitat la pozele ei şi cam atât. În dimineaţa asta, am aflat întreagă poveste de pe blogul Ligiei Adam. Bref: folosind această aplicaţie puteţi să strângeţi într-un soi de cărţulie poze, statistici, informaţii şi alte cele. Vă alegeţi […] Citește tot – ‘amintiri de pe www’.
cum răspund la provocări?
Iniţial vroiam să scriu un titul uşor impersonal. Mi-am dat seama că ar fi fost un gest cel puţin naiv. Aşadar, o variantă sinceră pentru întrebarea din titlul e următoare: cu drag, entuziasm, calm şi încredere. Ştiu că există fel de fel de provocări şi că la unele pur şi simplu n-ai cum să te […] Citește tot – ‘cum răspund la provocări?’.
de la alţii
Am o lene ordinară, care sper să zboare repede. Împărtăşesc cu voi câteva rânduri pe care le-am citit zilele trecute, dar care îmi plac la fel de mult şi astăzi. Textele în faţa timpului Se spune că înainte de a-ţi publica textele e de preferat să le laşi la dospit timp de cel puţin cinci-şapte […] Citește tot – ‘de la alţii’.
describe your weekend
Storytellingul în advertising, dar nu numai, se pare că e de neînlocuit. Şi foarte bine că e aşa. Cine mai crede în spoturile alea de tipul „Aşa Da/Aşa Nu”? Chiar dacă s-ar găsi cineva niţel mai naiv, n-ar schimba cu nimic lucrurile. Faptul că ne plac poveştile, alea isteţe desigur, nu e o noutate. Totuşi, […] Citește tot – ‘describe your weekend’.
poveşti de dragoste
Puse în context publicitar capătă mai mult înţeles. Mă rog, altfel de înţeles. Wedding Republic a reuşit să scoată o poveste simpatică dintr-o căsătorie aparent banală. Ştiţi voi toate chestiile alea siropoase care dovedesc (ar trebui cel puţin?) că cei doi au în comun o grămadă de lucruri, dar de fapt mai nimic.Îi leagă doar […] Citește tot – ‘poveşti de dragoste’.
mai puţin cnsc şi mai mult bolt
4 zile la Bucureşti, dintre care în două a plouat cum nu se putea mai frumos, câţiva km buni parcurşi la pas, o ţeapă mare la taxi. Toate astea împreună poate nu sună aşa plăcut, dar zău că a fost genial. Bine, mai puţin faza cu taximetristul ăla pe care îl credeam chiar simpatic. CNSC-ul […] Citește tot – ‘mai puţin cnsc şi mai mult bolt’.
CNSC, de 4 ori
E al patrulea an în care plec la Bucureşti pentru Congresul Naţional al Studenţilor la Comunicare. De fiecare dată a fost o experienţă plină de învăţăminte. La întoarcere în Iaşi am simţit că sunt mai motivată, mai inspirată, mai curajoasă, mai… Anul ăsta, organizatorii de la PRIME Bucureşti au pus pe tavă o temă foarte […] Citește tot – ‘CNSC, de 4 ori’.
exploatarea de sine
Am trecut de câteva ori prin sentimentul ăsta. N-am reacţionat tocmai bine, dar cred că e normal. Până la urmă, cui îi place să nu aibă timp de nimic şi să muncească pe brânci? Până vă gândiţi la un răspuns, vreau să vă povestesc un pic despre cartea „Arta exploatării de sine”, de Jakob Schrenk. […] Citește tot – ‘exploatarea de sine’.
mi-am abandonat blogul
Da, chiar am făcut-o. Pentru o zi sau mai multe. Rămâne de văzut. Nu vreau să grăbesc lucrurile. Dimpotrivă, vreau să mă bucur de ele pe îndelete. Merită toată atenţia şi grija mea. Well, blogul a ajuns pe cele mai bune şi frumoase mâini. A primit răsfăţul pe care îl merită şi chiar mai mult […] Citește tot – ‘mi-am abandonat blogul’.
analiză de campanie
Rareori fac eu asemenea lucruri. Cel puţin pe blogul meu, pe care prefer să înşir alte chestiuni. De obicei, de campanii mă ocup pe copywriteri.ro.Le şade mai bine acolo. Din păcate, în ultima lună nu am avut timp să scriu, ci doar să salvez linkuri, cu gândul că mă voi ocupa de ele aşa cum […] Citește tot – ‘analiză de campanie’.
emoţii
Mă aşteaptă o săptămână plină ochi. Aproape că mi-e frică de ce va urma. Sper să valorific corect şi bine toată povestea. Până una alta, aşa mă simt acum. Sper că şi de mâine încolo. 🙂[Tot ce-i aici intră în sertarul #astăzimi-aplăcut.] Citește tot – ‘emoţii’.
20 + 120 de minute
Am început ziua, cum rar mi se întâmplă, pe la ora 7. La 9 jumătate am ţinut o prezentare despre proiectul AltIaşi studenţilor din anul 2, în cadrul seminarului „Construcţia mesajului publicitar”. Am stat la taclale despre user generated content, publishing online, PR, promovare, cultură, organizare de evenimente şi alte asemenea. Mi-a fost drag de […] Citește tot – ‘20 + 120 de minute’.
e o zi nebună
Zău aşa!1 aprilie a venit de-a dura peste mine. Nu ştiu ce-o fi în capul ei (zilei), dar m-a năucit de dimineaţă. Pe la prânz s-a mai domolit, noroc de două telefoane faine pe care le-am primit. A luat-o iar la vale o bucată, iar acum cred că e cam obosită. Poate rămâne aşa, să […] Citește tot – ‘e o zi nebună’.
becurile sunt arse. doar în roman.
„În Iad toate becurile sunt arse”. Aşa sună titlul ultimei cărţi semnate de Dan Lungu. Am citit-o în weekendul care a trecut. Am auzit păreri diametral opuse despre lectura ieşeanului, care de care mai ferme. Eu am rămas undeva la mijloc între aceste extreme şi mi-e bine aşa. Oricum, nu despre asta mi-am propus să […] Citește tot – ‘becurile sunt arse. doar în roman.’.
lectura vura
AltIaşi începe să fie un proiect tot mai fain. Sunt multe aspecte care ne confirmă sentimentul cu pricina. O parte dintre ele le ştim doar noi, ăia de scriem pe site. Cealaltă parte e la vedere, cum s-ar zice. Vă puteţi convinge singuri accesând site-ul publicaţiei. Acolo, veţi da peste un banner simpatic de la […] Citește tot – ‘lectura vura’.
un fel de task
Lepşele astea sunt ca nişte taskuri. Le primeşti fără să le ceri, trebuie să te ocupi de ele şi să ai grijă să iasă o treabă bună. Dar vine şi partea faină, în care supremaţia e în mâinile tale: momentul mult aşteptat în care dai leapşa mai departe. Că doar de asta-i leapşă, nu-i aşa? […] Citește tot – ‘un fel de task’.
apă pentru elefanţi
De data aceasta filmul, nu cartea. Sara Gruen mi-a fost recomandată de Sim, la pachet cu romanul „Apă pentru elefanţi”. Despre cum mi s-a părut lectura autoarei acum 2 ani am scris deja. Aş mai completa că merită o recitire, poate un pic mai atentă. Sunt conturate personaje complexe, cu paradigmele lor cu tot. Câteodată […] Citește tot – ‘apă pentru elefanţi’.
de pus în bibliotecă
Pe Dan C. Mihăilescu l-am citit de curând. Dacă nu mi-ar fi fost recomandat de Adriana, probabil nu-mi pica în mână cartea lui. Nu în perioada asta, în care citesc oarecum haotic. „Cărţile care ne-au făcut oameni” e o lectură cel puţin plăcută. Aş îndrăzni să spun obligatorie, dar s-ar putea să sune cam pompos […] Citește tot – ‘de pus în bibliotecă’.
studii, oferte, interviuri şi alte cele
RIUF 2011 vă aşteaptă cu oportunităţile pe masă. Pe 17 martie, la Hotel Unirea, veţi putea cugeta serios dacă vreţi sau nu să plecaţi la studii în străinătate. Aveţi la dispoziţie 8 ore în care să vă daţi seama încotro vreţi să apucaţi, cu ce monede vreţi să vă plimbaţi pe-afară. Zumzăie Iaşul cu ocazia […] Citește tot – ‘studii, oferte, interviuri şi alte cele’.
hoops and yoyo
Mai lăsaţi „to do-urile” alea deoparte şi încercaţi să vedeţi clipul de mai jos. Cântăm în cor?Got that report done? Nope! Why? It’s I-don’t-care Friday!! Yeah![Hoops and Yoyo rocks! :D] Citește tot – ‘hoops and yoyo’.
Hoops&Yoyo
Mai lăsaţi „to do-urile” alea deoparte şi încercaţi să vedeţi clipul de mai jos Citește tot – ‘Hoops&Yoyo’.
aaaand…action!
Ieri, pe la ora 22, am filmat. Sim a fost cameramanul meu personal, de care nu mă plâng o clipă. Am făcut doar două încercări şi ne-a ieşit. Bine, să nu vă aşteptaţi acum să vedeţi tot felul de şmecherii ca prin filme. Fiţi îndulgenţi, vă rog! Partea de montaj îi revine tot ei, nu […] Citește tot – ‘aaaand…action!’.
zile senine
Simona spunea că deciziile importante nu se iau seara. Ei bine, a avut dreptate. Dimineaţa eşti niţel mai lucid, ba chiar mai curajos. Lasând asta la o parte, astăzi am cântat. Am încercat, mă rog. Păcat că m-am blocat după primele 2 versuri, deşi am repetat asiduu înainte. Împreună cu mama, am reuşit să duc […] Citește tot – ‘zile senine’.
baba
Astăzi a fost baba mea. De vreo 3 ani îmi aleg ziua de 5 martie. A fost soare, senin şi călduţ. Cu ocazia asta am făcut şi lucruri plăcute, alături de oameni faini: am stat la taclale ore bune cu echipa de la AltIaşi.ro, am lucrat la un training, m-am plimbat, am băut „Norişor” (o […] Citește tot – ‘baba’.
double checked
#smsiasi – checked„Bună! Ce faci?” – checked La Social Media Summit Iaşi am rezistat până la capăt. Ba chiar mi-am tăiat cursul de germană din program, da? Ăsta chiar e un sacrificiu care merită atenţie, dacă nu chiar recompensă. Anyway, a fost un eveniment mişto, cu prezentări utile, cu partea aia de „Hai să vorbim […] Citește tot – ‘double checked’.
bagatele?
„viata ta, merge acum pe picioarele tale, se foloseste de ele si tu nu stii si nu intelegi ce multe lucruri ai putea sa faci in legatura cu asta, intra te rog in ritm cu pasii tai si nu-i ignora. vreau sa alerge viata dupa tine, vreau sa razi si sa percepi nuantele timpului tau […] Citește tot – ‘bagatele?’.
social media summit
Vineri, 4 martie, mă duc la Social Media Summit Iaşi. Am trimis mail de înscriere, am confirmat, ba chiar a trebuit să şi reconfirm. Acum, ştiu sigur că mă pot duce liniştită la eveniment şi că nu o să apară vreo problemă la check-in. Măcar atât după seria asta de mail-uri, nu-i aşa? După experienţa […] Citește tot – ‘social media summit’.
miss sunshine
Ha! A venit primăvara. Oficial, neoficial, astăzi e 1 martie. Şi tot astăzi e ziua mamei mele cute, de doar 1,58 cm. Da, da, aia de face dulciuri bune rău, aia care-mi răspunde la telefon chiar şi când ştie că s-ar putea să fiu nervoasă, aia cu care râd mult şi sănătos, aia care mi-a […] Citește tot – ‘miss sunshine’.
ce se cade şi ce nu se cade
…să facă o domnişoară manierată pe Facebook. Cred că se poate extrapola şi la branduri. Pe ici pe colo, unele lucruri sunt comune. Mă rog, ar putea fi, dacă cineva s-ar fi gândit şi din perspectiva asta. Am dat de un articol foarte mişto, pe care l-am savurat până la ultima literă. Cu îngăduinţa autoarei, […] Citește tot – ‘ce se cade şi ce nu se cade’.
3 l (a 12-a literă din alfabet)
E plină lumea asta de P-uri, L-uri, M-uri, C-uri şi alte acareturi.Eh, de data asta nu vorbim de chestii pompoase. Am făcut-o vreodată? 🙂 Mă gândeam iniţial să pun în sertarul #astăzimi-aplăcut doar textul. Am zis totuşi că imaginea nu-i aşa proastă şi că merită o încercare. Poate e bine să ne mai amintim din […] Citește tot – ‘3 l (a 12-a literă din alfabet)’.
lectură cu du-te vino
Am terminat de citit David Lynch, „Cum să prinzi peştele cel mare”. Mi-a plăcut şi îmi place să cred că am citit-o la momentul potrivit. Pe coperta 1 sunt scrise trei cuvinte „Meditaţie, conştientizare, creativitate”. E drept, le-am regăsit pe parcursul lecturii de mai multe ori. Cu toate acestea, cartea lui Lynch (despre care am […] Citește tot – ‘lectură cu du-te vino’.
alambicat
Cred că e un cuvânt potrivit pentru ce simt acum. Iar ce simt acum derivă din faptul că la tot mai multă lume le e dor de ducă. Şi nu orice fel de dor, unul de ăla nebun, care ţipă, care îţi ghidează toată energia spre plecare. Una departe, poate chiar peste ocean. Important e […] Citește tot – ‘alambicat’.
[versus]
Well? How about that?Ştiţi deja: click pentru mărire.via [Ştiu de site de la Ligia. Ligia Adam :)] Citește tot – ‘[versus]’.
versez de două ori
Îmi era dor de Iv cel Naiv. Poate şi vouă. E sănătos de citit. Cel puţin din când în când. Mai jos, „Poate” şi „Succesul 2.0”. Mai sunt şi altele, dar astea îmi plac mie mult. Cele bune! poateaşa aş vrea sa mă-ntind pe spatepe spate întins, să am sub coate,coate bătute, cu miros de […] Citește tot – ‘versez de două ori’.
"the user is king."
Adică noi, ăştia care suntem consumatori şi care înţelegem cât de cât sistemul de funcţionare al brandurilor. Replica din titlu a ajuns un laitmotiv. Nu ştiu cât de mult credem în ea sau doar ne place să o rostim cu diverse ocazii. Cert e faptul că ar trebui întoarsă pe toate feţele, astfel încât să […] Citește tot – ‘"the user is king."’.
revista arte şi meserii
Datorită Mariei, care e muuuult mai matinală decât mine, m-am trezit că sunt pomenită în revista „Arte şi Meserii”. Nu cu numele, ci cu fapta. E vorba de secvenţa în care am povestit „Cum a murit DoR #2”. Pe scurt: am tăiat revista şi am împărţit-o cu Monica, fostă colegă de facultate. Am vrut să […] Citește tot – ‘revista arte şi meserii’.
ce am învăţat de la ligia adam. în pat.
Înainte de vă povesti cum a fost la TM, simt nevoia să vă precizez un lucru: acest text va fi unul lung. Nu pentru că mi-am propus asta, ci pentru că n-aş vrea să omit vreun aspect. Aşadar, dacă aveţi chestii mai bune de făcut în această duminică, go ahead! Ultimele 5 zile au fost […] Citește tot – ‘ce am învăţat de la ligia adam. în pat.’.
vine, vine
Primăvara? Ar fi un pic cam nerăbdătoare, dar cui i-ar mai păsa? Imaginea de mai sus şi melodia de mai jos redau foarte bine starea mea de spirit. De astăzi, taman la început de săptămână. 🙂 Numai bine! Citește tot – ‘vine, vine’.
adunate
M-am trezit leneşă, dar mă duc la culcare bucuroasă. Am avut parte de una din zilele alea în care ai prin preajmă oameni faini, în care încurajările sunt reciproce, în care îţi dai seama că ceva frumos ţi se întâmplă. Într-o ordine aleatorie, astăzi am:– primit o gerberă super cute– mâncat pizza bună, prăjituri cu […] Citește tot – ‘adunate’.
à la maman
Prăjitură cu brânză, făcută de mama, care este cu siguranţă un bucătar genial. 🙂 De departe cea mai frumoasă fotografie. Îndrăzneşte cineva să spună contrariul? Dacă da, să dovedească! À bientot! Citește tot – ‘à la maman’.
zaim şi ben
Am terminat de citit romanul Adinei Rosetti – Deadline. L-am început leneşă, în vacanţă, dar l-am terminat repede. Nu mi-am impus niciun ritm de lectură, nu mi-am făcut aşteptări de vreun fel.În schimb, acum am o mulţime de gânduri. Nu dintre cele care mă vor năuci, care nu îmi vor da pace, dar gânduri care […] Citește tot – ‘zaim şi ben’.
@sustineunicef
Când te implici în proiecte mişto, lucrurile se termină cu bine. Tu rămâi cu un zâmbet larg, care îţi face ziua mai bună, iar ei cu sentimentul plăcut că au contribuit la îmbunătăţirea unor vieţi. Ba chiar au trimis pe cineva la şcoală, reuşită care nu e de ici de colo. Spuneam pe Feisbuc că […] Citește tot – ‘@sustineunicef’.
live the language
Ei bine, sunt anumite filmuleţe care nu au nevoie de descrieri, interpretări şi alte cele. E mai sănătos să le priveşti şi să îţi laşi gândurile să zboare încotro vor ele. Mie mi-au făcut ziua mai bună. Sper mult că şi vouă! 🙂 [Ieşite din imaginaţia şi mintea lui Gustav Johansson] Citește tot – ‘live the language’.
gânduri din toulouse
Am primit în seara asta o scrisoare cum de multă vreme nu am mai avut în faţa ochilor. Chiar dacă e în format electronic, a reuşit să treacă cu uşurinţa de barierele impuse de monitor. Am citit fără suflare cuvintele înşirate pe două pagini, fără să mă opresc pentru vreun semn de punctuaţie dublat sau […] Citește tot – ‘gânduri din toulouse’.
e-commerce la Timişoara
La mine la şcoală, adică la masterul pe care îl fac, nu învăţăm despre comerţul electronic. Nu vreau să trag o concluzie absolută şi să spun că e o tragedie fără margini. Totuşi, cred că nu ar strica să aflăm câte puţin şi din această zonă. E posibil ca unii să descopere că li se […] Citește tot – ‘e-commerce la Timişoara’.
il était une fois…
Vă mai amintiţi de „gadgeturile” pe care la aveaţi acum 10 ani? Le-aţi păstrat pe undeva sau sunt deja reciclate cine ştie unde? Vă este dor de ele? Ei bine, tehnologia şi evoluţia la care asistăm (activ sau mai puţin) ridică semne de întrebare. Ba mai mult, aproape dă naştere la o serie de mistere […] Citește tot – ‘il était une fois…’.
aşa, ca de luni
Începem săptămâna cu un clip mişto, pe numele lui întreg „What is being creative?”. Cine are răbdare şi nu se plictiseşte prea uşor va descoperi că filmuleţul prezintă un concept nou de design pentru telefon. Nu prea ştiu cum să îl caracterizez (nici pe unul, nici pe altul), dar poate mă dumiresc între timp. Vă […] Citește tot – ‘aşa, ca de luni’.
need to want less
When i was 8 i wanted a puppy When i was 10 i wanted parachute pantsWhen i was 12 i wanted an ogilvie perm When i was 14 i wanted a boy named robbie When i was 16 i wanted a carWhen i was in my 20s i wanted to make bad choices Now i […] Citește tot – ‘need to want less’.
june&lula
Descoperită astăzi, ascultată de multe ori, păstrată pe aproape. Atât de aproape, încât a intrat la ţanc în sertarul #astăzimi-aplăcut. Ştiaţi cât de bună, liniştitoare, salvatoare, înţeleaptă e uneori muzica? June&Lula ne amintesc. [„I’m not going” e melodia de mai jos. Pe fete le găsiţi pe myspace.] They tried to give me a reasonBut I […] Citește tot – ‘june&lula’.
do you know a comic sans criminal?
Fontul suprem. Pentru el s-au scris poveşti, s-au postat statusuri pe YM, update-uri pe FB, s-a pomenit pe ici pe colo şi pe Twitter. Pe unii îi enervează la culme, alţii (puţini, ce-i drept) îl adoră, cei mai mulţi îl ignoră cu eleganţă. Există şi o categorie aparte. Ăia care au făcut un soi de […] Citește tot – ‘do you know a comic sans criminal?’.
penguin books
Pe lângă lista de cărţi preferate, am şi o serie de logo-uri de cărţi care îmi sunt dragi. În primul rând îmi plac din punct de vedere al identităţii vizuale, al conceptului, al poveştii din spatele brandului.În al doilea rând, a venit şi sentimentul ăla plăcut şi nedefinit în care îţi este drag un anumit […] Citește tot – ‘penguin books’.
m-am hotărât!
Am mai scris pe peretele de FB una alta despre anul ăsta. Ba că mă voi uita la mai multe filme (sunt pe drumul cel bun), ba că voi fi mai veselă şi mai optimistă sau că voi face mai multe şi mai bune. Nu uit de toate astea, am încredere în mine. Mai nou, […] Citește tot – ‘m-am hotărât!’.
care pe care?
Pentru mine, lucrurile sunt foarte clare în privinţa cărţilor. Îmi place să citesc cuvintele tipărite pe foile pe care le pot simţi. Îmi plac cărţile cartonate, îmi place că uneori apare pe fiecare pagină scris autorul, alteori mi se pare o epatare fără margini. Nu cumva să uiţi că el a scris povestea respectivă şi […] Citește tot – ‘care pe care?’.
1000 de euro în Amsterdam
În lista mea [Unde vreau să ajung?], e trecută la loc de cinste şi destinaţia Amsterdam. De data asta, lăsăm la o parte călătoriile personale şi vorbim despre My 1000. Sinopsis: Big Shots lansează o provocare mişto pentru internauţii atroce. Dacă cineva îţi oferă 1000 de euro pe care trebuie să îi cheltuieşti în Amsterdam, […] Citește tot – ‘1000 de euro în Amsterdam’.
mesaj pe hârtie termică
„Dude, atâta hârtie am găsit în ghiozdan. 🙂 Mulţam că te-ai hlizit cu mine, baftă la examenele vieţii şi nu uita de anul ăla NOU!!!, de care vorbeşte maestrul! >:DAcest mesaj e de la „dewdy”, aka Volcinschi, aka Valentina Volcinschi. Prietenă bună, parteneră de idei creţe, posesoare a unui păr proaspăt vopsit şi tuns, 1,50 […] Citește tot – ‘mesaj pe hârtie termică’.
job wanted!
Ehe, vrem noi un job, dar de care? Credeţi în varianta „The best job in the world”? N’existe pas, mes amis. Cel puţin nu în varianta aia absolută, în care totul merge strună de la cap la coadă, de fiecare dată. Numéro 10 a creat spotul „The worst job in the world”. Chiar la ei […] Citește tot – ‘job wanted!’.
începuturi
De multe feluri şi de multe ori. De data aceasta, la linia de „Start” îl pun aproape pe Seth Godin, dar nu numai, cu articolul „Bigger or smaller?” Mi-a plăcut fiecare rând din text, dar ma ales acestea: Are we opening doors or closing them? Just about all the things we treasure in our world […] Citește tot – ‘începuturi’.
prietenie de vreo 15 ani
E cumva impropriu să spun că o cunosc pe Anca de 15 ani. Am văzut-o prima oară în impresionanta clasă IB. De atunci, am terminat şcoala generală împreună, am continuat la liceu, 3 ani la CRP în Iaşi, iar acum…(mai e cazul să spun?) Ei bine, o spun cu urle şi trâmbiţe, dar mai ales […] Citește tot – ‘prietenie de vreo 15 ani’.
"never be wrong"
Sintagma din titlul face parte dintr-un discurs. Discursul l-am ascultat pe TED.com şi îi aparţine Dianei Laufenberg. Vorbitoarea şi-a ales ca temă de prezentat o secvenţa esenţială dintr-un întreg sistem educativ: „How to learn? From mistakes.” Ei bine, filmuleţul ar trebui văzut de cei din bănci şi cei din spatele catedrei deopotrivă. Povestea şi morala […] Citește tot – ‘"never be wrong"’.
"happy, whatever."
Advertiseri din toată lumea, uniţi-vă![Mesajul vine de la agenţia Droga5. Îl puteţi găsi şi pe peretele lui BTO.] I love this one: „So, let us concede at least one resolution for the New Year: for God’s sake, let’s have more fun. Yes, with our clothes on. At least, partially.”Aşadar, s-avem un an curajos şi isteţ, […] Citește tot – ‘"happy, whatever."’.
vreau "deadline"
Neah, nu e vorba de vreun task sau alte acareturi de acest fel şi chip. Nici de vreun deadline depăşit or ba.Vreau cartea Adinei Rosetti, pe numele ei scurt şi la obiect „Deadline”. Nu ştiu dacă îi pasă cuiva, dar eu chiar o vreau. Poate fi cumpărată şi dăruită (mie, se înţelege) chiar acum, de […] Citește tot – ‘vreau "deadline"’.
"cosy tea"
Denumirea face trimitere la un brand de ceaiuri, dar nu numai. Dacă inversăm ordinea şi ne întrebăm ce înseamnă „tea cosy”, aflăm că este vorba despre o hăinuţă făcută pentru ceainic. Pe lângă formele ei multiple, publicitatea este răsfăţată de ceea ce specialiştii numesc astăzi packaging. Cu alte cuvinte, ambalajul dom’le! Recunosc, sunt inflenţată cu […] Citește tot – ‘"cosy tea"’.
made it, ma! top of the world!
Astăzi, echipa PRIME Iaşi cântă în cor „La mulţi ani!”. Efortul muzical îi este dedicat organizaţiei, care împlineşte curajoasa vârstă de 4 ani. E lesne de înţeles că în tot acest timp am făcut multe lucruri mişto, am dezvoltat concepte care de care mai interesante, am pus la cale proiecte de PR&AD, am câştigat mult […] Citește tot – ‘made it, ma! top of the world!’.
2010 – how the world searched
Până apar articolele specifice sfârşitului de an, care oricum sunt personale şi subiective, vă recomand filmuleţul de mai jos.În doar câteva minute aflaţi, vă reamintiţi, întăriţi anumite informaţii. Fiecare după caz şi context, dar toate în legătură directă cu 2010. La final, se poate observa că răul nu-i atât de rău şi că au fost […] Citește tot – ‘2010 – how the world searched’.
stare de bine
Mă aflu într-o perioadă în care simt că lucrurile se limpezesc, că zilele sunt mai senine, că oamenii dragi sunt mai aproape, că optimismul ţipă cu putere. Vreau doar să spun un mare „Mulţumeeeeesc!” şi să mă bucur în continuare de ce mi se întâmplă. 🙂[Lisa Ekdhal contribuie la starea mea de bine. Vă recomand […] Citește tot – ‘stare de bine’.
aleea din faţa casei
De data asta nu e nimic de spus, ci doar de privit în tihnă şi de descoperit ce e dincolo de imagini.[Bine, fie, recunosc! Îmi place şi mie când e zăpadă şi frumos! :)] Citește tot – ‘aleea din faţa casei’.
se schimbă urbea
Pentru mulţi dintre noi, oraşul în care locuim (temporat or ba) este o adunătură de clădiri, străzi labirintice, oameni derutaţi şi dacă avem puţin noroc dăm şi de câteva parcuri.Poate ar fi de bun augur să vedem în urbe dincolo de suprafaţă. Să îi descoperim frumuseţea, oportunităţile, poveştile şi să facem un efort pentru a […] Citește tot – ‘se schimbă urbea’.
interviu cu oana filip. ca să vezi! :)
Dragă Oana, Știm că ai fost printre inițiatorii acestui proiect în Iași, fiind organizator al primei ediții. Și apoi, ca și cum nu ți-ar fi fost de ajuns :D, ai fost și coordonator al ediției a doua. De data aceasta, vreau să fiu eu aceea care-ți adresează întrebările, chiar la tine acasă, pe blog. Vom […] Citește tot – ‘interviu cu oana filip. ca să vezi! :)’.
h&m – spectacol vizual
Am spus de mai multe ori că H&M e un brand care investeşte mulţi bani în publicitate. O face de fiecare dată mai bine, mai curajos, mai creativ.Fie că organizează concursuri pentru designeri şi expoziţii pe străzi faimoase din New York, fie că îşi mai deschid o galerie în Europa, suedezii ambalează mesajul în poveşti […] Citește tot – ‘h&m – spectacol vizual’.
scrabble (1-1-1-3-5)
Ştiţi deja că PRIME Iaşi face tot soiul de lucruri cul! Şi mai ştiţi că îşi bate capul să contribuie la dezvoltarea unui domeniu în care (prea) mulţi credem că e mişto să activezi. De creativitate şi iniţiativă nici nu mai este cazul să pomenesc, fac parte din „fişa medicală” a organizaţiei.team ADventure a creat […] Citește tot – ‘scrabble (1-1-1-3-5)’.